Praksisplasser

Hvordan bygge en profesjonell portefølje

Motedesigner på jobbintervju

••• Reggie Casagrande/Getty ImagesNår du har identifisert en praksisplass eller jobb, er vanlig praksis for å søke å sende inn din gjenoppta og følgebrev . CV-en er et faglig dokument som kort beskriver dine tidligere utdannings- og yrkeserfaringer.

Mens følgebrevet vil komplimentere CV-en ved å inkludere informasjon om spesifikke erfaringer og interesser som samsvarer med selskapets stillingsbeskrivelse. Når du utarbeider et følgebrev, er det viktig å vise selskapet at du er kjent med deres målsetning og annen informasjon som er inkludert på selskapets nettside.

Ved å lage en profesjonell portefølje , vil du gi bedriften enda mer informasjon og spesifikke eksempler på arbeidet ditt. En imponerende portefølje kan ofte fange interessen til arbeidsgivere, som er målet ditt når du søker om praksisplass eller jobb, og så forhåpentligvis få dem til å ønske å kalle deg inn til et intervju. Her er noen nyttige tips om hvordan du lager en profesjonell portefølje.

Samle eksempler på arbeidet ditt

Å lage en profesjonell portefølje begynner med å samle eksempler på arbeidet ditt. Disse eksemplene kan omfatte evalueringer, rapporter, undersøkelser, spesifikt materiale du har designet for et høyskolekurs eller tidligere arbeidsgiver, grafer, pressemeldinger, kunstverk, eksempler på regneark osv., som du har utviklet for å fullføre visse prosjekter eller for å forbedre flyten av arbeidet.

Hvis du for øyeblikket fullfører et internship, sørg for å inkludere noe av arbeidet du gjør akkurat nå. Informasjonen du samler inn for å inkludere i din portefølje avhenger først og fremst av hvilken type jobb du ønsker å få. Hvis du er interessert i grafisk design eller kunst, bør porteføljen din settes sammen med konkrete eksempler på ditt kunstneriske arbeid.

Lærere kan sette sammen eksepsjonelle porteføljer ved å fremheve prosjekter de introduserte i klasserommet samt leksjonsplanene de laget for klassen. Porteføljer er en flott sjanse til å vise kreativiteten din, og det fine er at ingen porteføljer er like.

Inkluder bilder av deg selv som jobber

Å inkludere bilder av deg selv som jobber med spesifikke akademiske prosjekter eller i tidligere praksisplasser eller samfunnstjenestearbeid, vil hjelpe arbeidsgiveren å se deg i aksjon. Noen ganger kan disse visuelle bildene si mer enn tusen ord og trenger ikke ofte noen forklaring. Hvis du for tiden fullfører et internship eller jobber frivillig for et selskap, sørg for å ta noen bilder for å holde porteføljen oppdatert og for å vise arbeidsgivere hva du gjør akkurat nå.

Inkluder informasjon om prestisjefylte og vellykkede selskaper du har jobbet med

Hvis du tidligere har jobbet for prestisjetunge og suksessrike selskaper, sørg for å inkludere informasjon om dem – for eksempel nye produkter, årsrapporter, brosjyrer, pressemeldinger og nyhetsbrev for å imponere arbeidsgiveren ytterligere ved at de bare vet at du har vært med på å hjelpe. selskapet oppnå suksess.

Ta med all korrespondanse du har mottatt tidligere

All korrespondanse som du har mottatt tidligere fra lærere, professorer, tidligere arbeidsgivere som beskriver ditt harde arbeid og profesjonalitet, bør definitivt inkluderes som en del av porteføljen din. Å la fagfolk i feltet kommentere det enestående arbeidet du har bidratt med til ethvert prosjekt kan ha en reell positiv innvirkning på enhver arbeidsgiver.

Sørg for å inkludere et eksempel på det enestående arbeidet (høyskolepapir, kunstverk, leksjonsplan) slik at de faktisk kan se det og vurdere det selv. Jeg forstår at studenter noen ganger føler at dette kan være upassende og føler seg ukomfortable med å skryte av arbeidet sitt, MEN det er viktig å forstå at hvis du ikke fremhever dine vellykkede opplevelser, vil ingen få vite det, og ingen andre vil vite det.

Vis ferdighetene dine

Hvis ditt ekspertiseområde inkluderer datateknologi, skriving, etc., hvor du kan demonstrere ferdighetene dine gjennom arbeidet du har fullført på nettet, sørg for å inkludere lenkene for å vise frem arbeidet du har gjort. Noen studenter vil inkludere en DVD eller CD festet til en plasthylse på forsiden eller baksiden av porteføljen.

Lag klare konsise dokumenter som er organisert

Sist, men ikke minst, vil du at porteføljen din skal se profesjonell ut. Å lage klare, konsise dokumenter som er godt organisert, vil gi arbeidsgiveren beskjed om at du mener jobben seriøst. Sørg for å alltid beholde kopier av arbeidet ditt, og sørg for at du fortsetter å oppdatere porteføljen din slik at noen av eksemplene på arbeidet ditt er nyere, noe som også kan illustrere veksten du har hatt gjennom årene.

Dette er viktig å gjøre selv etter at du har fått jobben. Nedover veien er du kanskje på arbeidsmarkedet igjen på jakt etter en ny jobb, og det siste du ønsker er å kun ha en utdatert portefølje som må gjenskapes fra bunnen av.