Ledelse Og Ledelse

Hvordan bygge tillit i teamet ditt

Tillit er forskjellen når det kommer til ytelse

Sirkel av ansatte som legger hendene oppå hverandres hender som viser teamtillit

••• veerasakpiyawatanakul / Getty Images

Enten du er administrerende direktør eller veileder i frontlinjen, er tillit i en eller annen form forskjellen når det gjelder å bygge tillit i teamet og opptreden . Det er også et av de squishy temaene som travle ledere ikke tenker på til daglig. Sjelden blir handlingspunktet: styrke tilliten med og mellom teammedlemmene mine trukket frem på en årlig resultatgjennomgang eller på en liste over mål. Det er for dårlig fordi tillitsspørsmålet bør være sentralt i hodet til lederen hver dag og i hvert møte.

Unnlatelsen av å skape tillit hos dine medarbeidere, jevnaldrende og teammedlemmer er en formel for stress, strid og suboptimale resultater. Effektive ledere og gode ledere erkjenner at det å bygge tillit er en kompleks og noen ganger langsom prosess. De jobber hardt med det hver eneste dag.

Gi tillit for å få tillit

De fleste vil flytte fjell for å gjengjelde denne enkle, men kraftige gesten av respekt. Jevnlig gi fra deg autoriteten din . Hvis du kjører et vanlig driftsmøte, roter ansvaret for å utvikle agendaen og lede møtet. Så ofte som mulig, delegere beslutningstaking til enkeltpersoner eller team. Enhver handling for å vise tillit ved å la andre bestemme og handle vil styrke deres tillit til deg.

Hold teamene dine informert

Knytt individuelle og teamprioriteringer til firmaets strategier og mål. Folk trives når de har kontekst for arbeidet sitt og dets betydning for det større bildet. Hold teamet ditt informert om firmaets økonomiske resultater. Enten firmaet ditt er børsnotert eller privateid, vil tiden du investerer i å forklare og snakke om faktiske resultater bli satt stor pris på. Din åpenhet antyder at du stoler på teammedlemmene dine med denne viktige informasjonen.

Bruk alltid et klart og synlig sett med verdier. Hvis firmaet ditt mangler klare verdier, definer verdiene som beskriver den ambisjonelle og akseptable atferden for teammedlemmene dine. Lær og referer til verdiene hele tiden.

La teammedlemmer skinne

Doble innsatsen din for å forstå og støtte karriereambisjonene til teammedlemmene dine. Ingenting sier at jeg bryr meg mer enn å investere tid og krefter på å hjelpe noen med å nå et mål. Omsorg avler tillit.

Sett søkelyset sterkt på alle andre. Ingen stoler på manageren som hele tiden albuer seg til sentrum av søkelyset for lagets prestasjoner. Gå tilbake i skyggene og teammedlemmene dine vil betale deg tilbake mange ganger.

Hold ledere ansvarlige

Hold teamledere ansvarlige for å bygge tillit med og mellom teammedlemmene. Teamlederne dine er en direkte refleksjon av deg som overordnet leder. Lær dem godt og hold dem ansvarlige for de samme standardene du selv holder.

Lær teamene dine hvordan de skal snakke, diskutere og bestemme. I stedet for å kreve enkel konsensus, lær teammedlemmene hvordan de kan diskutere alternative ideer og tilnærminger i jakten på den beste tilnærmingen.

Vær imidlertid oppmerksom på å fortynne verdien av ansvarlighet . Hvert individ må stå til ansvar for sine handlinger og utfall. Unntak fra denne regelen ødelegger troverdigheten og avsporer innsatsen din for å bygge tillit.

Å være en stor leder

Vis dine sårbarheter. Hvis du gjør en feil, innrøm det. Hvis du er interessert i tilbakemeldinger på prestasjonen din, spør etter det og gjør noe positivt med innspillene. Sørg for å gå tilbake og takk teammedlemmene som ga konstruktive innspill.

Ta varmen for teammedlemmenes feil. Når noe går galt, kom deg til sentrum av søkelyset og hold teammedlemmene dine trygt ute av syne. Når en ansatt gjør en feil, oppmuntre dem til å dele erfaringene. Det går dobbelt for dine egne feil. Bruk feilene dine til å lære andre.

Ta tak i vanskelige problemer

Ikke la de vanskelige problemene henge. Husk at alle ser på deg, og klokken på din troverdighet går. Mens teammedlemmene dine har empati for deg i å navigere i de store problemene, forventer de at du gjør jobben din slik at de kan gjøre deres. Match alltid ordene dine med handlingene dine. «Gjør» må samsvare med «fortell», ellers vil din troverdighet lide og tilliten forsvinne. Og ja, alle på laget ditt holder poeng.

Tillit bygges over tid og er basert på mange eksponeringer. Du har tusen muligheter hver eneste dag til å skape eller sette tillit i fare. Arbeid hardt for å vinne hver enkelt av disse små, men viktige øyeblikkene med tillit.