Lykkes På Jobb

Hvordan sykemeldes på jobb

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne i sengen med en bamse og den bærbare datamaskinen hennes; hun

Jo Zixuan Zhou / The Balance



/span>

Vi har alle dager da vi føler oss for syke til å komme på jobb. Vi har også noen ganger dager da vi bare ønsker (eller trenger) en fridag og bestemmer oss for å ta en sykedag. Hvis du er en av de sistnevnte, er det ikke bare deg.

En Zippia-undersøkelse rapporterer at 52 % av de spurte har forfalsket sykdom for å komme seg ut av jobb. Den vanligste dagen de har sykemeldt er på en mandag, og én av tre av dem har sykemeldt seg etter en ferie. Jobvites 2019 Job Seeker Nation Survey rapporterer at 34 % av arbeiderne har meldt seg syke når de ikke var det.

CareerBuilder rapporterer at 40 % av de spurte ansatte hadde meldt seg syke når de var friske. Kvinnelige arbeidere var mer sannsynlig å ta en sykedag (43 %) enn sine mannlige (35 %) kolleger. Mens 28 % av de spurte følte at de måtte finne på en unnskyldning selv når de var kvalifisert for betalt fri.

Hva er den beste måten å varsle lederen din om at du ikke vil være med? Enten du faktisk er syk eller ikke, er prosessen med å sykemelde deg på jobb den samme. Du ønsker å gi beskjed til sjefen din så snart som mulig og holde forklaringen om sykdommen din (eller falsk sykdom) veldig kort.

Det som er viktigst er å følge selskapets retningslinjer og retningslinjer når det er en fast protokoll for sykemelding. Noen arbeidsgivere endrer sykefraværspolitikken på grunn av den pågående folkehelsekrisen. Her er en oppdatering om endringer på arbeidsplassen og informasjon om sykefravær og dagpenger .

Noen virksomheter har en begrensning på antall sykedager du kan ta eller regler for hvem du bør varsle og når du trenger å informere selskapet om at du ikke vil være i. Følger ikke disse retningslinjene kan være grunnlag for oppsigelse . Så vet hva du trenger å gjøre, og uavhengig av årsaken til at du ikke vil være med, håndter det profesjonelt.

Betalt vs. ubetalt sykefravær

Får du betalt for den tiden du er ute syk? Det kommer an på. Fair Labor Standards Act (FLSA) krever ikke betaling for ikke jobbet inkludert sykefravær, personlig permisjon og ferietid. Mange arbeidsgivere gir imidlertid betalte sykedager til ansatte.

Hvor mange sykedager får ansatte

En Bureau of Labor Statistics Survey rapporterte at 71 % av selskapene ga sykefravær til ansatte i 2018. BLS-undersøkelsen rapporterer at i gjennomsnitt mottok arbeidere i privat industri 7 dagers sykefravær per år ved 1 års tjeneste. Gjennomsnittet var også 7 dager ved 5 og 10 års tjeneste, og det økte til 8 sykedager per år ved 20 års tjeneste.

Hvordan varsle sjefen din

Det er viktig å velge riktig metode for å kontakte sjefen din. Mens folk bruker uttrykket å være syk, trenger du kanskje ikke å ringe sjefen din på telefonen. I stedet kan du sende en e-post , til brev , eller til og med en tekst. Zippia-undersøkelsen rapporterer at 53 % av arbeiderne melder seg syke på telefonen, mens bare 25 % sender en tekstmelding.

Sørg for at du vet hva sjefens foretrukne kontaktmetode er. Sjekk ut noen eksempler på syke- og fraværsunnskyldningsbrev og e-poster for å hjelpe deg med å skrive din egen.

Tips for sykemelding til jobb

Ring så snart som mulig. Fortell sjefen din om sykdommen din så snart som mulig. Hvis du føler deg veldig syk kvelden før og vet at du ikke kommer deg på jobb, kan du sende en melding til sjefen din samme kveld. Ellers, fortell sjefen din først om morgenen.

Hold det kort. Ikke gå i detalj om sykdommen din. Ingen ønsker å høre detaljene om influensa- eller mageviruset ditt. Hold meldingen kort og saklig.

Gi beskjed til teamet ditt. Vurder å sende en ny melding til avdelingen eller teamet ditt for å fortelle dem at du vil være fraværende. Dette er spesielt viktig hvis du jobber med et teamprosjekt eller har en deadline på vei. Sørg for at de vet at du ikke vil være tilgjengelig den dagen.

Forklar din tilgjengelighet. La arbeidsgiveren din (og kanskje teammedlemmene dine) vite om du vil være i stand til å svare på e-post eller gjøre noe annet arbeid mens du er syk hjemme. Hvis du er for syk til å sjekke e-posten din, si ifra.

Nevn all viktig informasjon. På samme måte, la sjefen din og teamet ditt vite om det er noen informasjon de trenger å vite for den dagen. Du kan for eksempel fortelle sjefen din at jeg beklager at jeg går glipp av møtet for hele personalet kl. 14.00, men Ellen bør ha alle dataene fra avdelingen vår. Denne typen informasjon vil hindre andre fra å slite i ditt fravær.

Følge opp. Sørg for at du vet om bedriften din krever at du fyller ut noen form for oppfølgingsdokumentasjon. For eksempel krever noen bedrifter at ansatte tar med en legens notat for å bevise at de var syke.

Tips for å sykemelde deg når du bare trenger en fridag

Hva om du ikke føler deg syk, men du bare trenger en dag til å slappe av og lade opp? Det beste alternativet er å ta en personlig dag . Det er imidlertid ikke alle arbeidsgivere som tilbyr disse. For eksempel tilbyr mange detaljhandel og andre timebaserte jobber ikke personlige dager.

I så fall er en mulighet å sykemelde seg. Hvis du gjør det, vil du fortsatt følge alle de samme trinnene. Det er imidlertid noen flere ting du bør huske på.

Tenk på timingen din . Det er lettere å overbevise sjefen din om at du virkelig er syk når du velger en tilfeldig arbeidsdag. Men hvis du velger en mandag eller fredag ​​(eller en dag rett før eller etter en ferie), kan sjefen din være mistenksom at du bare prøver å forlenge helgen. Hvis du ikke bryr deg hvilken dag du tar av, kan du prøve en dag mellom tirsdag og torsdag.

Unngå en telefonsamtale. Med mindre du er sikker på at du kan lyve til sjefen din over telefonen, vil du kanskje unngå en direkte samtale med ham eller henne. Send heller en e-post eller tekstmelding (det som er å foretrekke fremfor din arbeidsgiver). Hvis sjefen din foretrekker en telefonsamtale, prøv å ringe tidlig om morgenen – det vil øke sjansen for å kunne legge igjen en telefonsvarer i stedet for å snakke med sjefen din direkte.

Hold det veldig kort. Du ønsker alltid å holde en samtale om fraværet kort, men i dette tilfellet, hold den veldig kort. Jo mer du snakker, jo mer vil du lyve, og jo større sjanse er det for å bli tatt. Bare si at du melder deg syk. Hvis sjefen din stiller flere spørsmål, svar på dem, men hold svarene dine korte. Det er noen unnskyldninger som fungerer bedre enn andre når du trenger en dag fri fra jobben, eller når du må forlate jobben tidlig .

Ikke fortell noen at du løy. Ikke fortell noen av kollegene dine at du egentlig ikke var syk. Selv om de er dine venner, risikerer du at en av dem kan fortelle sjefen din (med vilje eller til og med ved et uhell).

Vær forsiktig med sosiale medier. Mange ansatte har blitt tatt for å forfalske en sykdom pga sosiale medier . De sier de er syke, så legger de ut et bilde av dagen deres på stranden, og sjefen deres finner ut av det. Unngå å legge ut noe om den morsomme fridagen din på sosiale medier. Dette vil forhindre at informasjon kommer tilbake til sjefen din.

Jobb hardt etterpå. Etter å ha tatt en dag fri fra jobb, vil du alltid jobbe hardt for å ta igjen eventuelle prosjekter. Dette er spesielt tilfelle hvis du tok en hemmelig personlig dag. Vis sjefen din at du fortsatt er et engasjert teammedlem som kan jobbe hardt og få jobben gjort.

Unnskyldninger for ikke å bruke når du melder deg syk

Uavhengig av den virkelige grunnen til at du melder deg syk, er det noen unnskyldninger du ikke bør bruke. CareerBuilder rapporterer at noen av de mest utrolige unnskyldningene inkluderer:

 • En bjørn var i ansatts hage og de var redde for å komme ut.
 • Ansattes telefon eksploderte og det gjorde vondt i hånden.
 • Ansatt spiste en tannpirker i maten på restaurant.
 • Ansatt brakk armen da han kjempet mot en kvinnelig kroppsbygger.
 • Ansatt ringte inn 'tjukk' fordi uniformen ikke passet.
 • Hunden svelget ansattes bilnøkler så hun ventet til den kom ut.
 • Ansatt la klærne sine ved vaskematten.
 • Ansatt hadde ikke nok gass til å komme seg på jobb.
 • Ansatt måtte planlegge en ny manikyr på nytt fordi noen av deres kunstige negler falt av.
 • Ansatte var ikke sikre på hvordan solformørkelsen ville påvirke dem, så det ville være tryggere å være hjemme.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven.

Artikkelkilder

 1. Zippia. ' Hoste, hoste: Mer enn halvparten av arbeiderne melder seg syke .' Åpnet 29. juni 2020.

 2. Jobvite. ' 2019 Job Seeker Nation Survey .' Side 24. Åpnet 29. juni 2020.

 3. Karrierebygger. ' Økt antall arbeidere som melder seg syke når de ikke er det .' Åpnet 29. juni 2020.

 4. Bureau of Labor Statistics. ' Private industriarbeidere med sykefravær ,' Åpnet 29. juni 2020.

 5. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Personlig permisjon ,' Åpnet 29. juni 2020.