Jobbintervjuer

Hvordan avbryte et jobbintervju

Ung kvinne som jobber hjemmefra

••• AlenaPaulus / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du har en avtale for en jobbintervju , og du klarer det ikke, hva bør du gjøre?

Noen ganger skjer livet - et barn eller et annet familiemedlem kan bli syk, du kan ha en plutselig motstridende arbeidsforpliktelse på din nåværende jobb, Internett fungerer kanskje ikke, eller bilen din kan ha bestemt seg for å bryte sammen morgenen intervjuet. Med andre intervjuer har du kanskje rett og slett bestemt deg for at dette ikke er den beste jobben for deg.

Svaret avhenger av om du har bestemt deg for at du ikke vil ha jobben likevel og ønsker å kansellere helt, eller om du rett og slett ønsker å planlegge på nytt for en mer passende dato og klokkeslett.

Hvordan avbryte et jobbintervju

Uavhengig av omstendighetene er det viktig å gi arbeidsgiver beskjed så snart som mulig at du ikke kommer til å komme til intervjuavtalen. Hvis det er mulig, ikke vent til siste øyeblikk. Gi beskjed til arbeidsgiveren så snart du er klar over at du ikke kan klare det.

Intervjuerens tid er verdifull, og en annen søker kan planlegges i tidsrommet du gir opp. Du ønsker også å holde deg på god fot med arbeidsgiveren i tilfelle du ønsker å flytte tidsplanen eller hvis det åpner seg en annen jobb hos selskapet som passer bedre for deg.

Når du ikke vil endre tidsplanen

Hvis du har bestemt deg for at du virkelig ikke er interessert i stillingen likevel, og du ikke ønsker å gå til intervjuet, er det vanlig høflighet å gi intervjueren beskjed om at du har trukket ditt kandidatur til stillingen .

Vær sikker på at du vil avslå intervjuet

Men tenk nøye gjennom grunnene dine for å avslå intervjuet – hvis du ikke er 100 % sikker på om du vil ha jobben eller ikke, er det generelt bedre å delta på intervjuet som et faktaoppdrag. Det eneste du har å tape er litt tid.

Ring eller send e-post til ansettelsessjefen

Skulle du bestemme deg for at du ikke vil ha jobben (eller hvis du har bestemt deg for å akseptere et annet jobbtilbud), ring eller send en e-post til personen som planla intervjuet for å fortelle dem at du ikke kommer til å delta på intervjuet. Gi så mye varsel som mulig. Det er ikke nødvendig å gi en grunn eller en forklaring.

Det er et par grunner til at det er viktig å la intervjueren vite at du ikke kommer til det. Først og fremst er det god oppførsel. For det andre, hvis du rett og slett ikke møter opp eller gir veldig kort varsel, brenner du broer med selskapet og vil ikke ha noen sjanse til å bli ansatt av dem i fremtiden.

Til slutt, fordi intervjuer er forretningstransaksjoner, må du forlate samtalen på en så profesjonell måte som mulig. Ansettelsesledere kan og deler informasjon om kandidatpoolene sine med andre lokale arbeidsgivere som en gest av velvilje – noen ganger hvis de ikke kan ansette en kandidat som har imponert dem, vil de videresende navnet sitt til en annen arbeidsgiver som kanskje prøver å fylle en lignende stilling.

Eksempel på e-postmelding Avbryte et intervju

Bruk denne e-postmeldingsmalen når du vil avbryte intervjuet. Vær oppmerksom på at du trekker søknaden din fra behandling.

Eksempel på e-post for å avbryte et intervju

Emne : Ditt navn - Avbryt intervju

Kjære ansettelsesledernavn,

Tusen takk for at du kontakter meg angående stillingen som kundeserviceagent hos XYZ-selskapet. Jeg setter pris på at du tar hensyn til jobben, men jeg må avlyse intervjuet som var planlagt til tirsdag 15. januar kl. 10.00.

Jeg vil ikke være tilgjengelig for intervju og ønsker å trekke søknaden min på stillingen. Igjen, takk for din omtanke.

Beste,

Navnet ditt

Utvide

Når du ønsker å planlegge intervjuet på nytt

Når du fortsatt vil ha intervjuet, men ikke kan komme til det planlagte tidspunktet, send en e-post eller ring personen som har planlagt intervjuet. Hvis du sender e-post og ikke hører tilbake med en gang, ringer du slik at du vet at intervjueren får meldingen.

Det er ikke nødvendig å gå i detalj om hvorfor du trenger å endre avtaletiden din – du kan bare si noe generelt som at jeg må omplanlegge på grunn av en uventet familiesituasjon. Foreslå en alternativ dato og klokkeslett slik at du kan sikre deg en annen intervjuplass.

E-postforespørsel om å omplanlegge melding

Bruk dette e-posteksemplet når du ønsker å planlegge et intervju på nytt. Gi ansettelsessjefen beskjed når du er tilgjengelig for et møte eller en samtale.

Eksempel på e-post som ber om å planlegge et intervju

Emne : Ditt navn - Flytt intervjuspørsmål

Kjære ansettelsessjef,

Ville det være mulig å ombestille intervjuet vi hadde satt til kundeserviceagentstillingen 15. mars kl. 14.00? Jeg har ikke anledning til å møte på det tidspunktet, men setter stor pris på muligheten til å snakke med deg om stillingen.

Timeplanen min er åpen resten av uken, og jeg er tilgjengelig når det passer best for deg.

Tusen takk for din omtanke.

Beste,

Navnet ditt

Utvide

Gi mye varsel

Uansett, gi selskapet så mye beskjed som mulig om at du ikke kommer til å møte opp til intervjuet. Å ta hensyn til intervjuerens tid vil bli verdsatt, selv om du ikke ønsker jobben.

Sørg for at du vil være i stand til å gjennomføre intervjuet på nytt. Du kan få et pass første gang du kansellerte, men det vil sannsynligvis ikke skje andre gangen. Her er mer informasjon om hvordan ombestille et jobbintervju .

Ta deg tid til å forberede deg

Etter hvert som du gjør deg klar for det nye planlagte intervjuet, ta deg tid til å forberede deg grundig slik at du kan klare det. Det er ikke vanskelig å forberede seg til et jobbintervju , bare tidkrevende.

Det innebærer å undersøke selskapet du har et intervju med, øve på svarene dine til vanlige intervjuspørsmål , og sørg for at du har passende intervjuantrekk.