Karriereråd

Hvordan endre karriere uten å gå tilbake til skolen

Karriereendringskonsept

•••

Phototechno / iStock / Getty Images Plus

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du tenker på å skifte karriere, men du ikke vil bruke tid og penger på å få en ny grad, her er noen gode nyheter: det er fullt mulig å bytte karriere uten å gå tilbake til skolen. Du trenger bare å vurdere hvor du er akkurat nå og lage noen realistiske planer for fremtiden.

Gjennomsnittsmennesket skifter jobb 10 til 15 ganger i løpet av karrieren var medianantall år en ansatt hos sin arbeidsgiver 4,1 år i januar 2020.Arbeidsdepartementet sporer imidlertid ikke hvor ofte folk bytter til en helt ny karriere – og grunnen til dette vil gi deg håp om din egen karriereendring.

Kort sagt, Bureau of Labor Statistics sporer ikke karriereendringer fordi det er ingen reell konsensus om hva det vil si å bytte karriere . Hvorfor? Fordi mange av disse overgangene er subtile, gradvise skift, ikke brå sprang inn i det ukjente. Du trenger ikke å endre arbeidslivet ditt helt, på en gang, for å ta fatt på en ny karrierevei.

Tips for å endre en karriere uten å få en ny grad

Hvis du vil gjøre en endring, men ikke vil bruke år på å betale for å gjøre det, vil disse trinnene hjelpe:

Snakk med folk som elsker jobben sin

En av mine favoritthistorier om karriereskifte er min mors fordi den viser hvor viktig det er å finne folket ditt når du leter etter det rette yrket. Hun ble registrert sykepleier fordi hun tilfeldigvis fikk en sekretærjobb på et sykehus – og innså at hun følte seg hjemme med sykepleierne i personalet.

Javisst, jobben appellerte til henne, men hun ante også at hun ville passe inn. Å snakke med sykepleiere som elsket jobben deres hjalp henne til å innse at det var den rette veien å gå.

Nå måtte hun i så fall tilbake til skolen. Men avhengig av jobben kan du finne din passform uten omfattende omskolering. Nøkkelen er å begynne å snakke med folk som elsker det de gjør og tenke på om du også vil elske det.

Hold øye med disse menneskene i hverdagen, på jobb og etter arbeidstid, og vær forberedt på å spørre dem hvordan de kom dit de er nå. Sjansen er stor for at de vil være glade for å fortelle deg det. Folk som elsker karrieren sin elsker å snakke om dem.

Sett opp informasjonsintervjuer

Når du har målrettet deg mot et nytt yrke – eller begrenset listen til noen få muligheter – er det på tide å sette opp noen informasjonsintervjuer .

En mer formell versjon av samtalene du har hatt med folk i drømmekarrieren din, informative intervjuer lar deg samle informasjon om jobber , bransjer og arbeidsgivere før du tar skrittet fullt ut.

Igjen, du vil sannsynligvis oppdage at folk er ivrige etter å snakke med deg - spesielt hvis du gjør det klart at du leter etter informasjon, ikke en umiddelbar jobb.

Ved å bruke din nettverkstilkoblinger , lag en liste over potensielle intervjuobjekter, og begynn sende ut forespørsler om møter .

Se etter overførbare ferdigheter

For ditt neste trinn, se etter overførbare ferdigheter . Ferdighetslister kan hjelpe deg med å bestemme dine kvalifikasjoner for ulike jobber.

Lag en liste over ferdighetene som kreves av den nåværende jobben din, og ferdighetene som kreves av måljobben – og se etter matchen. Du vil sannsynligvis bli overrasket over hvor mye overlapping det er, spesielt blant myke ferdigheter verdsatt av ansettelsesledere.

Identifiser ditt personlige kompetansegap – og fyll det

Selvfølgelig, når du lager listene dine, vil du også legge merke til områder hvor ditt nåværende ferdighetssett ikke helt samsvarer med kravene til den nye jobben.

Ikke fortvil. Det er ofte gratis og billige måter å tette gapet på. For eksempel, hvis måljobben din krever kodeferdigheter, kan du se nærmere på gratis kodekurs på nett.

Få erfaring som du kan

Mens noen ansettelsesledere kan ta sjansen på deg, basert på dine overførbare ferdigheter og motivasjon, vil du styrke saken din hvis du kan skaffe deg relevant jobberfaring. Men ingen bekymringer: du trenger ikke årevis med heltidsarbeid for å vise at du kan tingene dine.

Se etter muligheter for å få erfaring med å utvikle dine nye ferdigheter og/eller jobbe i målfeltet ditt, inkludert frilansing, kontraktsarbeid og frivillig arbeid. Målet er å lære og få noe på CV-en som taler til din nye karriereretning.

Fortsett å revurdere

Mens du nettverker og intervjuer og undersøker, husk at ingenting er hugget i stein. Du vil lære mer om din potensielle karrierevei mens du følger den. Noen ganger vil det du lærer validere dine tidligere beslutninger. Noen ganger vil det ikke. Hvis du lærer noe som får deg til å stille spørsmål ved valgene dine, lytt til magefølelsen.

Du er ikke forpliktet til ett kurs, bare fordi du har startet i den retningen. Å lære hva du ikke vil gjøre er like verdifullt som å lære hva du vil gjøre.

Ta den informasjonen og vurder om det er på tide å endre kurs.

Artikkelkilder

  1. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Sammendrag av ansattes ansettelsestid .' Åpnet 6. desember 2021.