Jobbintervjuer

Hvordan velge tilbehør til jobbintervjuer

Kvinne skal på intervju med portefølje

••• sturti / Getty ImagesDe fleste vet at det er viktig å bruke passende antrekk til et jobbintervju, men tilbehøret ditt betyr også noe. Disse små tilleggene til antrekket ditt – skoene, vesken, smykkene osv. – gjør en visuell innvirkning og øker inntrykket du gjør på intervjueren din.

Hvordan velge riktig tilbehør for jobbintervjuet ditt

Når du bruker tilbehør til et intervju, følg den klassiske regelen: Less is more.

Unngå å overdrive antall gjenstander du bruker (det vil si at du ikke trenger å bruke både et stort, dristig statement-kjede og et moteskjerf). Det er også viktig å velge tilbehør som vil forbedre din intervjuantrekk , ikke overvelde det.

Hold cologne og parfyme til et minimum, oppretthold en profesjonell frisyre og, hvis aktuelt, naturlig sminke, og ikke overdriv smykkene.

Gjennomtenkt utvalgt tilbehør binder et antrekk sammen, og hjelper deg å se selvsikker og profesjonell ut, så bruk litt tid på å vurdere hva som fungerer med ditt valgte intervjuantrekk.

Her er tips for å finne passende tilbehør du kan bruke på intervjuet.

Smykker
Kvinner bør unngå dinglende øredobber og armer fulle av armbånd, og menn bør bruke lite eller ingen andre smykker enn en klokke og/eller bryllupsbånd. Ingen smykker er bedre enn billige eller høylytte smykker.

Når det kommer til piercinger og tatoveringer, avhengig av hvor du intervjuer, kan det være lurt å vurdere å dekke til tatoveringene og ta ut ringene.

Hatter
Ikke bruk hatt på et jobbintervju uavhengig av hvilken type jobb du søker på. Det inkluderer vinterhatter, baseballhatter og til og med motehatter. (Religiøst hodeplagg, som en yarmulke, hijab eller et annet hodeplagg som du vanligvis bruker, er et unntak og kan brukes til intervjuer.)

På et relatert notat, ikke bruk hettegensere eller noen annen type sweatshirt eller joggebukser. Vær også oppmerksom på noen av de andre tingene som y du bør ikke ha på deg til et jobbintervju .

Sko
Hold deg unna altfor uformelle sko, som flipflops eller joggesko. Du vil ikke gjøre et godt inntrykk. Unngå også virkelig høye hæler og platåsko. Pumps med lukket tå i en nøytral farge er best for kvinner, og for menn er slip-on eller snøresko det beste alternativet.

Belter
Hvis buksene eller buksene dine har belteløkker, bruk et belte for å knytte antrekket sammen. Beltet ditt bør matche antrekket ditt og/eller skoene og vesken.

Strømpebukse
Spørsmålet om kvinner bør bruke strømpebukser på et jobbintervju har en tendens til å skape mye diskusjon, men konsensus har en tendens til å lande på ja. Siden du ikke vet hvordan personen du intervjuer med føler for slange, er det best å velge det mer konservative alternativet.

Hår og sminke
Less is more når det kommer til hår og sminke. Vær subtil og ikke overdriv. Hold frisyren din enkel, også, uten scrunchies eller store hårspenner. Det samme gjelder for neglelakk. Neglene dine bør ikke være for lange, og neglelakken bør ikke ha for lys farge; du vil ikke at intervjueren en gang skal legge merke til neglefargen din. Gjennomgå disse jobbintervju sminke gjøre og ikke gjøre , og noen av de beste intervjufrisyrer for kvinner .

Parfyme og Köln
Akkurat som du bør kle deg litt konservativt under et intervju, bør du også være konservativ med parfymen eller cologne. Noen mennesker er mer følsomme for lukt enn andre. Faktisk er duft en av de sterkeste sansene; din favorittparfyme eller cologne kan være den samme duften som intervjuerens ekskjæreste eller eksmann bar.

Ikke la subliminal negativ innvirkning ødelegge sjansene dine for å få jobb. Bruk parfyme eller cologne sparsomt (eller vurder å hoppe over det helt).

Portefølje / veske
En portefølje er et flott tilbehør. Du kan bruke den til å lagre ekstra kopier av din CV og din liste over referanser . Eller du vil kanskje vurdere en stor veske eller en liten koffert som kan inneholde alle dine eiendeler, pluss det du trenger til intervjuet. Hold deg til nøytrale farger, uavhengig av hvilket alternativ du velger.

Frakker
Hvis du kan la jakken være i bilen, gjør det. Det er enklere enn å få noen til å henge opp frakken din og deretter måtte hente den etter intervjuet. Hvis ikke, velg en kåpe som passer for kontoret - en ullfrakk, for eksempel, er et bedre alternativ enn en skiparkas.

Velg tilbehør som passer til bransjen

Før du forlater hjemmet ditt, ta en titt i speilet og vurder antrekket ditt. Ideelt sett vil tilbehøret ditt være subtilt og komplimentere hele utseendet ditt. Tilpass utseendet ditt for jobben og bransjen du har. For eksempel, hvis du jobber for et politisk kontor, er det forskjellige normer som hvis du søker på en rolle som mote PR.