Kriminologi Karrierer

Hvordan velge en lovhåndhevelseskarriere

Politiskilt

••• Tetra Images/Getty ImagesSelv etter at du bestemmer deg for å gå for en strafferettslig karriere, tar ikke valgene slutt. Du må fortsatt finne ut hva felt av kriminologi du kunne tenke deg å jobbe i. Med så mye rom for spesialisering, må du vite hvordan du tar det riktige valget hvis du vil gå for en lovhåndhevelsesjobb.

One size passer ikke alle når det kommer til å jobbe som politi, men heldigvis er det nok spesialområder innenfor bransjen til at du kan finne en karriere som passer for deg i omtrent hvilken som helst spesialisering. Når du skal bestemme hvilken type rettshåndhevelse karriere å forfølge, har du mange avgjørelser å ta for å forfølge riktig retning.

Myndighetsnivå og jurisdiksjon

Kanskje en av de første tingene du vil finne ut er regjeringsnivå du ønsker å jobbe for. Hvert rettshåndhevelsesnivå – lokalt, statlig og føderalt – tilbyr mange muligheter i både uniformerte og kriminelle etterforskningsbyråer, hver med sine egne fordeler og ulemper.

Lokale lovhåndhevelsesjobber

På lokalt nivå vil vanligvis alle lovhåndhevelseskarrierer begynne med en patrulje. I utgangspunktet må alle på lokalt nivå starte som en politibetjent før de er i stand til å flytte inn på områder som kriminell etterforskning, SWAT , deponering av eksplosiv våpen , eller andre spesialitetsenheter.

Etter at du har tatt litt tid i patrulje, vil du kunne bevege deg opp og inn i mer spesialiserte felt. En av de største fordelene med å jobbe for et lokalt byrå er at du ikke trenger å bekymre deg for å flytte for å starte karrieren, gå over til et nytt felt eller gå gjennom gradene.

Statens lovhåndhevelseskarrierer

Statlige etater har også uniformerte patruljeenheter som vanligvis kalles statlige tropper . Troopers er vanligvis ansvarlige for trafikkhåndhevelse i hele staten, men kan ha mange andre oppgaver, avhengig av staten eller byrået. I noen tilfeller kan statlige etater ansette etterforskere som ikke har hatt noen tidligere politierfaring, noe som betyr at du kanskje kan omgå kravet om å starte som patruljeoffiser.

Å jobbe for et statlig byrå kan ha en rekke fordeler i forhold til en lokal avdeling, spesielt hvis du ønsker å gå opp i gradene. På grunn av de typisk større størrelsene på statlige kontra lokale byråer, er det mange flere muligheter for avansement på statlig nivå enn det er på lokalt nivå. Du må imidlertid vurdere muligheten for at du må flytte rundt i staten for overføringer eller forfremmelser, noe du ikke trenger å gjøre på lokalt nivå.

Federal agent og offiser jobber

I likhet med statlig nivå har den føderale regjeringen muligheter for enkeltpersoner til å gå rett inn i en etterforskningsrolle uten å måtte ha vært patrulje eller uniformert offiser. Imidlertid krever de forskjellige føderale etterforskningsbyråene vanligvis høyskoleutdanning, og i mange tilfeller er relevant arbeidserfaring også nødvendig.

Også som en statlig lovhåndhevelseskarriere, i føderal regjering , vil du sannsynligvis bli pålagt å flytte. Feltkontorer drives over hele landet og de amerikanske territoriene. Du kan også forvente å måtte bevege deg rundt i landet for å avansere.

Jobbspesialiseringer i lovhåndhevelseskarrierer

I tillegg til plassering og jurisdiksjon, vil du finne ut hva du vil gjøre i rettshåndhevelse. Ulike byråer har forskjellige oppdrag. Noen har i oppgave å håndheve trafikken, mens andre fokuserer på miljø og bevaring . Til syvende og sist kan en rettshåndhevelseskarriere virkelig tilby noe for alle. Selv om du sannsynligvis ikke vil bli rik på å jobbe i rettshåndhevelse, er det fortsatt mange økonomiske insentiver pluss sjansen til å gjøre en forskjell i hverdagen til mennesker.