Jobbsøking

Hvordan velge riktig hilsen til følgebrevet ditt

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser forskjellige hilsener for følgebrev inkludert

Hilary Allison / The Balance/span>

TIL hilsen er hilsenen i begynnelsen av et følgebrev som følger med en CV når du søker jobb. Når du skrive et følgebrev eller sende en e-postmelding for å søke jobb, er det viktig å inkludere en passende hilsen i begynnelsen for å sette tonen for brevet ditt, som skal være profesjonelt og passende.

Hilsenen er det første mottakeren ser når de leser følgebrevet ditt . Derfor er det viktig for deg å formidle riktig nivå av fortrolighet og respekt.

Følgebrev hilsener å unngå

Å bruke tilfeldige hilsener, for eksempel Hei og Hei, kan få brevet ditt til å virke uprofesjonelt. Reserver disse tilfeldige hilsenene for personlig e-post og avstå fra å bruke dem i følgebrevet ditt med mindre du er godt kjent med mottakeren. Slike hilsener er rett og slett for uformelle – ikke den mest profesjonelle måten å starte samtalen på hvis du ønsker å få en jobb.

Hei passer bare i uformell e-postkorrespondanse med personer du personlig kjenner godt. For eksempel hvis du sjekker inn med en nær venn for å finne ut om de har hørt om en ledig jobb i firmaet deres. 'Hei' er kun passende i e-postkorrespondanse. Den bør primært brukes til personer du kjenner godt, men kan brukes i svært uformelle omstendigheter.

Å begynne korrespondansen til hvem det kan bekymre, derimot, kan virke for upersonlig og få ansettelsessjefen til å tro at du ikke bryr deg nok til å finne ut hvem du bør henvende deg til. Den eneste tiden å bruke ' Til den det måtte gjelde ' som følgebrevhilsen er når du rett og slett ikke kan finne ut den spesifikke personen du skriver til.

Du bør selvfølgelig gjøre alt du kan for å finne navnet på en kontakt i den spesifikke avdelingen du er interessert i. Når gjøre en forespørsel med et firma for uannonserte åpninger, kan denne hilsenen være mest passende.

Når du har en kontaktperson

Følgende er en liste over eksempler på brevhilsen som passer for følgebrev og annen ansettelsesrelatert korrespondanse når du har navnet på en kontakt.

 • Kjære Mr. Jones
 • Kjære fru Brown
 • Kjære Riley Doe
 • Kjære Dr. Haven
 • Kjære professor Lawrence

Når du ikke har en kontaktperson

Hvis denne informasjonen ikke ble gitt i stillingsutlysningen og du ikke finner den på selskapets nettside, kan du kanskje ringe selskapet, be om å bli videresendt til deres personalavdeling (hvis de har en), forklar at du skal søke jobb der, og spør etter navnet på ansettelsessjefen deres.

Gjør alltid alt for å finne et kontaktnavn du kan bruke i brevet ditt. Det etterlater et godt inntrykk på ansettelseslederen hvis du har tatt deg tid til å bruke navnet deres, spesielt hvis du trengte å jobbe litt for å finne det.

LinkedIn er også et flott verktøy for å finne ut navnet på ansettelsessjefen. Du kan søke etter firmaet du søker til med ett eller to nøkkelord som vil beskrive personen som ansetter for stillingen. Rull nedover listen til du finner personen som passer kriteriene. Denne tilnærmingen kan hjelpe deg med å finne riktig kontaktperson.

Mange bedrifter oppgir ikke en kontaktperson når de legger ut jobber, fordi de har et team med ansettelsespersonell som sorterer gjennom følgebrev og CV før de sender dem til ansettelsessjefen for den aktuelle avdelingen. De foretrekker å la ansettelseslederen være anonym inntil han eller hun kontakter deg for et intervju.

En organisasjon vil kanskje heller ikke opplyse hvem ansettelsessjefen er for å unngå e-poster og telefonsamtaler fra søkere, spesielt hvis de forventer å motta et stort antall søknader fra potensielle jobbkandidater. Så ikke bekymre deg hvis du ikke finner noen adresser brevet ditt til. Den vil bli videresendt til riktig avdeling og mottaker.

Hvis du ikke har en kontaktperson i selskapet, kan du enten utelate hilsenen fra følgebrevet ditt og begynne med første ledd av brevet ditt eller, enda bedre, bruk en generell hilsen.

Eksempler på generelle hilsener

Når du bruker en generell hilsen, bruk stor bokstav.

 • Kjære ansettelsessjef
 • Til den det måtte gjelde
 • Kjære personalsjef
 • Kjære Herr eller Fru
 • Kjære [Bedriftsnavn] rekrutterer

Når du skal bruke 'kjære' i et følgebrev

Det er hensiktsmessig å bruke Dear i de fleste tilfeller, for eksempel når den potensielle arbeidsgiveren er noen du kjenner godt, eller de er en bedriftsbekjent. Følg disse tipsene for å velge riktig hilsen:

 • For personer du kjenner godt på fornavnsbasis, er det greit å bare bruke fornavnet deres. For en forretningsbekjent eller kollega, bruk fornavnet deres hvis du møtte dem mer enn én gang og adresserte dem med fornavnet deres.
 • For potensielle arbeidsgivere, bruk Mr., Ms. eller Dr., med mindre du har blitt instruert om noe annet. Selv om du vet at en kvinne er gift, er det tryggere å bruke fru i motsetning til fru, da sistnevnte kan være støtende under visse omstendigheter.
 • Hvis du er usikker på den riktige hilsenen, spill den på en sikker måte og bruk Mr./Ms./Dr. [etternavn] eller Mr./Ms./Dr. [fornavn Etternavn].

Hvordan skrive et følgebrev hilsen

Standard formatering av forretningskorrespondanse krever at du, etter å ha oppgitt din egen kontaktinformasjon og datoen for brevet ditt, skriver ned kontaktpersonens navn, selskapets navn og selskapets adresse.

Den formelle hilsenen/hilsenen kommer deretter: Kjære [kontaktpersonens navn]. Hvis du har en kontaktperson for brevet ditt, ta med deres personlige tittel og navn i hilsenen (dvs. 'Kjære Mr. Franklin'). Hvis du er usikker på kjønnet til leseren, oppgi det fulle navnet og unngå den personlige tittelen (dvs. 'Kjære Jamie Smith'). Følg hilsenen med et kolon eller komma, la en linje stå tom, og start deretter det første avsnittet i brevet på den følgende linjen.

Avslutter brevet ditt

Brevhilsenen din har potensial til å forbedre sjansene dine for å få et intervju. For å forbedre ditt kandidatur, sørg for at du følgebrev opprettholder et profesjonelt utseende og tilbyr relevant informasjon, inkludert dine kvalifikasjoner for stillingen. Velg passende lukking og alltid takke leseren for deres tid og omtanke.

Eksempel på følgebrev

Dette er et eksempel på et følgebrev. Last ned malen for følgebrev for hilsen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et følgebreveksempel med en tilpasset hilsen

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Følgebrev med hilsen eksempel (tekstversjon)

Alex-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
alex.applicant@email.com

1. september 2018

Brett Lee
Sykepleierleder
St. Ansgar sykehus
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee:

Jeg skriver for å søke på stillingen som sykepleier, som utlyst på St. Ansgar Hospitals hjemmeside. Som utdannet pleieassistent som oppfylles ved å jobbe med pasienter og ansatte, og ved å hjelpe mennesker, vil jeg være en stor ressurs for pleiepersonalet ditt.

Jeg fullførte sykepleierassistentprogrammet mitt i juni 20XX, og jeg har også et sykepleiersertifikat fra staten New York. Jeg har jobbet deltid ved Dr. Ellen Muellers primærhelsekontor i Smithtown, NY, det siste året, så jeg har erfaring med å jobbe med pasienter. I tillegg er jeg flittig med mine ansvarsområder, og jeg har en fleksibel timeplan som gjør at jeg kan jobbe nesten alle timer du trenger.

Jeg har lagt ved CV-en min slik at du kan gå gjennom utdannelsen og erfaringen min. Jeg håper å høre fra deg snart. Tusen takk for din tid og omtanke.

Respektfult,

Signatur (papirbrev)

Alex-søker

Utvide

Sender brevet ditt

Når du sender brevet ditt via e-post, inkluder årsaken til at du skriver i emnelinjen i meldingen:

Emne: Fornavn Etternavn – Sykepleierstilling

Utvide

List din kontaktinformasjon i signaturen din , i stedet for i selve brevet:

Vennlig hilsen,

Fornavn Etternavn
Din epost
Telefonnummeret ditt

Utvide