Ledelse Og Ledelse

Veiledningsråd for ledere

Sjef coaching medarbeider

••• Hero Images/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å være leder er ingen enkel oppgave. Du må coache et helt team bestående av individuelle medlemmer, hver med sine egne unike styrker og svakheter. For å få best mulig ytelse ut av laget ditt som helhet, må du trene hvert medlem av laget ditt individuelt. Selv om to teammedlemmer har samme svakhet, må du ta tak i dem forskjellig og hver vil reagere forskjellig på veiledningen din. Mens du vil Vær rettferdig når du handler med alle ansatte , det er rett og slett umulig å behandle alle på samme måte.

Trener foran

Sørg for at de ansatte er riktig opplært før de starter en jobb. For eksempel, før du setter noen på telefonene som kundeservicerepresentant, sørg for at de vet hvordan de skal håndtere de vanligste samtalene, så vel som de sporadiske vanskelige samtalene. Før du lar en maskinoperatør produsere et ferdig klesplagg for salg, sørg for at de vet hvordan de skal betjene alle aspekter av maskinen samt hva du forventer av dem.

I situasjoner som disse, start med å la folk øve. La telefonrepresentanten lytte til en erfaren representant, og når de er komfortable, la dem svare på noen anrop på egen hånd mens du (eller noen andre) observerer dem. Gi maskinoperatøren de enkleste delene av produktet de vil være ansvarlige for først, og når de har mestret dette arbeidet, la dem gå videre til de vanskeligere delene. Det er under disse treningsøktene din coaching (og trening) begynner.

Når du veileder ansatte i løpet av opplæringsperioden, hjelp dem med følgende:

Hva forventes av dem: For eksempel forventer du ikke at de skal ta like mange samtaler som seniorrepresentanten, men du forventer at de skal håndtere en viss mengde samtaler hver dag. Vær spesifikk og gi dem et nøyaktig tall. La dem også vite at du forventer at samtalevolumet deres vil vokse etter hvert som komfortnivået deres vokser.

Vanlige feil: Fortell teammedlemmet hva slags feil folk på laget vanligvis gjør, hvorfor og hvordan de kan unngå å gjøre de samme feilene .

Tips og triks: Del noen av tingene du har lært som vil hjelpe dem å lære den beste måten å gjøre jobben på. For eksempel, hvis du holder de tomme delene av produktet du produserer til venstre for betjeningsmaskinen (for en høyrehendt operatør), kan du forsiktig legge den ferdige delen på brettet for neste stasjon med høyre hånd , mens du bruker venstre hånd til å skyve neste del mot maskinen. Dette enkle tipset (og rådet) effektiviserer prosessen.

Løpende coaching

Etter at teammedlemmet ditt har fullført opplæringen, betyr det ikke at treningen din avsluttes. Fortsett å dele ting som kan hjelpe dem til å bli bedre og påminn dem om å unngå at ting bremser dem eller hemmer kvaliteten på arbeidet deres. Husk at coaching har et mål. Til syvende og sist vil du at ytelsesnivået til teamet ditt skal forbedres, og det oppnås én person om gangen.

Coaching etter et arrangement

Til tross for din beste innsats, feil skjer . En telefonrepresentant vil gi en kunde feil svar som får dem til å true med søksmål. Når dette skjer, er ditt første skritt å fikse problemet fra et bedriftsperspektiv og for det andre å coache den enkelte, slik at feilen ikke skjer igjen. Du må kanskje minne dem om riktig fremgangsmåte eller svar. Det viktige er å være positiv og støttende fordi vi alle gjør feil.

Men hvis dette ikke er første gang de har gjort denne feilen, må du ta det opp med dem også. Tenk på feilen deres som et undervisningsøyeblikk og sørg for at de forstår hva som gikk galt og hvordan de kan unngå det i fremtiden. Mest av alt, vær forsiktig med å demotivere dem . Etter en hvilken som helst coaching-økt vil du at de ansatte er ivrige etter å gjøre det bedre, og ikke kryper sammen ved skrivebordet av frykt.

Bunnlinjen

Coaching er et veldig kraftig verktøy en leder kan bruke for å forbedre ytelsen til teamet sitt. Du coacher hver person på laget som individ, men også som medlem av laget. Trener dem på forhånd, slik at de er forberedt; trener dem ettersom tiden går, så de fortsetter å forbedre seg. Og trener dem når de gjør en feil. Vær positiv og motiverende og de vil forbedre lagets prestasjoner ved å forbedre sine egne prestasjoner.