Forlater Jobben Din

Hvordan samle arbeidsledighet

En del av Veiledning for innkreving av arbeidsledighetstrygd InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du har mistet jobben, kan du ha rett til å kreve dagpenger. Arbeidsledighetsforsikring gir arbeidstakere som er arbeidsledige uten egen skyld pengeutbetalinger for en bestemt periode eller til de finner nye jobber.Innkreving av dagpenger

Ytelser gis av statlige arbeidsledighetsforsikringsprogrammer innenfor retningslinjer fastsatt av føderal lov. Berettigelse for arbeidsledighetsforsikring, ytelsesbeløp og hvor lenge ytelser er tilgjengelige bestemmes av statlig lov.

Hvordan sende inn et krav om arbeidsledighet

Du kan kanskje søknad om arbeidsledighet på nett eller over telefon. Se gjennom informasjonen du trenger for å åpne et krav, og besøk deretter ditt statlige arbeidsledighetskontor for å finne den beste måten å åpne et krav på og begynne å samle inn arbeidsledighet.

Generelt, for å sende inn et krav, trenger du:

 • Personnummer
 • Alien Registration Card hvis du ikke er amerikansk statsborger
 • Førerkort eller statlig ID-kortnummer
 • Postadresse inkludert postnummer
 • Telefonnummer
 • Navn, adresser og ansettelsesdatoer for alle arbeidsgivere de siste to årene

Det tar vanligvis noen uker etter kravet ditt før du mottar din første fordelssjekk, direkte innskudd eller debetkort . Noen stater krever en ukes ventetid; derfor er den andre uken som kreves, den første uken med betaling.

Når kravet ditt er godkjent, bør du kunne sende inn de ukentlige kravene online, via telefon eller e-post.

Statens arbeidsledighetstrygd

Detaljer om berettigelse til statlig arbeidsledighetskompensasjon er tilgjengelig på statens arbeidsledighetskontors hjemmeside hvor bor du.

Vanlige dagpenger utbetales i opptil maksimalt 26 uker (mindre i noen stater). I mange stater vil kompensasjonen være halvparten av inntekten din, opp til et maksimumsbeløp. Maksimum varierer etter sted. Fordeler er underlagt føderale inntektsskatter og må rapporteres på din føderale selvangivelse.

De kompensasjon du får vil avhenge av beløpet du tjente mens du jobbet, og du kan også bli pålagt å ha jobbet et visst antall uker.

Utvidet dagpenger

I perioder med høy arbeidsledighet kan ytterligere uker med dagpenger være tilgjengelig. Ytelser gis gjennom de statlige arbeidsledighetskontorene, og kvalifikasjonsinformasjon vil bli lagt ut og oppdatert online regelmessig. Hvis du kvalifiserer, vil du bli informert om hvordan du skal samle inn når de vanlige dagpengene opphører.

Du kan søknad om dagpenger på nett . Ditt statlige arbeidsledighetskontor vil ha informasjon om hvordan du starter et krav og samler inn vanlige og utvidede ytelser.

Arbeidsledighet Kvalifikasjonskrav

For å få dagpenger må du møte arbeidsledigheten valgbarhet krav til lønn opptjent eller arbeidet tid i en fastsatt periode.

Du kan kanskje samle delvis dagpenger hvis arbeidsplanen din kuttes ned. Dessuten må du i begge tilfeller være fast bestemt på å være arbeidsledig uten egen skyld.

Hvis du er en arbeidsledig tidligere sivil føderal ansatt, kan du være kvalifisert for fordeler under programmet for arbeidsledighetskompensasjon for føderale ansatte (UCFE). Du kan sende inn et krav hvis du har blitt skilt fra jobben i offentlig sektor, satt inn i en ulønnet status eller overført til et annet lønnskontor.

Denne illustrasjonen beskriver hvorfor du kanskje ikke kvalifiserer for dagpenger inkludert

Balansen / Maddy Price

Diskvalifikasjon fra fordeler

Følgende omstendigheter kan diskvalifisere deg fra å kreve dagpenger , avhengig av statlig lov:

 • Slutt uten god grunn
 • Avskjediget for tjenesteforseelse
 • Sa opp på grunn av sykdom (sjekk uføretrygd )
 • Venstre for å gifte seg
 • Selvstendig næringsdrivende
 • Innblandet i en arbeidskonflikt
 • Går på skolen

Statens krav for innkreving av ytelser

Å melde seg inn hos statens jobbtjeneste og aktivt søke arbeid er et krav ved innkreving av arbeidsledighet. Du må være klar, villig, tilgjengelig og kunne jobbe. Jobbtjenesten kan kreve at arbeidssøkere søker på jobber, sender inn CV og ikke avslår en stilling hvis den oppfyller spesifikke standarder.

Noen av kravene for å samle ytelser er frafalt på grunn av koronaviruspandemien.

Dine statlige jobbservicekontorer kan være gode ressurser for å hjelpe med jobbsøking. Mange gratis tjenester tilbys, inkludert stillingsannonser, karriereveiledning, hjelp til å skrive CV og følgebrev og opplæring. Dra nytte av hjelpen de kan gi deg; det vil gjøre jobbsøkingen enklere.

Egnede ansettelseskrav

Definisjonen av passende arbeid varierer fra stat til stat. Imidlertid refererer det vanligvis til en jobb som tilbyr lønn som kan sammenlignes med din nylige ansettelse og plikter som passer til ditt utdanningsnivå og arbeidserfaring. Andre faktorer inkluderer pendlingstid, samt eventuelle helse- eller sikkerhetsrisikoer for jobben.

Noen stater definerer egnet arbeid som alt relatert til en sekundær ferdighet du har, selv om arbeidet ikke er direkte relatert til din tidligere erfaring. For eksempel, i New York, er egnet arbeid definert som en jobb innenfor én times transport, innenfor 80 % av fordringshaverens tidligere inntekt, og hvor lønnen er den gjeldende satsen for det arbeidet.

Også egnet arbeid i New York er definert som en jobb som du er rimelig skikket for av opplæring eller erfaring. En ny jobb trenger ikke passe perfekt til oppgavene til den forrige.

Andre stater vurderer enda flere faktorer når de definerer passende lønn. I California vurderer arbeidsledighetskontoret også graden av risiko involvert i jobben, så vel som faktorer som personens fysiske form, erfaring, tidligere inntjening og lengden på arbeidsledigheten.

Etter en viss mengde stønadsuker utvider noen stater definisjonen av passende arbeid.

For eksempel, etter en spesifisert periode med leting, kan passende arbeid bli mer løst definert som alt arbeid du kan utføre – selv om du ikke har noen erfaring eller opplæring (så lenge du får noe opplæring).

Her er mer informasjon om du kan takke nei til et jobbtilbud når du er arbeidsledig .

Hvordan kontakte et arbeidsledighetskontor

For å finne ditt lokale arbeidsledighetskontor og annen nyttig informasjon, besøk nettstedet for ditt statlige arbeidsledighetsbyrå.

Det kan være vanskelig å komme gjennom til et arbeidsledighetskontor på telefon. De fleste stater vil at fordringshavere skal sende inn online, og det kan være vanskelig å finne et telefonnummer hvis du har et spørsmål eller trenger å snakke med en representant om kravet ditt.

Men i noen situasjoner er den eneste måten å få et definitivt svar eller avklaring på å snakke med en faktisk person. FAQ-delene på de fleste statlige arbeidsledighetsnettsteder dekker ikke alle omstendigheter, og arbeidsledighetskrav kan være kompliserte.

Telefonnumre er vanligvis oppført i 'Kontakt oss'-delen på nettstedet ditt for statlig arbeidsledighetskontor.

En rask og enkel måte å finne et telefonnummer eller e-postadresse for arbeidsledighetskontoret ditt på er å søke på Google ved å bruke statens navn, arbeidsledighetskontor og telefonnummer. Hvis du for eksempel søker på Google etter 'New York arbeidsledighetstelefon', kommer du direkte til kontaktinformasjonssiden for NYS Department of Labors kontaktside for arbeidsledighetsforsikring .

Hvis engelsk ikke er ditt første språk, har noen stater telefonkrav på andre språk. California gir separate telefonnumre for engelsk, spansk, kantonesisk, mandarin og vietnamesisk. Hvis tilgjengelig, vil informasjon om alternative telefonnumre også bli oppført på kontaktsiden til arbeidsledighetskontoret.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven.

Artikkelkilder

 1. CareerOneStop. ' Hvordan søker jeg? ' Åpnet 3. september 2021.

 2. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Arbeidsledighetstrygd utvidede ytelser .' Åpnet 3. september 2021.

 3. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Arbeidsledighetskompensasjon for føderale ansatte .' Åpnet 3. september 2021.

 4. New York State Department of Labor. ' Arbeidssøk: Ofte stilte spørsmål .' Åpnet 3. september 2021.

 5. California Employment Development Department. ' Egnet arbeid .' Åpnet 3. september 2021.