Menneskelige Ressurser

Hvordan kommunisere mental helse til dine ansatte

Ledere kan hjelpe ansatte som opplever stress

Møte

••• Bilde Thomas Barwick / Stone / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Psykisk helse på arbeidsplassen er en viktig sak. Bedrifter har innsett dette lenge, og mange har Employee Assistance Programs (EAP) som kan hjelpe ansatte med psykisk helse.

Noen av virkningene av psykiske helseproblemer kan overføres til arbeidsplassen, og bedrifter må lære hvordan de kan hjelpe sine ansatte. Psykisk helse kan være et svært sensitivt tema, så sørg for at du nærmer deg en diskusjon rundt stress, angst, depresjon og andre psykiske problemer med medfølelse og omsorg.

Effektivt initiere og navigere samtaler om mental helse

Når ansatte prøver å gjøre jobben sin, samt styre barna og husholdningen, stresset kan øke . Sjefer og HR må være forberedt på å snakke med ansatte om deres behov, som kan inkludere psykiske helsesituasjoner. Mens en leder eller HR-profesjonell aldri bør påta seg rollen som en terapeut, kan de – og bør – spørre hvordan folk har det.

Tips

Effektiv kommunikasjon er viktig. Å fortelle ansatte hva slags hjelp som er tilgjengelig for dem kan gå langt.

Gi dem beskjed om hvilken støtte selskapet kan gi, for eksempel arbeidsfleksibilitet, EAP, avspasering for psykiske helsedager. Oppmuntre også folk til å benytte seg av disse mulighetene.

Når du starter og navigerer i samtaler om psykisk helse, er det visse viktige retningslinjer du bør følge.

gjøres
 • Snakk med ansatte om hvordan du kan støtte dem.

 • Gjør deg tilgjengelig.

 • Sjekk inn om arbeidsbelastninger og støttebehov.

Ikke gjør det
 • Prøv å diagnostisere dem.

 • Fortell dem hvordan de skal håndtere sin egen mentale helse.

 • Anta at folk vil ha mer eller mindre arbeid.

Ansatthjelp og beskyttelse

Husk at det vedtas lover som regulerer ansattes mentale helse; pluss, du kan ha firmapolicyer og en helseforsikringsplan som dekker psykiske helseproblemer til ansatte. Hvis du har en EAP, sørg for at du henviser folk hvis de ser ut til å slite . Spør helsemegleren din om hjelp til å forstå leverandører av psykisk helsevern i nettverket.

Lover som Americans with Disabilities Act (ADA) og Family Medical Leave Act (FMLA) gjelder fortsatt. En ansatt som lider av et psykisk helseproblem kan være kvalifisert for dekning under en eller begge disse lovene. I henhold til ADA betyr det at arbeidsgivere er forpliktet til å finne en rimelig innkvartering, som kan være alt fra ekstra pauser til fri.

På grunn av ADA-beskyttelse kan du heller ikke diskriminere eller straffe en ansatt som trenger bolig for psykiske helseproblemer – på samme måte som du for eksempel ikke kan iverksette lignende tiltak mot en arbeidstaker som har kreft.Under FMLA, i mellomtiden, kan ansatte ta periodisk permisjon for å få den psykiske helsehjelpen de trenger.

Viktig

Det er viktig å vite om føderale, statlige og lokale lover som gjelder for virksomheten din. Hvis du er usikker, sjekk med din arbeidsrettsadvokat.

Opprette et støttesystem

Sørg for at du har protokoller på plass for å sjekke inn med folk og øke kommunikasjonen.

Regelmessige innsjekkinger med ansatte kan hjelpe deg med å sikre at de får støtte. Erkjenne det mennesker opplever stress på forskjellige måter , og ved å gjøre det kan du hjelpe arbeiderne dine til å forstå hva disse stressfaktorene er, slik at de kan se etter tegn i seg selv.

Tips

Sørg for å ta deg tid til deg selv og dine egne behov. Du kan ikke støtte dine ansatte hvis du er helt stresset. Hvis du lider av en psykisk helsekrise, få hjelpen du trenger – fra en psykisk helsepersonell, legen din, eller la din egen sjef få vite at du sliter. Sammen kan ledere og ansatte hjelpe alle til å komme seg gjennom en tøff tid.

Kjennetegn på en vellykket lederstil

Det skrives mye om hva som gjør ledere til suksess. Denne serien vil fokusere på egenskapene, egenskapene og handlingene som mange ledere mener er nøkkelen.

Vær oppmerksom på at informasjonen som er gitt, selv om den er autoritativ, ikke er garantert for nøyaktighet og lovlighet. Nettstedet leses av et verdensomspennende publikum, og arbeidslover og forskrifter varierer fra stat til stat og land til land. Vær så snill søke juridisk bistand , eller bistand fra statlige, føderale eller internasjonale myndighetsressurser, for å sikre at din juridiske tolkning og avgjørelser er korrekte for din plassering. Denne informasjonen er for veiledning, ideer og assistanse.

Artikkelkilder

 1. Department of Labor, Office of Disability Employment Policy. ' Overnatting .' Åpnet 9. juli 2021.

 2. U.S. Equal Employment Opportunity Commission. ' Kreft på arbeidsplassen og ADA .' Åpnet 9. juli 2021.

 3. Kommisjonen for likestillingsmuligheter. ' Depresjon, PTSD og andre psykiske helsetilstander på arbeidsplassen: Din juridiske rettighetsutstedende myndighet .' Åpnet 9. juli 2021.

 4. Mental Health America. ' Kan jeg bruke FMLA for mental helse ?' Åpnet 9. juli 2021.

 5. Arbeids-, lønns- og timeavdelingen. ' Arbeidsgiverveiledningen til familiepermisjonsloven .' Åpnet 9. juli 2021.