Karriereråd

Hvordan bedrifter ansetter ansatte

Hvordan ansetter bedrifter ansatte? Ansettelser, fra jobbsøkerperspektivet, omfatter flere stadier. Fra du søker på en jobb til du godtar et jobbtilbud, vil du gå gjennom en rekke trinn i rekrutterings- og ansettelsesprosess .

Her er informasjon om alle trinnene i ansettelsesprosessen, inkludert å søke jobb, intervjue, ansettelsestesting , bakgrunnssjekker , og jobbtilbud , sammen med tips og råd for hver enkelt.

Jobbsøknader

Forretningsfolk i et møte

kate_sept2004 / Getty Images

Første steg i ansettelsesprosessen er selvfølgelig å søke jobber og for å få søknaden din til kamp for jobbene du er interessert i.

Avhengig av organisasjonen og jobben, kan du søke på nettet, sende en e-post med CV og følgebrev eller søke personlig.

Her er en trinn-for-trinn-veiledning for å søke jobb, inkludert hvordan du søker for en jobb på nettet , hvordan fylle ut en jobbsøknad, hvordan skrive jobbsøknadsbrev , og tips og råd for å søke jobb.

Søkersporingssystemer

Portrett av smilende forretningskvinne for blandet rase ved datamaskinen

JGI/Jamie Grill / Getty Images

Når søknaden din er sendt inn, vil mange arbeidsgivere bruke søkersporingssystemer å behandle jobbsøknader og administrere ansettelsesprosessen.

Søkersporingssystemer gir en automatisert måte for selskaper å administrere hele rekrutteringsprosessen , fra å motta søknader til å ansette ansatte. Disse datasystemene viser også søknader for å hjelpe arbeidsgivere med å finne ut hvilke søkere de skal intervjue for en jobb.

Hvis du søker på en jobb på nettet, er det svært sannsynlig at selskapet bruker et søkersporingssystem. For å gi deg selv den beste sjansen, er det en god idé å bruke søkeord i CV-en din.

Søker Talentvurderinger

Hender på tastatur med penn

Copyright Huchen Lu/E+ / Getty Images

Noen selskaper prøvesøkere til ansettelse for å finne ut om kandidaten er en god match for jobbene de ansetter til. Selskaper som driver tester før ansettelse (talentvurderinger) søker søkere som matcher ansettelseskriteriene deres.

Intervjuprosess

Kvinner ser over en CV

asiseeit/E+ / Getty Images

Mange bedrifter er involvert intervjuprosess starter med screeningsintervjuer , etterfulgt av personlige intervjuer, andre intervjuer , Til og med tredje intervju .

Her er informasjon på hvert trinn i intervjuprosessen , sammen med råd om den beste måten å håndtere hver type intervju når du går oppover på intervjustigen mot et jobbtilbud.

Intervjuoppfølging

Forretningsmann med telefon

Copyright Zero Creatives / Getty Images

Selv om det kan virke som mye arbeid, spesielt når du har gått til flere intervjuer, er det viktig å følge opp etter hvert trinn i intervjuprosessen . Faktisk er det viktigste du kan gjøre å følge opp og gjenta interessen din for stillingen og takke intervjueren for at han tok seg tid til å møte deg.

Enten det er en e-post eller en telefon samtale , å gjenta din interesse for stillingen og selskapet er alltid en god idé.

Søker narkotikatesting

Nok en test

Peter Dazeley/Photographer's Choice/Getty Images

Det er flere typer narkotikatester som kandidater til ansettelse kan bli bedt om å ta. Hvilke typer narkotikatester som viser tilstedeværelsen av narkotika eller alkohol inkluderer en urin narkotika-skjerm , hår narkotika eller alkohol testing, spytt narkotika screening, og svette narkotika screening.

Bakgrunnssjekker

bakgrunnssjekk

i_frontier / iStock

Du kan motta et jobbtilbud som er betinget av en bakgrunnssjekk og/eller en kredittsjekk. Eller en bakgrunnssjekk kan utføres før et selskap tilbyr en jobb. Det selskapet lærer under bakgrunnssjekken kan føre til at du ikke får et jobbtilbud eller i jobbtilbudet trekkes tilbake .

Kredittsjekker

Utmerket kredittscore

courtneyk / Getty Images

Selskaper løper kredittsjekk av jobbsøkere oftere og deretter bruke kredittinformasjonen som en del av prosessen når du tar ansettelsesbeslutninger. En arbeidskredittrapport inkluderer identifiserende informasjon, inkludert navn, adresse, tidligere adresser og personnummer.

En kredittsjekk viser også gjelden du har pådratt deg betalingshistorikken din, inkludert forsinkede betalinger. Husk at noen stater og lokale kommuner har regulert bruken av kredittrapporter og lagt begrensninger på hvordan informasjonen kan brukes av arbeidsgivere.

Referansesjekker

Moden forretningskvinne snakker i telefon og undersøker dokumenter.

vgajic / Getty Images

På et tidspunkt under jobbsøkingen, a potensiell arbeidsgiver vil be om referanser . Vanligvis vil det være når selskapet er seriøst interessert i deg som en potensiell ansettelse.

Det er viktig å være forberedt på å yte en liste over ansettelsesreferanser som kan bekrefte de ferdighetene og kvalifikasjonene du har for jobben du søker på. Spør alltid referansene dine før du inkluderer dem på en liste.

Jobbtilbud

Forretningsmann og forretningskvinne håndhilser

Tom Merton / Getty Images

Når du har kommet deg gjennom den utfordrende ansettelsesprosessen, vil det siste trinnet være et jobbtilbud . Før du godtar, er det viktig å vurdere kompensasjonen og fordelspakke , vurder om du vil lage en mot tilbud eller forhandle lønn, og deretter godta (eller avslå) jobbtilbudet.

Ansette papirarbeid

mann med laptop og dokument

Shapecharge / E+ / Getty Images

Det siste trinnet i ansettelsesprosessen er å fullføre papirene du trenger for å komme om bord som ansatt i selskapet. Skjemaene du må fylle ut inkluderer kvalifisering til arbeidsskjemaer, skjema for skattetrekk , og bedriftsspesifikke papirer.

Lengden på ansettelsesprosessen

kalender

Jeffrey Coolidge/Digital Vision / Getty Images

Hvordan lenge varer ansettelsesprosessen ? Hvor lang tid tar det fra du søker til du (forhåpentligvis) får et jobbtilbud eller finner ut at du ikke får jobben?

Det varierer. Du kan bli kontaktet med en gang, intervju nesten umiddelbart, og få et jobbtilbud raskt. I andre tilfeller kan ansettelsesprosessen være lang og tidkrevende.