Jobbsøking

Hvordan lage en infografisk CV

Når du trenger en og når du ikke trenger det

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Kvinne bygger teamarbeidere fra byggeklosser

Jamie Jones / Getty ImagesI et miljø med høy konkurranse bruker noen jobbsøkere verktøy som infografiske CV-er for å skille seg ut fra mengden. Bør du har du en infografisk CV? Det beste svaret er: det kommer an på.

Generelt bør du bare lage en infografisk CV hvis du har ressursene (enten dine ferdigheter og ekspertise eller evnen til å ansette en designer) til å få frem et eksepsjonelt sluttprodukt. Alt underordnet vil bare skade jobbsøkingen din, spesielt fordi det i de aller fleste tilfeller ikke er nødvendig med infografiske CVer.

Her er mer informasjon om når du skal bruke en infografisk CV og hvordan du oppretter en.

Hva er en infografisk CV?

En infografisk CV skiller seg fra tradisjonelle CV-stiler ved at den bruker grafiske designelementer. Mens en tradisjonell CV ganske enkelt vil bruke grunnleggende tekst for å liste informasjon fra topp til bunn, bruker en infografisk CV layout, farger, ikoner og skriftstil for å organisere innhold.

Infografikk fortsetter

ilyaliren / iStock

Når du skal bruke en

Med mindre du blir bedt om det, foretrekker ansettelsesledere vanligvis tradisjonelle CVer fremfor infografiske CVer. Med mindre du er en designprofesjonell, kan det være det egentlig vanskelig å lage en flott infografisk CV, og å sende inn en ikke så bra en vil sannsynligvis gjøre mer skade enn nytte.

En annen stor ulempe med en infografisk CV er at de kan bli savnet i jobbsøknadsprosessen, som en bedrifts Programsporingssystem , som automatisk skanner CV-er for søkeord , kan kanskje ikke gjenkjenne tekst i en infografisk CV.

Så når bør bruker du en infografisk CV? Med mindre det er spesifikt forespurt, betrakt det som et supplement for å legge ut på din LinkedIn-profil , eller å legge ved hvis du sender e-post direkte med en rekrutterings- eller ansettelsesleder (men husk alltid å inkludere din tradisjonelle, originale versjon).

Hvordan lage en

Nok en gang er flotte infografiske CVer vanskelige å få frem. I tillegg til å ha muligheten til å utføre et design på høyt nivå, trenger du også en forståelse av vanlige grafer og visualiseringer som brukes til å uttrykke data. Tross alt er definisjonen av en infografikk et visuelt bilde som et diagram eller diagram som brukes til å representere informasjon eller data.

La oss bryte det ned. Hvordan du lager en infografisk CV avhenger av din erfaring, ikke bare med design, men med infografikk. Å rote det til vil reflektere dårlig på deg, ikke bare fordi det endelige produktet vil se dårlig, men en feil brukt graf (for eksempel bruk av et søylediagram eller sektordiagram feil) formidler også mangel på kunnskap utover design. Hvis dette høres ut som et vanskelig territorium, er det fordi det er.

Hvis du er helt ny på design og dette er første gang du har hørt ordet infografikk, Det kan være lurt å vurdere å ansette en frilansdesigner (prøv et nettsted som Upwork.com, eller til og med Fiverr, men husk at du får det du betaler for) for å veilede deg gjennom prosessen. Det kan være ekstremt vanskelig (om ikke umulig) å lage en god infografisk CV uten erfaring.

Hvis du er kjent med eller erfaren med grafisk design, det beste alternativet er å starte med en mal. Selv om du ikke har tilgang til designprogramvare som Adobe Photoshop eller Illustrator, kan nettsteder som Canva eller Easel.ly kan være gode alternativer. Canva er enkel å bruke, gratis og har massevis av CV-maler, og selv om ikke alle av dem er ekte infografikk, bruker de elementer av design, farge og layout som vil gjøre CV-en din til en topp.

Hvis jobben du søker på spesifikt ba om en infografisk CV av en eller annen grunn, må du bruke diagrammer for å representere CV-ens data, så du må gjøre mer enn å bare bruke en hip font og plassere teksten på en farget bakgrunn.

Infografisk CV tips og triks for alle ferdighetsnivåer

Uavhengig av din erfaring, er det flere retningslinjer du alltid bør følge.

Minimer bruken av farger

Det beste alternativet er å holde seg til tre til fire farger, enten varierende nyanser eller separate farger som fungerer godt sammen. Blått og grønt er et godt utgangspunkt. Ideelt sett bør bakgrunnen din være en ensfarget lys farge, med mørkere tekst.

Husk at dette er et profesjonelt dokument

Unngå høy, søt eller tegneserieaktig grafikk som vil forringe innholdet i CV-en din. Vær oppmerksom på fontbruken din.

Gjør lesbarhet til din første prioritet, og unngå å bruke merkelige eller svært stiliserte fonter.

En god sjekk å bruke kan være: Ser jeg denne fonten som vanligvis brukes rundt på Internett? Eller, enda bedre, ville skriften bli brukt på selskapets nettside? Hvis svaret er et rungende nei, er det sannsynligvis svaret ditt også.

Sørg for at layouten din gir sammenhengende mening

Du bør ha som mål å følge en slags logisk eller kronologisk informasjonsflyt. Navnet og e-postadressen din skal for eksempel ikke stå nederst i dokumentet. Hvis du er helt ny, er det her en mal vil komme godt med.

Det viktigste tipset

'Hold det enkelt.' Det kan ikke understrekes nok. Selv om designet ditt bruker en mesterlig bruk av diagrammer og bruker vakre farger, hvis det er vanskelig å lese eller hvis nøkkelkomponentene i CV-en din er utfordrende å tyde, vil den infografiske CV-en jobbe mot deg.

Hold det rent, hold det enkelt, og husk det du må fortsatt inkludere nødvendigheter som navn, kontaktinformasjon, akademisk bakgrunn og arbeidserfaring.

Når det gjelder design, er det så mange flere uskrevne regler å vurdere. Det beste alternativet er å undersøke eksempler på infografikk og infografiske CVer for å få en følelse av hva andre gjør. Vær objektiv med arbeidet ditt, og få en ny mening fra en betrodd venn.

Spesielt hvis dokumentet ikke er påkrevd, er det viktigste spørsmålet å vurdere: vil dette hjelpe eller skade jobbsøknaden min? Du får ikke bonuspoeng bare for å gi en infografisk CV. For at dokumentet skal gjøre deg noen tjenester, må det være eksepsjonelt.

Ditt Infographic CV-verktøysett

  • Gjennomgå designregler du aldri bør bryte . Selv om du ikke kan bli designer på en dag, kan du friske opp grunnleggende ting som vil komme godt med, selv om du bare finpusser en mal.
  • Gjennomgå det grunnleggende om infografikk. Tross alt er infografikk ryggraden i en infografisk CV. Dette gratis lynkurs i infografikk er også en nyttig ressurs.
  • Husk at hvis du ikke har tilgang til designprogramvare (som kan være veldig dyrt), bruk et nettsted som Canva eller Easel.ly .
  • Søk på Pinterest etter nøkkelord som infografisk CV eller infografisk visuell CV for å bla gjennom eksempler.

Artikkelkilder

  1. Robert Half. ' Beste CV-format .' Åpnet 20. januar 2021.

  2. Lexico ' Infografikk .' Åpnet 20. januar 2021.