Karriere I Skjønnlitterær Forfatterskap

Hvordan lage troverdige karakterer

Skaper kompleks, godt avrundede karakterer krever tid til å tenke på hvordan karakterene dine ser ut, hvor de kommer fra og hva som motiverer dem, blant mange andre ting. En god måte å bidra til å bringe karakterene dine til live og etablere en bakhistorie for dem, er å utvikle svar på et sett med spørsmål om dem.

Mens mye av informasjonen du utvikler for karakterene dine i løpet av prosessen aldri vil bli delt direkte med leserne, vil det hjelpe deg å forstå karakteren bedre og mer realistisk skildre hvordan de vil reagere på situasjoner og andre karakterer i historien din. Jo mer du vet om karakterene dine, jo mer realistisk vil historien din være.

Hvor bor karakteren din?

Person som skriver i notatbok

Gianni Diliberto / Caiaimage / Getty Images

Romanforfatter og forfatterprofessor Michael Adams ('Anniversaries in the Blood') har sagt at han mener omgivelsene er det viktigste elementet i enhver historie. Det er definitivt sant det karakter , Hvis ikke historie , vokser på mange måter ut av en følelse av sted. Hvilket land bor karakteren din i? Hvilken region? Bor han alene eller sammen med en familie? I en trailerpark eller en eiendom? Hvordan endte han opp med å bo der? Hvordan føler han det?

Å vite hvor karakteren din bor kan hjelpe deg å forstå hvordan han kan reagere på visse mennesker eller situasjoner.

Hvor er karakteren din fra?

På samme måte, hvor begynte karakterens liv? Vokste hun opp med å løpe rundt i skogen i en liten by i sør, eller lærte hun å bøye latinske verb på en internatskole i London? Det er klart at dette påvirker ting som hva slags mennesker karakteren din kjenner, ordene hun bruker for å kommunisere, og måten hun føler om en rekke ting i hennes ytre verden.

Hvor gammel er karakteren din?

Selv om dette kan virke som et åpenbart spørsmål, er det viktig å ta en klar avgjørelse om dette før du begynner å skrive. Ellers er det umulig å få detaljene riktig. Ville for eksempel karakteren din ha en mobiltelefon, en fasttelefon eller begge deler? Drikker karakteren din martini eller billig øl? Får han fortsatt penger fra foreldrene, eller bekymrer han seg for hva som vil skje med foreldrene når de blir gamle?

Hva heter karakteren din?

Vil en rose med et annet navn lukte like søtt? I følge romanforfatter Elinor Lipman , absolutt ikke: 'Navn har undertekst og identitet. Hvis hovedpersonene dine er Kaplans, har du fått deg en jødisk roman, og hvis helten din er Smedley Winthrop III, har du gitt ham et fond. Nomenklatur gjort riktig bidrar til karakterisering.' Karakterens navn gir mye informasjon om etnisitet, alder, bakgrunn og sosial klasse.

Hvordan ser karakteren din ut?

Er karakteren din høy nok til å se over hodene til en folkemengde på en bar eller til å legge merke til støvet på toppen av et kjøleskap? Tar hun seg av vektproblemer og unngår å se seg selv i speilet? Selv om du ikke trenger å ha et krystallklart bilde av karakteren din i tankene, hjelper fysiske detaljer deg å forestille deg hvordan karakteren din beveger seg gjennom verden, og dette hjelper igjen leserne til å tro på karakteren.

Hva slags barndom hadde karakteren din?

Som med ekte mennesker, vil mange ting om karakterens personlighet bestemmes av bakgrunnen hans. Hadde foreldrene hans et godt ekteskap? Ble han oppdratt av en alenemor? Hvordan karakteren din samhandler med andre mennesker – enten han er defensiv eller selvsikker, stabil eller rotløs – kan være påvirket av fortiden hans.

Hva gjør karakteren din til livets opphold?

Som med alle disse spørsmålene, avhenger hvor mye informasjon du trenger til en viss grad av handlingen, men du trenger en ide om hvordan karakteren din tjener penger. En danser vil se på verden veldig annerledes enn en regnskapsfører, for eksempel, og en bygningsarbeider vil bruke et helt annet språk enn begge. Hvordan de føler om en rekke saker, fra penger til familie, vil til en viss grad være avhengig av deres yrkesvalg .

Hvordan takler karakteren din konflikter og endringer?

Fiksjon innebærer et element av konflikt og endring. De er en del av det som gjør en historie til en historie. Er karakteren din passiv eller aktiv? Hvis noen konfronterer henne, bytter hun tema, går mot minibaren, stikker av eller gjør en dyppusteøvelse? Når noen fornærmer henne, er det mer sannsynlig at hun tar det, kommer med en replikk eller unnskylder seg for å finne noen andre å snakke med?

Hvem andre er i din karakters liv?

Relasjoner og hvordan mennesker samhandler med andre avslører karakter. De er også unnskyldninger for dialog, som bryter opp utstillingen, og tilbyr en annen måte å gi nødvendig informasjon. Tenk på hvem som best vil hjelpe deg med å formidle denne informasjonen og hva slags mennesker som realistisk sett ville vært i karakterens verden i utgangspunktet.

Hva er din karakters mål eller motivasjon i denne historien eller scenen?

I lengre historier eller romaner må du stille dette spørsmålet gjentatte ganger. Mange av karakterens handlinger vil være resultatet av skjæringspunktet mellom det han prøver å oppnå og hans personlighet, som er sammensatt av alt du har funnet på for å svare på spørsmål om ham. Når du er i tvil om hvordan karakteren din bør oppføre seg, spør deg selv hva karakteren din ønsker av situasjonen og tenk på svarene du har gitt på alle spørsmålene.