Musikkarrierer

Hvordan lage en musikkkampanjepakke

Musikkprodusenter møtes i innspillingsstudio for å diskutere musikkpromo-pakker

•••

Heltebilder / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å ha en informativ og profesjonell kampanjepakke kan være tingen som skiller deg fra andre band, enten du nærmer deg plateselskaper, promotere din egen musikk , prøver å få en spillejobb, eller hvis du er et indie-plateselskap som prøver å få litt interesse for bandene dine. Følgende trinn vil hjelpe deg å sette sammen en kampanjepakke som vil konkurrere med enhver kampanje som drives av et kostbart PR-selskap.

Velg musikken

Poenget med kampanjepakken din er selvfølgelig å få musikken din hørt, så å velge musikken som skal inkluderes i pakken krever litt omtanke. Enten du prøver å få oppmerksomheten til et plateselskap, en agent, pressen eller radiostasjoner, husk at disse menneskene mottar MYE musikk hver dag. De kan umulig sette seg ned og høre på hvert album fra start til slutt. Gjør en kort demo-CD med de to eller tre beste sangene dine, helst sanger som har en sterk begynnelse, slik at de fanger lytteren før de kan presse «neste».

Skriv bio

Kampanjepakken din bør inneholde en kort artistbiografi. Dette trinnet er der mange mennesker famler. Ikke prøv å være for søt og ikke få det til å lese som om det var skrevet med synonymordboken din fast i hånden. Personene som bestemmer seg for å jobbe med deg på grunnlag av pakken din kommer til å trenge litt nyttig informasjon om deg og musikken din, men de trenger ikke vite hvilken sang som er din mors favoritt eller at du visste at du skulle gå å være musiker første gang du tok opp en gitar/hørte sånn og sånn sang/osv.' Gå for profesjonell fremfor cheesy.

Skriv pressemeldingen

Hvis du sender en demo til et plateselskap eller prøver å få en konsert, kan det hende du ikke har en spesifikk begivenhet å promotere som krever en pressemelding . Men hvis du prøver å promotere et nytt album eller en turné, bør kampanjepakken din inneholde en pressemelding med detaljer om det du prøver å promotere. De samme reglene som gjelder for bandbios, gjelder for pressemeldinger – hold den kort og ta med nyttig informasjon i stedet for 'smart' lo. Husk at poenget er at noen leser den pressemeldingen og bruker den til å skrive noe om bandet ditt.Gi dem noe å jobbe med.

Lag en pressepakke

Hvis du har en bunke med presseklipp som inneholder anmeldelser av og intervjuer med bandet ditt, kan du inkludere dem i kampanjepakken din. Selvfølgelig, hvis du har flere, må du gjøre noen valg om hva du kan sende. Gå etter utklipp fra de høyest profilerte publikasjonene du kan finne. Å lage gode kopier av utklipp. Behold utklipp av all pressen du får, og selvfølgelig ikke send de dårlige anmeldelsene!

  • Klipp ut artikkelen, masttopp/tittel på publikasjonen og dato/utgavenummer.
  • Ordne disse elementene på ett ark, med tittel og dato øverst, og fotokopier papiret.

Inkluder et bilde

Hvis du sender kampanjepakken til et magasin, nettsted eller avis, må du sørge for å inkludere et fargebilde i pakken. En papirkopi av bildet eller en disk med en bildefil vil fungere like bra. Media er mye mer sannsynlig å kjøre et bilde hvis de ikke trenger å jage det ned, så å inkludere en i pakken din øker dramatisk sjansen for at de faktisk vil kjøre et bilde. Du bør alltid sende et fargebilde fordi mange publikasjoner krever fargebilder, og de andre kan alltid skrive ut fargebildet i svart-hvitt.Sørg for å inkludere bildekredittinformasjonen.

Det personlige preget

Å legge til et kort, personlig notat til hver pakke er en fin detalj, spesielt hvis pakken går til noen du har hatt å gjøre med tidligere eller til noen hvis oppmerksomhet du er spesielt ivrig etter å få. Hvis du har reklamemateriell, som klistremerker eller merker, kan du også kaste noen i hver pakke.

Husk å inkludere kontaktinformasjon

Sist, men absolutt ikke minst, sørg for at kontaktinformasjonen din er tydelig trykt på demoen din, biografien din og pressemeldingen din. Du kan inkludere et telefonnummer, men du bør aldri KUN inkludere et telefonnummer. Folk vil være nølende med å ringe deg; Ta med e-postadressen din, og du vil være mye mer sannsynlig å få svar på pakken din.

Ytterligere tips

  • Hold deg på punkt - Selv om det er fint å inkludere noen personlige detaljer i kampanjepakken din, unngå å ta 'alt unntatt kjøkkenvasken'-tilnærmingen. Et klistremerke eller to er med andre ord fint. Femti klistremerker, t-skjorter i alle farger og en kopi av favorittromanen din? Det er bare overkill. Hvis kampanjepakken din har for mye ting, vil personen som åpner den bli fristet til å himle med øynene og legge den til side for å håndtere senere.
  • Perfekt timing - Du kan send demoen din til et plateselskap når som helst, men hvis kampanjepakken din skal brukes til å skape oppmerksomhet for en ny utgivelse eller en omvisning, er timingen viktig. Du kan få pakken din til de rette personene i nok tid til å la dem handle på informasjonen din, men ikke så raskt at de glemmer deg når den store begivenheten faktisk finner sted. Den beste måten å finne ut av dette på, spesielt med pressen, er å ringe opp målene dine og finne ut hva slags publiseringsfrister de har.
  • Ja, jeg snakker til deg – Når vi snakker om personene du sender kampanjepakkene dine til – finn ut hvem de er. Du vil ikke alltid kunne finne akkurat den rette personen på etiketten eller magasinet å adressere pakken til, men det betyr ikke at du ikke bør prøve. Det er mer sannsynlig at du får en form for respons hvis du ikke slenger pakken din ut og krysser fingrene, men i stedet sørger for at det er en bestemt person i den andre enden av linjen.
  • Pressemelding Hjelp – Trenger du hjelp til å skrive materialet til kampanjepakken din? Å få hjelp med pressemeldinger for å markedsføre musikken din er et godt sted å begynne.