Menneskelige Ressurser

Hvordan takle vanskelige sjefer

Bruk disse ideene for å vite hvordan du skal håndtere den vanskelige sjefen din

Ingenting er mer ødeleggende på arbeidsplassen enn vanskelige sjefer. Hver ansatt har en rekke sjefer i løpet av arbeidskarrieren. Forhåpentligvis er de fleste av sjefene dine kompetente, snille og til og med verdige din tillit og respekt.

Dette er den typen sjef som ansatte elsker. En sjef som velger en riktig lederstil for hver arbeidsplasssituasjon og en sjef som forstår forskjellen mellom Teori X og Teori Y ledelsesstiler.

Dessverre, altfor ofte, har ansatte vanskelige sjefer som påvirker deres ønske om å engasjere seg og bidra til arbeidet. Det er ingen overraskelse at ansatte som slutter i jobben oftest forlater sjefene sine, ikke nødvendigvis selskapet eller jobben.

Som det mest forstyrrende eller medvirkende forholdet på arbeidsplassen er det å komme overens med sjefen kritisk for å beholde ansatte . Finn ut mer om hvordan du takler vanskelige sjefer. En dag kan du finne på å rapportere til en veldig vanskelig og kanskje til og med en direkte dårlig sjef. Her er hvordan du best kan takle denne prøvende situasjonen.

Dårlig til beinet: Å håndtere en dårlig sjef eller dårlige ledere

Frustrert arbeider dekker for ørene mens sjefer krangler

Sjefen din vet kanskje ikke hvor dårlig han egentlig er. ONOKY - Eric Herchaft/Brand X Pictures/Getty Images

Du er sliten. Du er frustrert. Du er ulykkelig. Du er demotivert. Samhandlingen din med sjefen din gjør deg kald. Han er en mobber, påtrengende, kontrollerende, kresen og smålig. Han tar æren for arbeidet ditt, gir aldri positive tilbakemeldinger og går glipp av hvert møte han planlegger med deg.

Han er en dårlig sjef, han er dårlig til beinet. Å håndtere en mindre kompetent leder eller rett og slett dårlige ledere og dårlige sjefer er en utfordring for mange ansatte står overfor. Disse ideene vil hjelpe deg med å håndtere den dårlige sjefen din.

Hvordan sparke den dårlige sjefen din

Forretningskvinne har problemer på kontoret

martin-dm / Getty Images

Er den dårlige sjefen din vanskeligere enn den gjennomsnittlige dårlige sjefen som bare ikke er særlig flink med anerkjennelse og klar retning? Din dårlige sjef er derimot en ekkel, nedverdigende, motivasjonsødeleggende, skrikende mobber. Dette er typen dårlig sjef du kanskje vil bruke tid på å sparke.

Men du må gå forsiktig og på en informert måte slik at du ikke tar deg selv og din karriere ned i prosessen. Finn ut hvordan.

Hva gjør en dårlig sjef - dårlig?

Kolleger krangler på arbeidsplassen

ciricvelibor / Getty Images

Ingenting vekker mer kommentarer enn å spørre om hva som gjør ledere til dårlige sjefer. Med de lange kommentarene som er mottatt fra leserne, er noen vanlige temaer i svar fra besøkende på nettstedet om sjefer funnet.

Vil du unngå å bli en dårlig sjef? Redd for at du allerede kan bli ansett som en dårlig sjef? Vil du bare ha medlidenhet med andre mennesker som har dårlige sjefer?

Er du offer for en dårlig sjef?

Sjef lener seg over skrivebordet og skriker mot ansatt

Hvor mange ganger har du vært vitne til en ansatt som jobber i en lederstilling som ikke har kunnskapen eller ferdighetene som trengs for å utføre jobben? Har du spurt hvorfor noen sjefer får lederrollene som de gjør?

Fordi disse problemene eksisterer på arbeidsplassen, er det forutsigbart at du minst én gang i arbeidslivet vil gjøre jobben din prisgitt en dårlig sjef.

Slik krysser du av sjefen din

Kvinne sender tekstmeldinger mens hun er på jobb

Inti St Clair/Getty Images

Innse det. Det er sannsynligvis ting du gjør som driver lederen din opp mot en vegg. Og som et resultat tenker du på henne som en dårlig sjef. Du må identifisere handlingene du tar og tingene du gjør som gjør henne gal. Før du gjør det, kommer du ikke overens med sjefen din.

Hvis du ønsker å komme tilbake til sjefen din og ødelegge dine egne karrieremuligheter i prosessen (fordi selv en dårlig sjef fortsatt er sjefen din), prøv å gjøre disse ti tingene og se hvor raskt du kan gjøre sjefen din sint.

Tips for å hjelpe deg med å komme overens med sjefen din

Ansatte og sjef tar en pause på kontoret

Tom Werner/DigitalVision/Getty Images

Innse det, enten du vil innrømme det eller ikke, er du personen som har ansvaret for forholdet ditt til sjefen din. Ingen vil noen gang være så bekymret og involvert som deg – inkludert sjefen din – at kvaliteten på forholdet ditt hjelper deg å nå dine karrieremål.

Sjefen din deler en kritisk gjensidig avhengighet med deg siden han har informasjon som du trenger for å lykkes. Men han kan heller ikke gjøre jobben sin eller oppnå målene sine uten din hjelp.

5 tips for å forbedre forholdet ditt til Micromanaging-sjefen din

tegneserie som viser en micromanaging-sjef

z_wei / Getty Images

De fleste mikroadministrerende sjefer er ikke dårlige mennesker – selv om det kan føles slik når de kikker over skulderen din og spør deg grundig om alt du jobber med. Hvis du er en smart medarbeider, vil du innse at det vanligvis ikke er du som har problemet.

Så gal som du føler deg, kan du administrere sjefen din for mikroadministrering.

6 tips for å jobbe med en yngre sjef

Yngre sjef får hjelp av eldre ansatt

Ezra Bailey / Getty Images

Vi forventer alle at sjefsstillinger tildeles fordi den ansatte har mange års erfaring, tilsyns- og ledelsesevner, og evnen til å lede andre ansatte. Hvis du tror på dette, tenk om igjen. Du kan en dag finne deg selv å jobbe for en sjef som er mye yngre enn deg og som mangler den forventede kompetansen og erfaringen.

Hvordan takler du å jobbe for en sjef som ikke bare er mye yngre enn deg, men som kanskje også har mye mindre erfaring på jobben?