Menneskelige Ressurser

Hvordan håndtere en negativ kollega

Du må takle negativitet, ellers blir det bare verre

Følelsesmessig møte

••• mediaphotos / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Noen mennesker utstråler negativitet . De liker ikke jobbene sine, eller de liker ikke selskapet deres. Sjefene deres er alltid idioter, og de blir alltid urettferdig behandlet. Selskapet går alltid ned i røret og kundene er verdiløse. For å lykkes på jobben må du imidlertid lære å håndtere disse negative medarbeiderne.

Du kjenner disse negative Neds og Nellies- hver organisasjon har noen – og du kan best håndtere deres innvirkning på deg ved å unngå dem. Du har ingen grunn til å henge rundt med negative mennesker, og det er et faktum at negativiteten deres er smittsom. Hold deg sammen med negative mennesker, og du kan også bli negativ. Hvorfor gå dit? Din karriere og jobb bør gi deg glede – ikke sorg og negativitet.

På den annen side er noen ganger normalt positive mennesker negative. Noen av tiden er også grunnene deres til negativitet legitime. Du vil ta en helt annen takt med disse av og til negative menneskene, hvis negativitet kan ha en begrunnelse.

Følgende tips gir råd om hvordan du kan håndtere begge disse variantene av negative mennesker. Du må tilnærme deg dem annerledes, og noen ganger kan du trenge hjelp til å håndtere deres innvirkning på deg og din arbeidsplass.

Tips for å håndtere sporadiske negative mennesker

Lytt til den ansattes eller kollegaens klager.

Du må lytte til du er sikker på at de føle seg hørt og lyttet til . Noen ganger gjentar folk negative følelser om og om igjen fordi de ikke føler at du virkelig har lyttet til dem. Stille spørsmål. Avklar deres uttalelser. Sørg for at du har lyttet aktivt.

Bestem om du mener at den ansatte eller kollegaen har legitime grunner til negativiteten sin. Hvis du bestemmer deg bekreftende, spør om de vil ha din hjelp til å løse problemet. Hvis de ber om hjelp, gi råd eller ideer til hvordan kollegaen kan ta opp årsaken til negativiteten.

Kortsiktige råd som peker en person i positiv retning er velkommen. Men din rolle er ikke å gi terapi eller rådgivning. Din rolle er heller ikke å gi omfattende karriereråd eller langsiktige anbefalinger. Vis kollegaen til nyttige bøker, seminarer eller Personalavdelingen å løse problemet deres. Kjenn grensene dine når du gir råd til kolleger.

Medarbeideren vil bare klage til et vennlig, lyttende øre.

Medarbeideren vil bare at du skal lytte; de vil ikke ha råd eller hjelp fra deg for å løse situasjonen. Lytt, men sett grenser slik at kollegaen ikke blir for lang eller oversnakker sin velkomst.

Langsiktig klaging taper energien og det positive synet ditt. Ikke la det skje. Gå bort. Fortell kollegaen at du foretrekker å gå videre til mer positive emner. Fortell kollegaen at klagen deres påvirker hvordan du føler om jobben din og arbeidsplassen din – og ikke på en god måte.

Hvis du er ærlig, vil forhåpentligvis den negative personen slutte å klage eller dessverre angripe en mindre enkel ansatt. Hvis du ser dette skje, kan det være lurt å gå til HR-sjefen din for å fortelle ham hva som skjer. Han kan ta tak i problemet for å skape en mer harmonisk arbeidsplass.

Hvis du lytter til kollegaens negativitet og bestemmer at bekymringene deres ikke er legitime, fortell dem.

Du må trene personlig og profesjonelt mot og fortell dem hva du synes om årsaken til negativiteten deres. Fortell kollegaen at du bryr deg om deres bekymring og om deres lykke på jobben , men du er uenig i deres vurdering av situasjonen. Du godtar for eksempel ikke at ledelsen løy eller holdt tilbake informasjon på feil måte for å villede personalet. Du mener at informasjonen ble gitt så snart den var tilgjengelig.

Gå elegant tilbake fra flere samtaler. Kollegaen vil prøve å appellere til din sympatiske natur, men hvis du mener negativiteten er uberettiget, ikke bruk tiden din på å lytte eller hjelpe kollegaen med å ta tak i de negative følelsene.

Du vil bare oppmuntre til langsiktige og stadig voksende negative følelser og potensielt atferd. Du vil sette deg opp som en negativitetsmagnet. Konstante negative interaksjoner vil til slutt gjennomsyre interaksjonen din med arbeidsplassen din. Du kan bli en negativ person også .

Tips for å håndtere regelmessig negative mennesker

Håndter genuint negative mennesker ved å tilbringe så lite tid med dem som mulig. Akkurat som du setter grenser med kollegaer hvis negativitet du mener er grunnløs eller uberettiget, må du sette grenser med genuint negative mennesker.

Årsakene av deres langsiktige negativitet er ikke din bekymring. Hver negativ person har en historie. Ikke påvirke ditt eget positive syn ved å lytte til historiene, eller gjennomgå historien og bakgrunnen om klagene som påstås å forårsake negativiteten. Du vil forsterke negativiteten; negativitet er et valg .

Negativitetsforhandlere trenger en ny jobb, et nytt selskap, en ny karriere, et nytt syn, et nytt liv eller rådgivning. De trenger ikke at du hjelper dem med å velte seg i deres selvtjenende fortvilelse. Ikke gå dit – det er ikke bra for deg, for dem eller organisasjonen du tjener.

Trinn for å håndtere en ofte negativ kollega

Håndtere evig negative mennesker på disse måtene.

  • Unngå å tilbringe tid med en negativ kollega. Av alle grunnene som er nevnt, vil du begrense tiden du bruker med dem.
  • Hvis du blir tvunget, gjennom din rolle i selskapet, til å jobbe med en negativ person, sett grenser. Ikke la deg selv bli dratt inn i negative diskusjoner. Fortell den negative kollegaen at du foretrekker å tenke positivt på jobben din. Unngå å gi et sympatisk publikum for negativiteten.
  • Foreslå at den negative personen søker hjelp fra menneskelige ressurser eller deres leder. Prøv å styre personen i retning av å få hjelp med negativiteten.
  • Hvis alt annet mislykkes, snakk med din egen leder eller personalpersonell om utfordringene du opplever i å håndtere den negative personen. Lederen din kan ha ideer, kan være villig til å ta opp negativiteten, og kan ta opp problemet med den negative personens leder.
  • Husk at vedvarende negativitet som påvirker arbeids- og miljøet til medarbeidere er en arbeidsatferd som kan kreve disiplinær handling opp til og inkludert oppsigelse .

Bunnlinjen

Hvis negativiteten blant ansatte i bedriften din er vedvarende, hvis problemer som berettiger negativitet blir stående uadressert, og negativiteten påvirker din evne til å profesjonelt utføre arbeidet ditt, kan det være lurt å gjøre det vurdere å gå videre . Din nåværende kultur vil ikke støtte ønsket arbeidsmiljø. Og hvis ingen jobber for å forbedre en arbeidskultur som muliggjør negativitet, ikke forvent at kulturen endres når som helst snart. Gå videre.