Grunnleggende

Hvordan velge mellom to jobbtilbud

Forretningsmenn håndhilser på kontoret

••• JGI/Jamie Grill / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du veiing av to jobbtilbud ? Dette er en fordelaktig stilling. Hvis du leser denne artikkelen, er sjansen stor for at de to potensielle jobbene fremstår som ganske like i verdi. Dette gjør det vanskelig å velge mellom dem.

Den gode nyheten er at det er en måte å ta en informert avgjørelse på med en utprøvd metode – en god, gammeldags liste.

Hvordan vurdere jobbtilbudene

På et stykke papir (eller et regneark, eller et tekstbehandlingsdokument), lag to kolonner, en for hver arbeidsgiver. Skriv inn hver av disse faktorene under hver kolonne eller arbeidsgiver:

Lønn

Jobbtilbudet bør inneholde nøyaktig hvor mye hver organisasjon vil betale deg. Legg til hvert lønnstilbud på listen din. Selv om lønn ikke er alt – jobbtilfredshet, fleksibilitet, fordeler og mange andre faktorer vil spille inn i avgjørelsen din – må du vite om lønnen er en du med glede kan akseptere. For å vite det bør du ha et budsjett som viser hvor mye du må tjene for å dekke utgiftene dine.

Husk imidlertid at budsjettet ditt er irrelevant når det gjelder lønnsforhandlinger , som er opptatt av hva markedet vil betale for tjenestene dine, ikke hvor mye penger du trenger for å leve livet ditt.


Dette bringer oss til å bestemme en rettferdig markedsverdi for arbeidskraften din. PayScale Lønnsundersøkelse genererer en gratis rapport med et passende utvalg basert på din utdanning, erfaring og ferdigheter.

Bonuser, insentiver, aksjeopsjoner

Noen arbeidsgivere tilbyr kontant kompensasjon i tillegg til lønn. Bonuser og insentiver er ment å motivere arbeidere til å nå visse mål. Aksjeopsjoner lar ansatte kjøpe et visst antall aksjer i selskapets aksjer, vanligvis etter en opptjeningstid.

Bonuser er ikke garantert, så en større lønn er å foretrekke fremfor en bonus. Aksjeopsjoner er mindre pålitelige; hvis bedriften din er en oppstart, for eksempel, er det ingen garanti for at den vil overleve, langt mindre børsnoteres.

Standardfordeler

Fordeler som helseforsikring, tannlege, syn og pensjonsplaner er en betydelig del av en ansatts kompensasjon. Mange selskaper utsteder totalkompensasjonserklæringer for å gjøre dette faktum transparent for ansatte (eller potensielle ansatte).

Hvis en arbeidsgiver ikke tilbyr en oversikt over fordelene, kan du anslå deres virkelige verdi for deg ved å se på ansattes bidrag hver måned og på fordelene som tilbys. Ville du for eksempel kunne beholde legen din på helseforsikringsplanen? Tilbyr en arbeidsgiver tannlege og syn, mens den andre ikke gjør det?

Ytterligere fordeler

Mange selskaper tilbyr ekstra fordeler i tillegg til standard fordelspakke. Disse kan inkludere museumskort, billetter til spill for den lokale sportsserien, sporadiske eller heltids telependling-privilegier og pedagogiske fordeler som refusjon av undervisning eller nettkurs. Noen ganger kan disse fordelene til og med være omsettelige . Du vet aldri før du spør.

Bedriftskultur

Vi tilbringer mesteparten av våre våkne timer på jobb, så det er fornuftig at vi ønsker å tilbringe disse timene et hyggelig sted. EN bedriftskultur som passer er forskjellig for hver arbeider. Noen vil kanskje elske et åpent kontor og det tilhørende kameratskapet, mens andre foretrekker avlukker.

Vet hvilken type bedriftskultur som passer for din arbeidsstil.

Lytt til magen din

Den siste faktoren er ikke noe håndfast som du kan legge på et regneark. Pass på at du ikke ignorerer en magefølelse. For eksempel føler du at du kanskje ikke ser øye til øye med din potensielle sjef, men at du tiltrekkes av en høyere lønn.

Til slutt, når du har tatt avgjørelsen din, husk at jobbene endres og karrieren vokser. Hvis du velger én jobb og oppdager at den ikke passer best, har du fortsatt alternativer. Den andre jobbåpningen kan fortsatt være åpen, eller du kan kanskje gå tilbake til den gamle jobben din, eller du kan holde den ut ved denne muligheten, få noen nye ferdigheter , og gå videre til en bedre posisjon enn du noen gang har hatt før.

Poenget er å fortsette å tenke på fremtiden, bygge din CV og forbindelser , og tenker på neste mulighet.