Juridiske Karrierer

Hvordan bestemme hvilken type lov som skal praktiseres

Advokat holder dokument og snakker med juryen

••• Chris Ryan/Getty Images

Jusstudenter, og til og med mange advokater, sliter med å finne ut hva type lov de vil øve. Jusskoler kan gi inntrykk av at du forventes å jobbe for et stort firma som praktiserer selskapsrett eller Prosedyre, rettstvist . Det finnes imidlertid andre alternativer, og å finne en god passform for din personlighet og interesser er nøkkelen til lykke i en juridisk karriere . Her er noen spørsmål for å hjelpe deg med å finne ut hvilken type lov som passer godt for deg:

Hvor mye liker du å krangle?

Få forutser nivået på den daglige konflikten de vil delta i som rettssaker. Det er klart de argumenterer for saker i retten, men de undervurderer nivået av pågående fiendskap med motstridende advokater og så videre. Hvis du tror du vil bli en rettssaksmann, vær sikker på at du liker å slåss. De lykkeligste saksøkerne elsker spillet og trives med å vinne.

Hvis du er mer forsonende, kan en annen advokatjobb passe bedre. Hvis du har tatt ditt valg i rettssaker, men ikke liker det, er det mulig å bytte. Her er en historie om en ung medarbeider som forlater rettssaker og forlater BigLaw på jakt etter en bedre passform i en bedriftsposisjon ved en oppstart.

Hvor motivert er du av penger?

Studier av advokater tyder på at de lykkeligste har en tendens til å være de lavest betalte. Dessverre, i advokatyrket, er det ofte en avveining mellom meningsfylt arbeid og høy lønn. Hvis du vet at du er svært motivert av å tjene mye penger, kommer du til å trives i en helt annen jobb enn noen som er mindre økonomisk motivert og bryr seg mer om å gjøre arbeid de anser som meningsfullt og viktig. Ingen av tilnærmingene er bedre enn den andre, men det er viktig å tenke på hvor du personlig faller på dette spekteret for varig lykke.

Hvor mye kontroll trenger du over arbeidslivet ditt?

Realiteten til advokatyrket er at du ikke nødvendigvis vil utøve perfekt kontroll over arbeidet ditt. Du kan være underlagt kravene fra domstolen, fra partnere du jobber for, eller finansieringssyklusen til din ideelle organisasjon. Det finnes imidlertid måter å få mer kontroll over arbeidslivet på, fra å starte en solo-praksis til noe mindre drastisk som å ta en jobb i et offentlig byrå med mer forutsigbare timer og krav. Ulike mennesker trives i ulike typer arbeidsmiljøer, så tenk over hva du trenger.Hvis du ønsker autonomi og kontroll over tiden din, mislykket er sannsynligvis ikke det beste valget.

Hvor mye interaksjon trenger du med andre mennesker?

Juss, i det hele tatt, tiltrekker seg innadvendte mennesker uforholdsmessig. Hvis du liker å engasjere deg med andre mennesker fortløpende, er det viktig å se etter juridiske jobber der dette er standard. I mange tilfeller er advokater heads-down på sine egne kontorer og kaster ut arbeid. Hvis du heller vil jobbe i et team, eller til og med bare gå til retten regelmessig, må du proaktivt oppsøke disse erfaringene.

Hva liker du å gjøre?

Når du går gjennom jusstudiet eller din tidlige juridiske karriere, vær nøye med hvilken type daglig arbeid du liker. Er du mest fornøyd med å skrive truser? Jobber du med kunder? Forhandle avtaler? Planlegger du en muntlig argumentasjon? Som advokat kommer du til å bruke mye tid på å jobbe, og det er viktig å se på det kjappe i de daglige oppgavene du faktisk skal bruke tid på. Sørg for at du liker det daglige arbeidet, og du vil bli mye mer fornøyd som advokat.