Jobbsøking

Hvordan tyde en stillingsannonse

Nå ansette skrevet på en rød tastaturtast

••• onurdongel / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Strukturen for stillingsannonser har en tendens til å være ganske konsistent. Det betyr likevel ikke at du skal skumme gjennom en stillingsannonse . En nøye gjennomgang av selskapets oppskriving av en jobb vil tillate deg å skrive overbevisende følgebrev, spare tid ved kun å søke på relevante jobber, og føle deg forberedt på telefonskjermer og personlige jobbintervjuer.

Hvordan tyde en stillingsannonse

Stillingsannonser er vanligvis delt opp i flere deler. Selv om navnene på disse seksjonene kan variere, kan du forvente å se informasjon om selskapet, detaljer om de ønskede kvalifikasjonene til søkere og en viss beskrivelse av ansvaret som er involvert i rollen.

Jobbtittel : Husk det Jobb titler kan ha ulik betydning på tvers av bransjer og bedrifter. For eksempel kan 'redaksjonsassistent' og 'assistentredaktør' høres like ut, men er forskjellige stillinger. Se på stillingstittelen for ledetråder om erfaringen som kreves for stillingen, ansvarsnivået som er involvert, lønnen og arbeidets art.

Kvalifikasjoner : Også noen ganger kalt ' krav ' eller 'erfaring', denne delen av en stillingsbeskrivelse beskriver prestasjonene og ferdighetene en søker bør ha. Du kan se ting her som 'videregående utdannet' eller 'tidligere erfaring i ...' Her finner du detaljer om bakgrunnen arbeidsgiveren ser etter, inkludert tidligere erfaring og prestasjoner fra andre jobber, utdanning , og myke og harde ferdigheter . Det er ikke en avtalebryter hvis du ikke har alle kvalifikasjonene som er oppført, men ideelt sett har du de fleste, og de fleste vil i det minste være kjent for deg.

Ansvar : Denne delen beskriver hva du ville gjort på jobben. Ta en nærmere titt – vil du like dette arbeidet? Se etter matcher med opplevelsen på CV-en din. Noen stillingsannonser vil formulere ansvaret i store vendinger (f.eks. 'led teamet i å generere XYZ'), mens andre vil gi mer detaljerte detaljer (f.eks. 'lag ukentlig rapport'). Hvis noen av punktene ikke virker kjente, betyr det ikke nødvendigvis at du ikke bør søke. Men hvis du er veldig ukjent med alt ansvar, kan det være et tegn på at dette ikke er det beste stedet for deg.

Om oss : De fleste stillingsannonser vil gi bakgrunn om selskapet. La dette være ditt utgangspunkt for å undersøke selskapet og forstå dets kultur og verdier.

Fordeler og lønn : Mens timelønn ofte er eksplisitte, har bedrifter en tendens til å være kjedelige når det kommer til lønnede stillinger. Du kan se setninger som 'lønn i forhold til erfaring' eller 'konkurransedyktig lønn', som ikke avslører for mye. Når det gjelder ytelser vil imidlertid bedrifter generelt være direkte, siden alle ansatte typisk mottar de samme ytelsene.

Erfaringsnivå : Enten i form av år eller karrierenivå, noen ganger vil innlegg inneholde detaljer om erfaringsnivået. Det kan være lurt å vurdere dette ved siden av stillingstittelen. En stillingsannonse på utkikk etter en prosjektleder med ett til tre års erfaring, for eksempel, vil ha en annen lønn og ansvar enn en prosjektleder på middels til seniornivå.

Elementer å se etter

Når du gjennomgår en hvilken som helst del av en stillingsbeskrivelse, husk at de viktigste elementene sannsynligvis er oppført øverst. Hvis du oppfyller de fire første erfaringskravene, men mangler de nederste, er det fortsatt en grunn til å feire.

Husk at med mange stillingsannonser vil det være umulig for en enkelt person å matche perfekt. Les med et øye for hva som er viktig for søkere ('må være komfortabel med å bruke Excel') og hva som er hyggelig å ha, eller en mykere ferdighet ('detaljorientert og organisert').

Vær på utkikk etter repetisjon. Refererer stillingsposten 'selvstartere' under kvalifikasjoner, og nevner deretter et prosjekt som søkere vil 'utvikle selvstendig' i ansvarsdelen? Det er et tips om at søkere bør være komfortable med å jobbe uten veiledning og i en lederrolle.

Forstå sjargongen

Regn med stillingsannonser for å bruke noen kjente fraser. Det kan være noe litt vanskelig med å skrive en stillingsbeskrivelse (akkurat som du kanskje synes det er rart å kapsle inn den lange ansettelsestiden på en jobb i noen få punkt).

Noen av de mer vanlige setningene – selvstartende, gode kommunikasjonsevner, fleksible – er ment som ledetråder. Krever en jobb en 'god sans for humor'? Det kan signalisere at daglige frustrasjoner florerer, og hvis du ikke kan rulle med slagene, vil du finne deg selv frustrert i posisjonen. Jobber som krever 'multitasking' og 'deadline-drevet' søkere kan ha litt for mye arbeid for én person å sjonglere. Lær deg å lese mellom linjene.

Når skal du lese stillingsbeskrivelser

Tenk på stillingsannonsen som et kart eller en nøkkel for å få stillingen. Les beskrivelsen nøye, og flere ganger. Det er en god idé å gå gjennom ønsket annonse på følgende punkter:

  • I utgangspunktet : Din første titt på stillingsbeskrivelsen kan være en rask gjennomgang. Tenk på dette øyeblikket som å sjekke ut en potensiell date på en fest: Se etter kompatibilitet .
  • Før du skriver et følgebrev : Følgebrevet ditt bør tilpasses den spesifikke jobben og behovene som er fremhevet i oppslaget.
  • Før du sender inn en søknad : Når du tror du er klar til å sende inn søknaden din, inkludert følgebrevet, CV-en og alle andre detaljer som er forespurt, kan du gå gjennom innlegget en gang til. Har du fulgt instruksjonene riktig? Har du lagt vekt på de riktige detaljene i følgebrevet ditt? Bør du justere CV-en din for å reflektere visse ferdigheter fremfor andre?
  • Før et intervju : Enten det er en telefon eller en personlig intervju , les stillingsbeskrivelsen nøye før samtalen din. Det vil minne deg på detaljene du sannsynligvis vil diskutere, og vise deg hvilke punkter du bør legge vekt på.

Ikke gjør den feilen å bare skumme stillingsannonsen. Selv om du kan finne dem vanskelige å lese eller repeterende, vil informasjonen i stillingsannonser hjelpe deg med å sende inn den perfekte søknaden og gi sterke intervjuer.

Artikkelkilder

  1. Ed 2010. ' Eds magasinordliste .' Åpnet 9. januar 2020.