Jobbsøking

Hvordan avslå et jobbtilbud

Slå av en mulighet uten å brenne broer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Hvordan avslå et jobbtilbud

Theresa Chiechi / The Balance

Hva er den beste måten å avslå en jobbtilbud ? Hvordan bør du takke nei til en jobb hvis du ikke vil ta den? Det er alltid fornuftig å være høflig når du avslår et jobbtilbud, selv når tilbudet ikke kom i nærheten av det du hadde forventet.

Det er tider når du bør avslå et jobbtilbud , men hva du sier eller skriver når du avslår avhenger av din grunner til å avvise det .

Hvis jobben passet ikke godt , for eksempel, men du likte selskapet, oppgi i e-posten eller telefonsamtalen din at du var imponert over organisasjonen, men at du ikke så på jobben som en god passform for deg.

Svaret ditt kan inkludere en omtale av de viktigste ferdighetssettene du ønsker å bruke, ansvarsnivået du ønsker å strebe mot, eller andre elementer i den potensielle jobben som manglet.

For eksempel hvis måljobben bare involverte innsidesalg , påpek at du var interessert i en stilling som håndterer store kontoer som gir en klar vei til salgsledelse ; den mulige fordelen er at arbeidsgiveren tenker på deg for en annen rolle som er tilgjengelig for øyeblikket, eller en som kan åpne opp i fremtiden.

Tips for å avslå et jobbtilbud

Før du sender et avslag på tilbud, sørg for at du er sikker på at du ikke vil ha jobben. Hvis det eksisterer et scenario der du kan ta jobben (som lønnsøkning eller andre endringer i fordelspakken), prøv først å forhandle et mottilbud . Når du sender en avslagsbrev , er det nesten ingen sjanse for at du vil bli tilbudt jobben igjen.

Men hvis du har vurdert muligheten godt og har bestemt deg for ikke å akseptere den, er det å sende et høflig, takknemlig og rettidig jobbavvisningsbrev en fantastisk måte å opprettholde et godt forhold til arbeidsgiveren.

Du vet aldri når, om eller hvordan veiene dine kan krysses igjen, så det er alltid et godt show av profesjonalitet å vise takknemlighet og aktualitet.

Når du ikke liker selskapet

Hvis selskapet er lite tiltalende på grunn av sin kultur, en potensiell veileder eller dets produkter eller tjenester, takk for muligheten med en enkel referanse til at jobben ikke passer godt på dette tidspunktet i karrieren din.

Kandidater er generelt bedre av å ikke uttrykke spesifikk misnøye med de ansatte som de samhandlet med eller dele kritikk av organisasjonen.

Når jobben ikke betaler nok

Hvis en jobb og organisasjon er attraktiv, men den tilbudte lønnen er utilstrekkelig, kan du ta opp dette problemet i kommunikasjonen din. Hvis alle anstrengelser for å forhandle om høyere lønn ikke klarer å gi de resultatene du trenger, send en melding der du takker og bekrefter din begeistring for stillingen, og sier at du må avslå på grunn av lønnsnivået.

Noen ganger vil en arbeidsgiver komme tilbake til deg med et bedre tilbud når de ser at du virkelig er villig til å gå. Være forberedt på å diskutere et mottilbud , hvis en høyere lønn ville gjøre en forskjell.

Hva du skal inkludere i et jobbavvisningsbrev

Brevet ditt bør inneholde følgende:

  • Uttrykk for takknemlighet for tilbudet
  • Skriftlig avslag på tilbudet

Adresser brevet til personen som tilbød deg stillingen. Ta med kontaktinformasjon og telefonnummer, selv om det er registrert hos arbeidsgiveren.

Det er ikke nødvendig å gi omfattende detaljer om hvorfor du takker nei til jobben. Ikke ta med noen potensielt støtende årsaker, som dårlig arbeidsmiljø eller usikkerhet om selskapets langsiktige fremtid og lønnsomhet.

Det er imidlertid på sin plass å kort nevne en grunn til å avslå jobben. Du kan for eksempel forklare at du takket ja til et annet tilbud, bestemte deg for at det var best å bli i din nåværende jobb, eller følte at stillingen ikke samsvarte med karrieremålene dine. Uansett, hold forklaringen din kort.

Som med all kommunikasjon som sendes til en arbeidsgiver, er det viktig å sørge for at brevet ditt er godt skrevet og ikke inneholder skrivefeil eller grammatiske feil.

Selv ved avslag på en stilling bør all korrespondanse være profesjonell.

Eksempel på brev som avslår et jobbtilbud

Se gjennom følgende eksempler på jobbavvisningsbrev og bruk dem som maler for ditt eget brev.

Eksempel #1 på jobbavvisningsbrev

kontakt navn
Gateadresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Dato

Kjære Mr./Ms. Etternavn,

Tusen takk for at du tilbyr meg stillingen som markedssjef hos Hatfield Industries. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, men jeg har takket ja til en stilling i et annet selskap.

Jeg setter oppriktig pris på at du tar deg tid til å intervjue meg og dele informasjon om muligheten og din bedrift.

Igjen, takk for din omtanke.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Navnet ditt

Utvide

Jobbavvisningsbrev Eksempel #2

kontakt navn
Gateadresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Dato

Kjære Mr./Ms. Etternavn,

Tusen takk for at du ga meg muligheten til å jobbe i Bronson Associates. Dessverre vil jeg ikke akseptere stillingen da den ikke passer veien jeg går for å nå mine karrieremål.

Nok en gang vil jeg uttrykke min takknemlighet for tilbudet og beklager at det ikke fungerte. Du har mine beste ønsker med å finne noen som passer for stillingen.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Navnet ditt

Utvide

Eksempel på jobbavvisning via e-post

Eksempel på jobbavvisning via e-post

Emne : Ditt navn - Enhetskoordinatorstilling

Kjære Mr./Ms. Etternavn,

Takk for at du tilbyr meg stillingen som enhetskoordinator i Acme Enterprises og for at du har gjennomgått mitt mottilbud med ledelsen. Jeg har full forståelse for at budsjettene er stramme, men må beklageligvis takke nei til stillingen ved gjeldende kompensasjon.

Nok en gang vil jeg takke deg så mye for din vennlighet under forhandlingsprosessen. Jeg ønsker deg og Acme alt godt.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Navnet ditt

Utvide