Menneskelige Ressurser

Hvordan gjøre strategisk planlegging for menneskelige ressurser

Hvordan planlegge HR-avdelingens funksjon

Trenger du grunnleggende informasjon om Human Resources strategisk planlegging og ledelse som en funksjon eller avdeling i en organisasjon? Hva er de riktige målene, organiseringen og initiativene for en Human Resources-avdeling å forfølge?

Enten din HR funksjon er en avdeling med en eller flere, grunnleggende Human Resources strategisk planlegging som inkluderer intern organisatorisk behovsvurdering og eksterne benchmark sammenligninger er nødvendig. Strategisk planlegging innen menneskelige ressurser lar deg vurdere behovene til din overordnede organisasjon for hvilke tjenester de mest ønsker og trenger fra deg. Vurderingen av ditt ytre miljø og andre HR-funksjoner i ulike organisasjoner åpner for muligheter for hva HR-avdelingen din kan håpe å oppnå.

Dette er hvordan du må nærme deg og gjennomføre grunnleggende strategisk planlegging for menneskelige ressurser.

Utvikle en forretningsplan for Human Resources Department

Forretningsdiskusjon

altrendo images/Stockbyte/Getty Images

Når du samhandler med organisasjonen din, er det viktig at du deler de strategiske målene til personalavdelingen din. Ellers, hvordan vil organisasjonslederne dine forstå hvilken verdi avdelingen din tilfører?

De spør definitivt og trenger å se verdien du tilfører organisasjonen. Å utvikle en forretningsplan for avdelingen, med innspill fra din organisasjon, lar deg forstå og kommunisere HR-funksjonenes bidrag.

Det lar deg forme forventningene organisasjonen din har til hva du vil bidra med og når. Denne åpenheten tilfører verdi til målene og HR-avdelingens rolle . Finn ut hvordan du utvikler en HR-forretningsplan.

Hva er Human Resource Department?

intervju

ZEPHYR/ Bildebanken/ Getty Images

Avdelinger er enhetene organisasjoner danner for å organisere mennesker, rapportere forhold og arbeid. Avdelinger er organisert på en måte som best støtter:

  • levering av avdelingens tjenester
  • oppnåelse av avdelingens mål
  • oppnåelse av enhetens formål eller oppdrag innenfor organisasjonen
  • oppnåelse av organisasjonens mål

Avdelinger er vanligvis organisert etter funksjoner som menneskelige ressurser, markedsføring, administrasjon og salg. Men en avdeling kan organiseres på alle måter som gir mening for kunden.

En avdeling har normalt en tildelt leder eller leder med stillingstittelen leder, direktør eller visepresident.

De nye rollene til Strategic Human Resources Department

Menneskelige ressurser er menneskene som bemanner og driver en organisasjon. Lær om menneskene som jobber i Human Resources. Mer spesifikt, lær om stillingsbeskrivelse av HR-direktør eller leder , HR-generalisten og HR-assistenten.

Rollen til menneskene som bemanner HR-avdelingen og yter tjenester til resten av organisasjonen har endret seg betydelig gjennom årene. Når den først ble sett på som en administrativ rolle, har den utviklet seg til en strategisk rolle, en ansattadvokatrolle og en rolle som endringsforkjemper.

Personalavdelingen som lønnsomhetsfaktor

Hva ville du gjort hvis du hadde en Human Resources-ansatt som kunne forbedre selskapets fortjenestemarginer, ha en positiv innvirkning på varekostnadene, senke dagens utestående salg og øke pris/inntjening-forholdet samtidig som de likviderte overheadkostnader for virksomheten —og fortsatt levere feilfrie tradisjonelle HR-tjenester?

Du vil vite at du har en kompetent – ​​til og med overordnet – medarbeider som har utført effektiv strategisk planlegging for menneskelige ressurser. Her er hvordan lage en slik HR-avdeling .

Gjenoppfinne HR fra klasserommet til styrerommet

To unge ansatte snakker sammen

George Clerk/E+/Getty Images

Ken Hammonds’ Fast Company-artikkel, Why We Hate HR, sendte sjokkbølger gjennom HR-fellesskapet. Blant de skarpe anmeldelsene av den nåværende HR-tilstanden, siterte Hammonds en høyskoleprofessor som sa: De beste og de flinkeste går ikke inn i HR. Ansatte oppgir mange grunner til hvorfor de hater HR.

Ganske harde ord, spesielt når HR-utøvere prøver å finne opp HR på nytt. Dere har alle hørt at HR må bli mer strategisk for å få plass ved det velkjente bordet, og at du må være mer forretningsorientert.

HR som produkt: Vær merkevaren

kolleger ser på bærbar PC

Copyright Aiden-Franklin / iStockphoto

Det er på tide at HR-utøvere revurderer sin rolle og rollen til HR-avdelingen, ikke bare med det formål å bidra til organisasjonens bunnlinje, men også for sin egen overlevelse.

HR fortsetter å balansere kravene til flere forskjellige roller: forretningspartner, intern konsulent, operasjonell og administrativ ekspert, og både arbeidstaker og arbeidsgiver.

Dette kan høres ut som business as usual, roller som sannsynligvis ikke vil skape et vanvittig rush av HR-folk som ruster seg for fremtiden. I virkeligheten er de imidlertid nye. Selv om spørsmålene kan være de samme, er svarene garantert ikke det.

En ny rolle for HR: Hjelp merkevaren din med å støtte bedriftens merkevare

kvinne håndhilser mens folk applauderer

Floresco Productions/OJO Images/Getty Images

Et merke er et løfte til kundene om at en bestemt grad av verdi, kvalitet og service vil bli mottatt av dem. Tenk på en merkevare som en avtale mellom en bedrift og dens kunder. Løftet kommuniseres vanligvis gjennom reklame.

Her ligger muligheten for Human Resources til å komme seg gjennom gjerdet og inn i spillet, ved å bidra til at alle de store og små handlingene som folk tar hver dag, i hele organisasjonen, faller i tråd med selskapets merkevarestrategi.

Eksempel på stillingsbeskrivelser for Human Resource Management

ler forretningsfolk

Westend61/Getty Images

Prøve Human Resource Management stillingsbeskrivelser gir deg en grunnleggende mal for å utvikle stillingsbeskrivelser i din organisasjon. Eksempler på HR-jobbbeskrivelser gir deg også en ide om hva andre organisasjoner forventer av ansatte som gjør den omtalte jobben.