Følgebrev

Hvordan sende en e-post med CV og følgebrevvedlegg

Bildet viser et diagonalt delt bilde, der i den øverste delen er det en kvinne i sengen som holder opp CV-en og referansene ved siden av den bærbare datamaskinen. Det er en rød pil festet til den bærbare datamaskinen hennes og drar inn i det andre bildet til den andre mannen

Ashley Nicole DeLeon / The Balance/span>

Trenger du å sende CV og følgebrev på e-post? Avhengig av jobben du søker på, må du kanskje sende en e-post gjenoppta og følgebrev til ansettelsessjefen. Det er ofte tilfellet med mindre arbeidsgivere.

Nettverkskontakter som hjelper deg med jobbsøkingen din, kan også be deg om å sende søknadsmateriell på e-post slik at de kan gjennomgå det og dele CV-en din med potensielle arbeidsgivere. Hvis du har bedt noen om å gi deg en referanse, vil de kanskje ha en kopi av CV-en din for å vurdere før du skriver en anbefaling.

Send en testmelding, og send CV-en og følgebrevet på e-post til deg selv før du sender det til arbeidsgiveren. På den måten vet du at dokumentene dine er riktig vedlagt.

Hva er den enkleste måten å legge ved CV og følgebrev til en e-postmelding? Når du blir bedt om å sende en CV eller et følgebrev via e-post, følg disse trinnene for å sikre at du har lagt ved dokumentene dine på riktig måte, skrevet en e-post som forklarer hva du sender og hvorfor, lagt til signaturen din i e-posten og inkludert en emnelinje som vil få meldingen din åpnet og lest av mottakeren.

Følg arbeidsgivers anvisninger

Laptop med e-postklient

scanrail / iStock

Når du søke jobb via e-post , kan arbeidsgiver kreve at du sender CV og følgebrev som vedlegg til en e-postmelding. Det er viktig å sende vedleggene dine riktig, å inkludere all informasjonen du trenger slik at e-postmeldingen åpnes og leses, og å la mottakeren få vite hvordan de kan kontakte deg for å avtale et intervju .

Det viktigste er å følge arbeidsgivers instruksjoner og sende nøyaktig det de har bedt om i det formatet det er bedt om. Hvis du ikke gjør det, kan meldingen din havne i en søppelpost- eller søppelmappe.

Lagre følgebrevet ditt og CV

Lagre filen

sihuo0860371 / iStock

Når du sender følgebrev og CV-vedlegg, er det første trinnet å lagre CV-en din som PDF- eller Word-dokument . Stillingsannonsen skal spesifisere hvordan vedlegget skal sendes.

På denne måten vil mottakeren få en kopi av CV-en i originalformat. Du kan enten lagre følgebrevet ditt i dokumentformat eller skrive det direkte i e-postmeldingen.

Hvis du har annen tekstbehandlingsprogramvare enn Microsoft Word, lagrer du CV-en som et Word-dokument (.doc eller .docx). Fil, Lagre som, bør være et alternativ i programmet ditt.

Avhengig av tekstbehandlingsprogramvaren din, kan du kanskje Fil, Skriv ut til PDF, for å lagre dokumentene dine som PDF. Hvis ikke, finnes det gratis programmer du kan bruke til å konvertere en fil til en PDF.

En PDF-fil beholder formatet til din CV og brev, slik at mottakeren vil se dem slik du skrev dem når de åpner filen(e) du sender.

Bruk din navn som filnavn , slik at arbeidsgiveren vet hvem sin CV og følgebrev det er, dvs. janedoeresume.doc og janedoecoverletter.doc.

Sørg for å inkludere et emne i e-postmeldingen

E-post på datamaskin

Rawpixel / iStock

De emnefeltet er en av de viktigste delene av e-postmeldingene du sender for å søke jobb. Hvis du ikke inkluderer en, kan det hende at meldingen ikke en gang blir åpnet.

E-postmeldingen din må inneholde en emnelinje, og den skal forklare leseren hvem du er og hvilken jobb du søker på. Vær spesifikk, slik at mottakeren vet hva han eller hun mottar. Arbeidsgivere ansetter ofte for mange stillinger samtidig, så ta med både navnet ditt og stillingstittelen.

Legg til et emne i e-postmeldingen før du begynner å skrive den. På den måten vil du ikke glemme å inkludere den etterpå.

Her er hva du skal skrive:

Emne: Ditt navn - Stillingstittel

Hvis arbeidsgiveren ber om tilleggsinformasjon, for eksempel et jobb-ID-nummer, må du huske å inkludere det også.

Skriv en e-postmelding for å sende med din CV

Kvinne som sender e-post

mihailomilovanovic / iStock

Når du har lagret CV-en og følgebrevet og de er klare til å sende, er neste trinn å skrive en e-postmelding for å sende med dokumentene dine.

Først åpner du e-postkontoen din. Klikk deretter på Melding øverst til venstre på skjermen eller klikk på Fil, Ny, Melding.

Du kan enten skriv følgebrevet ditt direkte i e-postmeldingen , kopier og lim inn fra et tekstbehandlingsdokument, eller hvis selskapet ber om et vedlegg, send følgebrevet ditt og CV med e-postmeldingen. Så, valgene dine er å sende et følgebrevvedlegg eller å bruke e-postmeldingen som følgebrev.

Hvis du legger ved et følgebrev, kan e-postmeldingen din være kort. Bare oppgi at CV og følgebrev er vedlagt. Tilby å gi ytterligere informasjon og la leseren få vite hvordan du kan kontaktes.

Hvis du skriver en følgebrev på e-post , gjennomgå disse formateringstips før du sender den.

Sørg også for å følge instruksjonene i stillingsannonsen for hvordan du søker når du sender følgebrev og CV eller søknaden din blir kanskje ikke vurdert.

Se gjennom en eksempel på e-postmelding

Emne: Sarah Smith – museumsdoktor

Kjære fru Cooper,

Jeg skriver for å søke om sommerens dosentprogram ved Lokalhistorisk museum.

Jeg har lang dosenterfaring etter å ha vært frivillig både ved Havnemuseet og ABC Art, og har ledet turer både som studentleder og medlem av byhistorisk samfunn. I tillegg er jeg en livslang byboer og en entusiastisk amatørhistoriker.

Jeg har lagt ved følgebrevet og CV-en for din vurdering. Jeg håper du vil kontakte meg når det passer deg for å diskutere programmet og avtale et intervju. Takk for tiden din.

Beste,

Sarah Smith
email@email.com
555-555-555

Legg til signaturen din i en e-postmelding

e-post på laptop

Rawpixel / iStock

Det er viktig å inkludere en e-postsignatur med kontaktinformasjonen din, så det er enkelt for ansettelsesledere og rekrutterere å komme i kontakt med deg. Ta med fullt navn, e-postadresse og telefonnummer i e-postsignaturen din, slik at ansettelseslederen med et øyeblikk kan se hvordan du kontakter deg.

Hvis du har en LinkedIn-profil , ta det med i signaturen din. Gjør det samme med andre sosiale medier-kontoer du bruker til karriere- og forretningsformål.

Se gjennom disse retningslinjene for hvordan sette opp en e-postsignatur og se disse eksempel e-signaturer for å se hvordan en profesjonell signatur ser ut hvis du trenger litt hjelp med å få din ferdig.

For å legge til signaturen din i e-postmeldingen din, klikk på Fil, Sett inn, Signatur hvis du har en signatur lagret som du bruker til jobbsøking. Hvis du ikke har opprettet en e-postsignatur, skriv inn kontaktinformasjonen din (navn, e-postadresse, telefon, LinkedIn) nederst i meldingen.

Legg ved CV og følgebrev til en e-postmelding

Sender e-post

5432action / iStock

Når e-postmeldingen din er klar til å sendes, må du legge ved CV og følgebrev til meldingen:

Klikk på Sett inn, Legg ved fil. E-postklienten din vil vise en liste over filer i standard filmappen på datamaskinen. Hvis din CV og følgebrev er lagret i en annen mappe, klikker du på den aktuelle mappen.

Klikk for å velge filen du vil legge til i e-postmeldingen , og klikk deretter på Sett inn for å legge ved dokumentet til e-postmeldingen. Ta deg tid til korrekturles meldingen nøye før du sender den.

Før du klikker Send , send meldingen til deg selv for å være sikker på at alle vedleggene kommer gjennom, og at e-postmeldingen din er perfekt.

Send en kopi av meldingen til deg selv, så vel som til selskapet, slik at du har en kopi til arkivet. Legg til deg selv som Bcc (blind karbonkopi) av ved å klikke på Bcc og legger til e-postadressen din.

Klikk deretter Send , og følgebrevet og CV-en din vil være på vei til arbeidsgiveren.

Trenger du mer hjelp? Her er flere retningslinjer for hvordan sende et følgebrev på e-post og hvordan sende en e-post med CV .