Grunnleggende

Hvordan arbeidsgivere bruker søkersporingssystemer (ATS)

Ledere som vurderer jobbsøknader på nett

•••

Maica / E+ / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Moderne søkersporingssystemer (ATS) kan hjelpe hele ansettelsesteam med å administrere alle aspekter av ansettelse og rekruttering . Mange arbeidsgivere er avhengige av en ATS, også kjent som et talentstyringssystem, for å administrere ansettelsesprosessen. Informasjonen i databasen brukes til å screene kandidater, teste søkere, planlegge intervjuer, administrere ansettelsesprosessen, sjekke referanser og fullføre nyansatte papirer.

Hvordan søkersporingssystemer fungerer

Når søkere søker på en jobb online, lastes kontaktinformasjon, erfaring, utdanningsbakgrunn, CV og følgebrev opp til databasen. Informasjonen kan deretter overføres fra en komponent i systemet til en annen etter hvert som kandidater går gjennom ansettelsesprosessen.

Systemet lar bedriftens rekrutterere gjennomgå søknadene, sende søkere automatiske meldinger som forteller dem at søknadene deres er mottatt, og gi online tester. Ansette ledere kan planlegge intervjuer og sende avslagsbrev via ATS. Til slutt kan personalpersonell bruke den samme informasjonen til å sette enkeltpersoner på lønnslisten når de er ansatt. Disse integrerte systemene effektiviserer rekrutterings-, søknads- og ansettelsesprosessen for arbeidsgivere.

Effektivisering av prosessen

Å bruke en ATS sparer både tid og penger. Informasjon fra søkere lastes opp og organiseres i en database, noe som gjør den lett tilgjengelig og søkbar for fagfolk innen personal. Fordi informasjonen samles inn og automatisk organiseres digitalt, trenger ikke bedrifter å betale for ekstra tid for å sortere og arkivere papirsøknader.

Noen systemer kan også lagre jobbsøkere tid. Mange arbeidsgivere bruker systemer som lar jobbsøkere laste opp viktig informasjon, arbeidshistorie, utdanning og referanser direkte fra profilen deres på nettsteder som LinkedIn eller Indeed. Mens jobbsøkere må tilpasse søknadsmaterialet for ulike stillinger, er det en verdifull tidsbesparelse å kunne omgå den kjedelige prosessen med å skrive inn denne informasjonen på nytt for hver søknad.

Sporing av prosessen

Søkersporingssystemer lar bedrifter spore hvor kandidater fant stillingsannonsen, enten på en jobbtavle, direkte fra et firmas nettsted, gjennom en henvisning eller fra en annen kilde. Dette kan være viktig informasjon som gjør det mulig for arbeidsgivere å fokusere rekrutteringen på de områdene der dataene viser at de har størst suksess, samtidig som de reduserer eller eliminerer innsats på områder som viser lite resultater.

Ulemper

Uansett hvor fordelaktig et søkersporingssystem kan være, er det ofte ulemper arbeidsgivere bør vurdere. Systemer er utviklet for å se etter spesifikke nøkkelord og typer bakgrunn for utlyste stillinger, noe som betyr at gode kandidater som bytter karriere kan skli ubemerket gjennom systemet.

Det kan også være tekniske problemer. Noen systemer vil eliminere kandidater hvis de ikke kan tolke en skannet CV riktig. Dette kan skje hvis en CV ser litt annerledes ut enn det systemet er programmert til å forstå, eller hvis CVen er mer kompleks enn den kan tolke.

Tips til kandidater

Hvis du er søke jobb gjennom et nettskjema , anta at CV-en din går inn i et søkersporingssystem. For å øke sjansene dine for å komme deg gjennom ATS og til en rekrutterers innboks, optimaliser søknaden din på følgende måter:

  • Følg instruksjonene : Kanskje det viktigste du kan gjøre for å sørge for at CV-en din kommer til et menneske, er å følge instruksjonene nøyaktig slik de er oppgitt. Det betyr å inkludere de riktige dokumentene (CV, følgebrev, arbeidsprøver osv.) og riktig dokumenttype (ikke send en PDF hvis instruksjonene spesifikt ber om et Word-dokument).
  • Bruk nøkkelord : Nøkkelord er begreper som relaterer seg til jobbkrav. For å være sikker på at din CV er riktig filtrert, bruk de eksakte søkeordene fra stillingsannonsen. For eksempel, hvis stillingsbeskrivelsen krever noen med erfaring i Microsoft Word, ikke legg Microsoft Office. Et menneske kan se på den beskrivelsen og forstå at den inkluderer Word, så vel som andre applikasjoner, men en robot kan gå glipp av det fordi du ikke nevnte det eksakte nøkkelordet.
  • Ikke bli fancy : Nå er ikke tiden for din infografiske CV. Selv en PDF kan være for glatt for systemet. Følg instruksjonene og send den nøyaktige filtypen som er spesifisert. Velg en standard CV-format og font. Juster teksten til venstre og angi 1-tommers marger . Husk at du må komme deg gjennom ATS før du kan imponere en ansettelsessjef. Hvis formateringsvalgene dine forvirrer ATS, kan det hende at applikasjonen ikke kommer gjennom dem i utgangspunktet.

Artikkelkilder

  1. Society for Human Resource Management. ' Dagens ATS-løsninger går langt utover CV-lagring .' Åpnet 13. januar 2020.