Jobbsøking

Hvordan forklare et sysselsettingsgap på CV-en din

Seriøs ettertenksom, gjennomtenkt ung forretningsmann eller gründer i moderne moderne kontor som ser på og arbeider med bærbare og papirdokumenter som tar alvorlige og viktige forretningsbeslutninger

••• Moon Safari / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Mange av oss tar fri, av en eller annen grunn, fra å jobbe. Noen ganger er det ved valg – kanskje du oppdra et barn, reiste, tok deg av en syk slektning eller gikk tilbake til skolen. I andre tilfeller kan din fri fra jobb oppstå fordi du ble permittert eller sagt opp og det tok tid å finne en ny jobb.

Hva er den beste måten å forklare et sysselsettingsgap på CV-en din og under et jobbintervju? Det avhenger av situasjonen og hva du gjorde mens du ikke var ansatt.

Trenger du å nevne et gap på CV-en din?

Hvis du ikke har tatt en pause ennå, du kan planlegge det nøye for å sikre en jevn retur til arbeidsstyrken. Hvis gapet var i fortiden, og du har vært ansatt siden det oppstod, trenger du ikke å skrive det ut på CV-en.

Hva du skal inkludere på CV-en din

Det er ingen krav at du inkluderer all din erfaring på en CV. Det gjelder spesielt hvis du har vært i arbeidsstyrken i mange år.

Hvis du er på utkikk etter en midtkarrierestilling, er en nybegynnerrolle fra flere tiår tilbake sannsynligvis ikke særlig relevant.

Det er veldig viktig å ikke lyve på CV-en din - om et sysselsettingsgap eller noe annet. Hvis du ligger på CV-en din, vil den sannsynligvis komme tilbake for å hjemsøke deg. Arbeidsgivere bekrefte arbeidshistorikk , og hvis du legger inn feil informasjon på CV-en din, vil den bli oppdaget.

4 måter å gjøre sysselsettingshull mindre åpenbare på en CV

1. Bruk år på CV-en din: Når oppgi datoer på CV-en din , trenger du ikke oppgi måneden/året hvis du var i en stilling i over et år eller hvis stillingen spenner over flere år. Du kan for eksempel si 2017 – 2019 (i stedet for mai 2017 – august 2019) for en stilling.

Så, hvis den neste jobben din begynte i november 2019, kan du føre den opp som 2019 – nåtid, noe som gjør det ni måneder lange sysselsettingsgapet mindre åpenbart. Her er et eksempel på hvordan det kan se ut:

Butikksjef, XYZ Store
2019 – i dag

Salgsmedarbeider, ABC Store
2017 – 2019

Utvide

Som du kan se, sier CV'en ikke spesifikt når kandidaten startet og avsluttet ansettelse, noe som kan dekke et kort ansettelsesgap. Men hvis du fyller ut en jobbsøknad, må du være mer spesifikk. Du vil også mest sannsynlig bli spurt om datoene under et jobbintervju, så vær forberedt på å svare nøyaktig.

2. Vurder et annet CV-format: Du kan formater CV-en din for å minimere synligheten av hull i din ansettelseshistorie .

For eksempel kan du sette datoene i vanlig skrift i stedet for fet skrift. Eller du kan bruke en mindre skriftstørrelse enn den du bruker for firmanavn og stillingstittel. Disse små design- og formateringsvalgene kan utgjøre en stor forskjell.

Start CV-en med en sammendragserklæring og karrierehøydepunkter seksjonen, slik at du fremhever dine ferdigheter og prestasjoner, i stedet for hva du gjorde når.

Eller vurdere å bruke en funksjonell CV , hvor du fremhever dine ferdigheter og kvalifikasjoner øverst, etterfulgt av din kronologiske arbeidshistorie.

3. Utelat en jobb (eller to) på CV-en din: Du trenger ikke å inkludere all erfaringen din på CV-en din, spesielt hvis du har vært i arbeidsstyrken i årevis. Det er akseptabelt å begrense års erfaring du inkluderer på CV-en din til femten når du søker en leder- eller profesjonell stilling, og til ti år når du ser etter andre stillinger.

4. Inkluder annen erfaring du har fått under gapet: Hva gjorde du mens du ikke var ansatt? Frilanserte du eller konsulterte du? Ta en ferie ? Hva med frivillig arbeid? Alle disse erfaringene teller som arbeid og kan inkluderes på CV-en din. List dem som du ville gjort for andre jobber - med stillingstittel, firmanavn, stillingsbeskrivelse og ansettelsesdatoer.

Hvis du tok en klasse, kunne du liste det opp i utdanningsseksjonen av CV-en din. Hvis du deltatt i et gap year-erfaring , kan du inkludere den informasjonen på CV-en din også.

Forklare et sysselsettingsgap under et jobbintervju

Å forklare et gap i ansettelse under et intervju kan være vanskelig. Den beste tilnærmingen er vanligvis å ta opp problemet på en direkte og rettferdig måte.

Forbered en forklaring

Gi en klar begrunnelse for å ta fri dersom pausen var frivillig. Hvis du tok deg fri for å håndtere et bestemt problem som å ta vare på en syk slektning eller fullføre kurs – og du er klar til å gå tilbake til heltidsarbeid — Gjør det klart at årsaken til din avspasering fra arbeidsstyrken er løst.

Hvis du ble permittert på grunn av en sammentrekning av arbeidsstyrken, ville det være viktig å fremlegge bevis på sterke prestasjoner når du forklarer omstendighetene rundt nedbemanningen.

Fokuser på ferdighetene dine

Hvis du nå retter deg mot en jobb som krever ulike ferdigheter eller kompetanse, så kan du legge vekt på hvordan dine styrker passer bedre til jobben du har. Hvis du har iverksatt tiltak for å rette opp eventuelle problemer som førte til oppsigelsen din, bør du nevne trinnene du har tatt for å styrke dine evner.

Du bør unngå negativ karakterisering av din tidligere arbeidsgiver fordi mange potensielle arbeidsgivere vil ta arbeidsgiverens side.

En proaktiv tilnærming som gir bevis på din kompetanse, og eventuelle positive anbefalinger fra tidligere jobber, kan være nyttig.

Når det er mulig, sikre anbefalinger fra veiledere, kolleger og kunder som bekrefter din kompetanse. Inkorporer disse i din LinkedIn-profil når det er mulig. Selvfølgelig vil det være vanskeligere å lage en sterk sak hvis du ble sparket på grunn av ytelsesproblemer.

Det er måter du kan nesten sømløst tilbake på jobb etter en pause i karrieren . Sørg for at du legger vekt på konstruktive aktiviteter i løpet av pauseperioden, for eksempel frivillig arbeid, workshops eller kurs, rådgivning eller frilansarbeid.

Til slutt, utstråle entusiasme for å komme tilbake til jobb og argumenter veldig sterkt for hvorfor måljobben din vil være spennende for deg og passe utmerket.