Karriere Planlegging

Hvordan søke om arbeidsledighetstrygd

Informasjon som kreves for å søke arbeidsledighet

Kvinne som jobber på en bærbar datamaskin hjemme

••• ONOKY - Eric Audras/Brand X Pictures/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du har blitt permittert fra jobben, er sjansen stor for at du kvalifiserer til å søke om dagpenger.

I de fleste stater kan arbeidsløse arbeidstakere søke på nettet, over telefon eller, i noen tilfeller, ved å sende et skjema. Mange stater gir informasjon til søkere på en rekke språk, inkludert spansk.

Å søke på nett er den raskeste og enkleste måten å søke arbeidsledighet på. Krav behandles generelt mye raskere, så du kan begynne å motta fordeler raskere enn å søke via telefon eller post.

Hva er arbeidsledighetstrygd?

Arbeidsledighetsforsikring er kompensasjon som gis til arbeidere som mister jobben uten egen skyld, som gir pengeutbetalinger for en bestemt periode eller til arbeideren finner en ny jobb.

Ytelser gis av statlige arbeidsledighetsforsikringsprogrammer innenfor retningslinjer fastsatt av føderal lov. Berettigelse for arbeidsledighetsforsikring, ytelsesbeløp og hvor lenge ytelser er tilgjengelige, bestemmes av lover i staten din.

Hvem er berettiget til å motta arbeidsledighetserstatning?

Staten din etablerer kvalifikasjonskrav for arbeidsledighetsforsikring, med primære krav inkludert å ha jobbet i en viss periode og jobben din har gått tapt på grunn av forhold utenfor din kontroll, typisk permittering eller permisjon .

Vanligvis må du betraktes som en ansatt - i motsetning til en uavhengig entreprenør — hos et selskap som betaler til arbeidsledighetsforsikringen for staten din. Retningslinjene for ytelser har imidlertid endret seg på grunn av koronaviruset.

Selvstendig næringsdrivende kan være berettiget til dagpenger. Sjekk med det statlige arbeidsdepartementet for informasjon om kvalifisering.

Hvis du oppfyller kvalifikasjonskravene fastsatt av staten din, har du rett til å motta midlertidig kompensasjon, vanligvis halvparten av inntekten din opp til et maksimumsbeløp.

Feilaktig oppsigelse kan gi rett til dagpenger, samt eventuelt enkelte bedriftsytelser.

Informasjon som trengs for å søke arbeidsledighet

Før du sender inn, sjekk med ditt statlige arbeidsledighetskontor for å finne den beste måten å åpne et krav på. Kravene kan variere fra stat til stat, men her er et utvalg av informasjonen du må ha tilgjengelig når du søker om arbeidsledighet:

 • Ditt personnummer.
 • Ditt førerkort eller oppgi ID-kortnummer (hvis du har et).
 • Din komplette postadresse, inkludert gate, by, stat og postnummer.
 • Et telefonnummer du kan kontaktes i åpningstiden.
 • Hvis du ikke er amerikansk statsborger, ditt romvesenregistreringskortnummer (hvis du har et kort).
 • De fullstendige firmanavnene og adressene til alle arbeidsgivere du har jobbet for de siste to årene, inkludert arbeidsgivere i en annen stat.
 • Arbeidsgiverregistreringsnummeret eller Federal Employer Identification Number (FEIN) til din siste arbeidsgiver (hvis du har noen av dem).
 • Hvis du var en føderal ansatt, kopier av skjemaene SF8 og SF50 hvis du har hatt føderal ansettelse i løpet av de siste 18 månedene.
 • Hvis du er en tjeneste eller tidligere tjenestemedlem som krever fordeler basert på militærtjenesten din, en kopi av det siste separasjonsskjemaet DD 214.
 • Hvis du ikke klarer å skrive ut en bekreftelse på arbeidsledighetskravet ditt, ha en penn og papir tilgjengelig for å skrive ned kravinformasjonen din.
 • For stater som tillater (eller krever) direkte innskudd av dine ukentlige arbeidsledighetstrygder til bankkontoen din, må du ha en sjekk tilgjengelig for å kunne angi bankruting og brukskontonumre.
 • I stater som bruker debetkort for å gi dagpenger , vil du motta informasjon om kortet, hvordan det fungerer og når du mottar det.

Spørsmål du kan bli stilt

 • Du kan bli spurt om du vil ha tilbakeholdt skatt fra din arbeidsledighetssjekk .
 • Du kan også bli spurt om du skylder ferie- eller feriepenger.
 • Arbeidsledighetskontoret vil gjerne vite årsaken til at du sluttet i jobben. Primære kriterier for kvalifisering for arbeidsledighet funksjoner å være uten arbeid på grunn av ingen feil.

Hvis du slutter eller hvis det er spørsmål om oppsigelsen din, kan søknadsprosessen være mer komplisert. Men hvis kravet ditt avvises, er det en klagebehandling .

Arkiv for arbeidsledighet online

Colleen Tighe / The Balance

Hvordan søke om arbeidsledighetstrygd på nettet

Innlevering av arbeidsledighet varierer fra stat til stat, men du bør kunne sende inn på nettet. I New York, for eksempel, er det relativt enkelt å søke om dagpenger. Arbeidsledige kan besøke Arbeidsledighetstrygd nettsted for å sende inn et nytt arbeidsledighetskrav, kreve ukentlige ytelser eller sjekke statusen til et eksisterende krav om arbeidsledighetserstatning. Arkivering på telefon er også et alternativ.

I California kan arbeidere også sende inn et arbeidsledighetsforsikringskrav ved å fylle ut en nettskjema . Nettstedet har også et skjema som kan skrives ut, fylles ut og sendes eller fakses, samt et gratisnummer du kan ringe for å søke om arbeidsledighet.

De fleste stater har lignende alternativer, og hver har et nettsted med detaljer om hvordan du søker om arbeidsledighetstrygd.

Slik finner du ditt statlige arbeidsledighetskontor:

 • Disse nettstedene kan bli funnet ved å søke etter 'ditt navn på arbeidsledighet' via din favorittsøkemotor.
 • Søkere vil bli bedt om å opprette et brukernavn og/eller passord for å logge på kontoen sin for å søke om dagpenger.
 • Følg nøye instruksjonene for innlevering i staten din for å unngå kravforsinkelser. Du vil motta en bekreftelse på kravet ditt når søknaden din er behandlet.

Du kan også besøke CareerOneStop for å få tilgang til en katalog over statlige arbeidsledighetsnettsteder .

Er det en ventetid for arbeidsledighet?

A-kassens ventetid er 100 % statsstyrt. Mange stater har det som er kjent som en 'venteperiode', ellers referert til som en 'venteuke' som en del av arbeidsledighetsforsikringslovene.

For eksempel, i staten New York, må du tjene en ubetalt ventetid tilsvarende én hel uke med dagpenger før du mottar utbetalinger. Minnesota har en ikke-betalbar venteuke før ytelser kan samles inn. Noen steder vil venteukestønadene bli utbetalt, men du må vente til slutten av skadeperioden for å samle inn disse midlene.

Basert på forskjellen fra stat til stat, er det best å sjekke med nettstedet ditt for det statlige arbeidsledighetskontoret så snart du mister jobben for informasjon om ventetiden for arbeidsledighet der du bor.

Datoer for arbeidsledighetskrav

Statens arbeidsledighetsavdeling vil avgjøre kvalifiseringen din basert på informasjonen du har mottatt fra deg og din tidligere arbeidsgiver. Datoen for arbeidsledighetskravet, eller 'ikrafttredelsesdatoen', er dagen du er kvalifisert til å begynne å motta ytelser mot kravet ditt.

Denne datoen brukes til å bestemme antall uker du er kvalifisert til å motta fordeler og startdatoen for kvalifiseringen din.

Mens du mottar arbeidsledighet, må du være det aktivt villig til å jobbe og søker aktivt etter arbeid. Definisjonene av aktivt arbeidsvillig og aktivt jobbsøkende varierer også fra stat til land.

Søker om ukentlige ytelser

Når du har sendt inn ditt første krav om dagpenger, kan du få tilgang til kontoen din hver uke og søke om ytelser, sjekke status for kravet for å se når utbetalingen ble utført, og se hvor mye dagpenger som er igjen på kontoen din. Merk kalenderen med dagen du må arkivere. Betaling vil ikke bli utført med mindre du søker om fordeler hver uke du er kvalifisert for.

Mens du mottar arbeidsledighet, må du være det aktivt villig til å jobbe og søker aktivt etter arbeid. Definisjonene av aktivt arbeidsvillig og aktivt jobbsøkende varierer også fra stat til land.

Motta dagpenger

Avhengig av staten din, utbetales dagpenger via sjekk, debetkort , eller direkte innskudd. Når du søker om arbeidsledighet, vil du kunne se gjennom og velge et alternativ for utbetalinger. Betalinger gjøres ukentlig eller annenhver uke.

Hvor du skal arkivere når du jobbet i en annen tilstand

Hvis du bor i en stat og jobbet i en annen, eller hvis du har flyttet, bør du vanligvis sende inn arbeidsledighetskravet til staten der du jobbet.

Hvis du jobbet i en annen stat enn den der du bor, eller hvis du jobbet i flere stater, kan det statlige arbeidsledighetskontoret der du bor nå gi informasjon om hvordan du sender inn kravet ditt til andre stater.

Trenger jeg å møte noen personlig?

Noen stater krever at arbeidsledige arbeidere møter med representanter for arbeidsledighetsavdelingen for å få hjelp med jobbsøking og/eller assistanse for gjenansetting.

Hvis staten din tilfeldigvis er blant disse, er det ingen grunn til panikk. I mange tilfeller er det et rutinemøte designet for å hjelpe deg med jobbsøkingen; for ikke å sette deg eller jobbsøkingen din under et mikroskop. Møtet ditt kan være et individuelt møte eller et gruppemøte med andre arbeidsledige. Det er viktig å huske å ta med oversikt over arbeidssøket ditt hvis du må søke på et visst antall jobber hver uke.

Skatter på dagpenger

Skatteetaten regner dagpenger som inntekt , så sjekken din er skattepliktig. Avhengig av staten, kan statlig og føderal inntektsskatt holdes tilbake fra sjekken. Hold alle papirer i orden og sørg for at du legger inn inntektsskatt, selv om du var arbeidsledig hele eller det meste av året.

Unngå svindel med innlevering av arbeidsledighet

Dagpenger-svindel involverer vanligvis nettsteder som tilbyr å søke om dagpenger for deg. Nettstedene gir et skjema som arbeidsledige arbeidere kan fylle ut for angivelig å kreve inn arbeidsledighetserstatning. I andre tilfeller kan telefonsamtaler eller e-post brukes til å be om personlig informasjon fra arbeidsledige.

En tredjepart kan imidlertid ikke søke om arbeidsledighet for deg. Du er den eneste personen som kan søke om arbeidsledighet, og kravet ditt må sendes direkte til ditt statlige arbeidsledighetskontor. Sørg for at du søker direkte på statens arbeidsledighetsnettsted (nettadressen til nettstedet vil inkludere .gov) før du oppgir personlig informasjon.

Har du et spørsmål eller trenger mer informasjon?

Har fremdeles spørsmål om din søknad eller fordeler ? Kontakt ditt statlige arbeidsledighetskontor. Du kan finne informasjonen du trenger på nettsiden ved å gå til delen ofte stilte spørsmål (FAQ) eller bruke et søkealternativ for å se etter svar på spørsmålene dine. Hvis det mislykkes, ring telefonnummeret som er oppført på nettstedet for å få hjelp.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven.

Artikkelkilder

 1. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Hvordan søker jeg om arbeidsledighetstrygd ?' Åpnet 3. februar 2021.