Jobbsøking

Hvordan finne og søke på jobber på Craigslist

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Kvinne sitter ved bordet, bruker bærbar PC

Westend61 / Getty Images

Craigslist er et populært nettsted for rubrikkannonser med mange stillingsannonser. Arbeidsgivere kan imidlertid legge ut jobber anonymt, slik at du ikke alltid vet hvem som ansetter. Det er en av grunnene til at Craigslist er like kjent for svindel som for legitime stillingsannonser. Det kan være vanskelig å si hvilke jobber som er ekte og hvilke som er svindel.

Du kan finne gode jobber på Craigslist, men du må være forsiktig. Se gjennom disse tipsene for å finne og søke på jobber og for hvordan du unngår svindel.

Jobbsøk på Craigslist

Den enkleste måten å finne jobber på Craigslist er å gå til byen der du er interessert i å søke etter jobber. Du vil se en katalog med nettsteder på høyre side av den originale Craigslist-siden, eller du kan gå direkte til listen over Craigslist byer .

Ikke alle byer har et dedikert nettsted, så hvis du ikke ser byen din, bruk delstatsnettstedet hvis det er oppført som en hel delstat eller en passende del av staten som 'Sørlige Illinois'. Når du har kommet til stedet du ønsker, klikker du enten på jobbtypen fra kategorilisten på høyre side av siden, eller klikker på 'Jobber' for å kjøre et søkeordsøk.

Du kan legge inn ferdigheter du vil bruke, sertifiseringer, programvaren du kjenner, eller spesifikke stillingstitler i søkefeltet for å begrense oppføringene dine.

Du kan søke etter nøkkelord, jobbkategori eller begge deler.

Alternativer for å søke jobb

Når du har identifisert en interesseliste, kan du søke ved å klikke på Svare knappen over oppføringen. Du kan deretter velge et e-postalternativ for å søke:

Bruk e-postklienten din

Alternativer inkluderer Bruk standard e-post , som åpner en ny e-postmelding i e-postklienten din med linjene 'Til' og 'Emne' fylt ut. Det vil også være en lenke til stillingsannonsen inkludert.

Svar via webmail

Et annet alternativ er å Svar ved hjelp av webmail .

Klikk på ett av alternativene for å sende en melding fra din nettpostkonto:

 • Gmail
 • Yahoo Mail
 • Hotmail, Outlook eller Live Mail
 • AOL Mail

Send en ny e-postmelding

Eller du kan sende en e-postmelding fra bunnen av. Plukke ut Kopier og lim inn i e-posten din, og lim inn e-postadressen som er oppført (for eksempel mbkbz-3721227449@job.craigslist.org) i 'Til'-delen av e-postprogrammet.

Pass på å fylle ut ' Emne ' i meldingen, slik at selskapet vet hvilken stilling du søker på.

Sende følgebrev og CV

Du kan bruke din e-post som følgebrev og legg ved din CV til meldingen med mindre det gis andre instruksjoner som å søke på nettet på arbeidsgiversiden.

Hvordan legge ut en CV

Du kan også vurdere legger ut CV-en din på Craigslist, siden arbeidsgivere (og andre) kan søke gjennom CV for å identifisere kandidater. Det er imidlertid også viktig å være forsiktig for å unngå å bli svindlet. Ikke ta med noen identifiserende kontaktinformasjon annet enn en e-post, helst ikke hovedkontoen din.

Vurder å sette opp en egen e-postkonto som bare skal brukes til jobbsøking.

Her er hva du må gjøre for å legge ut CVen din:

 • Klikk på ønsket plassering fra hovedsiden (øverst til venstre på siden)
 • Klikk på lenken til opprette et innlegg ; velg postingsalternativet CV/jobb ønskes .
 • På neste skjermbilde må du velge Jeg er en person som søker jobb .
 • Når du trykker fortsett, må du oppgi en foretrukket tittel, plassering og beskrivelse av måljobben og noen andre detaljer.
 • Når du trykker fortsett, vil du se en lenke for å legge til bilder.
 • Du kan laste opp CV-en din ved å klikke på den knappen og velge et dokument fra filene dine.

Se opp for svindel

Det er legitime jobber på Craigslist. Arbeidssøkere må imidlertid utvise forsiktighet når de bruker siden for å søke på jobber.

For å bruke nettstedet trygt, foreslår Craigslist å unngå tilbud som involverer frakt, ikke overføre penger, aldri gi ut din økonomiske informasjon og ignorere meldinger om Craigslist-taleposter.

Når jobben høres for god ut til å være sann

Unngå posisjoner som virker for gode til å være sanne. Du bør også være svært forsiktig med å følge opp annonser som ikke inneholder navnet på en gyldig arbeidsgiver. Med disse stillingsannonsene, spør om firmanavnet før du arrangerer et møte.

Vær forsiktig med å intervjue

Møt aldri en arbeidsgiver i en privat bolig eller et tvilsomt sted utenfor offentlig syn. Legitime arbeidsgivere vil generelt være villige til å møte deg på deres godt merkede bedriftssted. Be om et bedriftstelefonnummer.

I noen tilfeller kan det hende at en legitim arbeidsgiver ikke har et kontor der du bor, men vil være villig til det møte deg på en kaffebar , folkebibliotek eller på et annet offentlig sted.

Vær også veldig forsiktig i disse tilfellene, og vurder å ta med deg en venn til du føler deg trygg. Det er ofte en god idé for kandidater å spørre om å arrangere en telefon- eller Skype-intervju som et mulig første intervju.

I mange tilfeller er det bedre å stole på andre stillingsannonser som er mer gjennomsiktige og mindre påvirket av svindlere.

Artikkelkilder

 1. New York State Department of Labor. ' Jobbsvindel .' Åpnet 5. januar 2020.

 2. Craigslist. ' Unngå svindel .' Åpnet 5. januar 2020.