Jobbsøking

Hvordan finne og velge en karriererådgiver eller coach

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Karrierecoach med klient

Steve Debenport / E+ / Getty-bilder

Hvis du er usikker på jobben din eller karriere mål , så kan du vurdere å engasjere tjenestene til en karriererådgiver eller coach for å hjelpe deg med å avklare situasjonen din. En coach vil samarbeide med deg for å hjelpe deg med umiddelbare behov som å skrive en CV eller følgebrev og finne en jobb. De kan også gi veiledning om langsiktige planer for karrieren din, inkludert planlegging for en overgang til en ny karriere eller innfasing av pensjonisttilværelse.

Hva er en karriererådgiver?

En karriererådgiver er en profesjonell som hjelper klienter med å planlegge karrieren og nå sine ansettelsesmål. Karriererådgivere og coacher jobber med klienter for å lære dem strategier for hvordan de kan finne ny eller annen jobb med suksess. Karriererådgivere er ansatt av statlige arbeidsavdelinger, samfunnsbyråer, skolesystemer, to og fireårige høyskolekarrierekontorer og private rådgivningsfirmaer.

Tjenester levert av karriererådgivere

Karriererådgivere og trenere tilbyr en rekke tjenester. Du kan få hjelp med hvilken som helst del av karriereplanleggingsprosess som du trenger. Her er en oversikt over tjenestene som tilbys:

  • Hjelpe kunder med å vurdere karriereverdier , interesser og ferdigheter ; undersøke karrieremuligheter og se for seg en karrierevei ; identifisere og søke på jobber; Nettverk; intervju; utvikle CV og følgebrev, og etablere integrasjon mellom jobb og privatliv.
  • Bruk en rekke verktøy, inkludert vurderingsøvelser , rentebeholdning, personlighetstester og klientintervjuer (personlig eller langdistanse via telefon, Skype eller videochat) for å hjelpe med å identifisere passende alternativer for vurdering.
  • Hjelp klienter med å identifisere hindringer som hindrer fremgang mot etablering av karriereplaner og veilede klienter om måter å overvinne disse utfordringene.
  • Henvis til psykologer eller terapeuter hvis klienter ikke er i stand til å engasjere seg i karriereplanleggingsprosessen eller sluttføre avgjørelser på grunn av angst, depresjon eller lav selvtillit.

Utdanning, opplæring og sertifisering

Karriererådgivere skaffer seg vanligvis en mastergrad i rådgivning eller karriereutvikling. Karriererådgivere kan sertifiseres av organisasjoner som National Board of Certified Counselors.

Karriererådgiverferdigheter

  • Karriererådgivere må ha evnen til å sette en klient til rette og skape tillit for å lette deling av personlig informasjon.
  • Sterke intervju- og aktiv lytteferdigheter kreves for å hente ut informasjon fra klienter. Et analytisk sinn er nødvendig for å lage forbindelser mellom en persons personlighetstype, evner, interesser, verdier og passende karrieremuligheter.
  • Karriererådgivere trenger sterke forskningskompetanse for å finne informasjon om karrierer og utdanningsforberedelser knyttet til klientbehov.
  • De må være i stand til tydelig å formidle informasjon til enkeltpersoner og grupper om jobbsøkingsstrategier, tilnærminger til intervju, og utvikling av CV og følgebrev.

Hvordan en karriererådgiver kan hjelpe deg med jobbsøking

Karriererådgivere og coacher gir hjelp til å identifisere og utforske karrierealternativer, velge mellom karrierevalg, bytte karriere, skrive CV og følgebrev, fokusere og målrette jobbsøking og hjelpe jobbsøkere gjennom jobbsøkeprosessen.

Å jobbe med en karrierecoach er en prosess som kan hjelpe deg å forstå deg selv og hvor du passer best i din karriere, utdanning og livet.

Karriererådgivere fokuserer på å oppnå integrering mellom arbeidsliv og liv med en forståelse av hvordan en person opptrer i rollen sin og hvordan ulike roller samhandler. De kan til og med hjelpe deg med å utforske nye karrieremuligheter og løse problemer på jobben eller til og med problemer i ditt personlige liv som kan påvirke jobbprestasjonen din.

Hvordan finne en karriererådgiver eller coach

Det er flere forskjellige måter du kan finne den rette rådgiveren eller coachen for å hjelpe deg med å sikre din neste jobb:

Spør venner og familie hvis de kan anbefale en rådgiver eller coach.

Kontakt din høgskolekarrierekontor hvis du er en høyskoleutdannet, og spør om de gir karriereveiledning eller råd til alumni. Mange karrierekontorer tilbyr tjenester for livet til alumni eller kan kreve et lavere gebyr enn du ville betalt for en privat rådgiver. Hvis ikke, spør om de kan gi deg en henvisning.

Ta kontakt med et lokalt karrierekontor på college og be om henvisning til en privat rådgiver. Skolen kan ha en liste over lokale rådgivere tilgjengelig.

Bruke Rådgiver Finn funksjon som tilbys gjennom National Board of Certified Counselors. Aktiver 'karriereutvikling'-filteret for å identifisere noen potensielle kunder.

Hvordan velge en karriererådgiver å jobbe med

Før du signerer en avtale med en rådgiver eller trener, ta deg tid til å sjekke legitimasjonen deres. Sørg også for å ha en samtale om målene dine for å avklare at dere begge er på samme side angående ønskede resultater.

Be om tre referanser fra en rådgiver før avtale om tjenester sluttføres. Still referansene spørsmål som 'Hva var hennes styrker og svakheter som rådgiver?', 'Hvilke fremgang gjorde du etter møte med henne?', 'Vil du bruke tjenestene hennes igjen?' og 'Har du noen betenkeligheter med å anbefale henne?'

Gi preferanse til rådgivere som tar betalt per besøk i motsetning til de som tilbyr en dyr pakke med økter og vurderinger (kostnadene kan koste flere tusen dollar). Gebyrene vil variere fra $75 til $500 per time. Du bør imidlertid ikke betale mer enn $150 per time med mindre du er en høyt kompensert leder.

Sjekk legitimasjonen. Det styrende organet for karriererådgivere er Nasjonalt karriereutviklingsforbund (NCDA). Det har skapt visse forventninger, retningslinjer og krav for fagfolk å anskaffe før de går inn i karriererådgivningsfeltet.

NCDA forventer visse kompetanser av fagfolk på eller over et høyere gradsnivå, for eksempel opplæring i karriereutviklingsteori, individuelle og gruppeveiledningsferdigheter, individuell og gruppevurdering, ressurser, programledelse, konsultasjon, implementering, ulike populasjoner, veiledning, etisk og juridiske spørsmål, forskning og teknologi.

Hva karriererådgivere ikke gjør

Selv om karriererådgivere og coacher kan hjelpe deg med å forstå bedre hvem du er og faktorene som påvirker livsstilen din mest, vil de ikke fortelle deg hva du skal gjøre, hvilken jobb du skal ta eller hvilken karriere du skal satse på.

Karrierecoaching kan være til nytte for folk på alle punkter i karrieren, fra videregående elever som nærmer seg neste trinn i utdanningen til voksne som vender tilbake til arbeidsstyrken etter et fravær, og søker å bytte karriere midt i livet , eller planlegger en andre karriere etter pensjonering.