Å Være Musiker

Hvordan finne sponsorskap for konsertreiser

Forskning, tilnærming og forhandling med tursponsorer

En liten musikalsk konsert som holdes på taket ved solnedgang.

•••

Avgiftsfri / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å turnere er en kostbar virksomhet, så musikere og plateselskaper henvender seg ofte til turnésponsorer og konsertsponsingmuligheter for å hjelpe dem med å betale regningen. Konkurransen er selvfølgelig intens, og sponsorer vil selvfølgelig ha noe tilbake for pengene sine.

Vurder din geografiske rekkevidde

Hvis du planlegger et strengt lokalt arrangement, henvend deg til en lokal bedrift for å lage din pitch. Leter du etter hjelp på en innenlandsturné, trenger du en sponsor som kan ha nytte av å bli sett rundt om i landet – tenk i så fall regionalt eller nasjonalt næringsliv.

Hvor mye penger du trenger gjør også en forskjell. Å spørre det lokale bakeriet om å sponse konserten din til en verdi av 2 millioner dollar vil sannsynligvis ikke gi deg mer enn en babka!

Hvor mye vil konserten din koste

Vet nøyaktig hvor mye penger du trenger og hvorfor - og svaret er ikke 'så mye som mulig.' Formuler et budsjett for konserten eller turneen din, finn ut nøyaktig hvor mye penger du trenger og finn ut hva du trenger dem til. Ikke bare er denne prosessen lærerik, men den vil også gjøre deg i stand til å snakke kunnskapsrik om økonomien til prosjektet ditt når du overbeviser sponsorer om å ta sjansen på arrangementet ditt.

Vit hva du tilbyr

Husk at denne utvekslingen ikke bare handler om at noen gir deg penger. Du tilbyr en merkevarebyggingsmulighet, så bruk litt tid på å analysere årsakene til at potensielle sponsorer bør være med deg. Hva slags reklame og merkevarebygging kan du tilby? Skilting på scenen? Selskapets navn på alt reklamemateriell for showet ('Presentert av...')? Dele ut kuponger eller vareprøver til publikum? Kom klar til å diskutere disse detaljene og vær forberedt på å gjøre saken din.

Vær klar til å forhandle og kjenn begrensningene dine. Hvis selskapet ønsker å velge åpningsakten, hold en presentasjon på scenen eller bruk musikken din i reklamen deres i bytte mot sponsing. Er du villig til å godta disse vilkårene? Vet hva som er på og utenfor bordet før du legger opp.

Ta kontakt med rett person

Før du henvender deg til potensielle sponsorer, gjør leksene dine, og finn riktig kontaktpunkt. Avhengig av virksomheten vil du kanskje oppleve at denne oppgaven er lettere sagt enn gjort. Store selskaper, spesielt alkoholholdige drikker, for eksempel, blir kontaktet ofte, så du vil sannsynligvis finne spesifikke instruksjoner for å gi et sponsorbud på nettstedet deres. Følg prosedyrene deres, selv om du føler at reglene deres begrenser måten du ser for deg å lage din pitch. Disse reglene er på plass for å hjelpe selskapet effektivt å håndtere forespørsler, og hvis du ikke holder deg til dem, vil forespørselen din sannsynligvis bli avvist.

Med mindre selskaper, start med PR- og markedsavdelingen. For svært små, lokale virksomheter uten utpekte avdelinger, start med eieren eller lederen.

Kom forberedt på å selge

Selv om sponsing kan være gammeldags for noen store selskaper, har kanskje den lokale mammaen og popbutikken du ser på som partner for din lokale konsert aldri vurdert muligheten. Du må kanskje selge hele ideen til dem - hva du leter etter, hva du tilbyr, og hvorfor det ville være bra for dere begge. Vær forberedt på å ta ledelsen og overbevise dem om at sponsing er en vinnende idé – vis dem veikartet for å få det til.

Spør ekspertene om tursponsing

Spillesteder kan være en god kilde til informasjon - faktisk kan bestilleren på spillestedet ha et stående forhold til sponsorer, for eksempel et alkoholholdig drikkefirma de kan kontakte på dine vegne for å sponse en åpen bar for konserten din i bytte mot litt merkevarebygging . Agenter og promotører er også utmerkede informasjonskilder.

Sjekk nettsteder for sponsorer

Se på arenaturer med store artister. Det er nesten alltid en storligasponsor om bord. Du får kanskje ikke den samme sponsoren for din lille klubbtur, men selskapene du ser knyttet til større turer gir deg ledetråder du kan følge. Sjekk ut nettsidene deres - du vil nesten helt sikkert finne informasjon om søknad om sponsing, inkludert kravene. Du kan oppleve at selskapet er villig til å sponse show i mindre skala. Bedrifter som er vant til musikksponsing, kjører noen ganger konkurranser som tildeler mindre handlinger med sponsing med store penger.Ta deg tid til å bli kjent med de vanlige mistenkte og hold dem på radaren.

Tenk på kilden

Sponsing kommer nesten alltid til en slags kostnad, men er prislappen verdt det? Å kjenne publikummet ditt er avgjørende for få musikkarrieren til å fungere , og sponsing er et utmerket eksempel. Hva vil fansen din tillate? Et øl-sponsing kan slå av noen fans av det kristne rockebandet ditt, mens megastore-sponsingen din kan få indie-barna til å løpe mot åsene. Tenk nøye gjennom selskaper med tydelig politisk og religiøs tilhørighet, og husk at alkohol og tobakk kan være kontroversielt for enkelte grupper.Du knytter navnet ditt til denne sponsoren, så sørg for at du bygger et forhold som du og dine fans er komfortable med.

Få kunnskap om økonomi

Penger er ALLTID en problem i musikkbransjen . Lær mer om hvordan du kan administrere kontantene dine med informasjon om finansieringskilder, utarbeidelse av finansieringssøknader og forretningsplaner, og hvordan du bruker pengene når du får dem.

Hold opp slutten av sponsoroppgjøret

Å være profesjonell vil sikre at avtalen går problemfritt og vil åpne døren for fremtidige muligheter ved å:

  • Svare på alle forespørsler om informasjon fra sponsoren din umiddelbart.
  • Hold deg på toppen av planleggingsprosessen (hvis du har en leder, er dette en jobb for ham). Sørg for at planen skrider frem og hold kontakten med sponsoren din, slik at alt materialet deres er i rute for levering til rett tid.
  • Sikre at all reklame, markedsføring og skilting overholder sponsoravtalen.