Teknologi Karrierer

Hvordan finne en jobb i flyplasssikkerhet

flyplasssikkerhet

••• Monty Rakusen/Getty ImagesDet er en tøff jobb, men noen må gjøre det. Flyplasssikkerhet, også kjent som flyplasssikkerhetskontrolljobber eller transportsikkerhet screener-jobber i USA, har vært utsatt for kontroverser i løpet av årene siden 9/11. Dette er fortsatt viktige jobber som kreves for å sikre vår sikkerhet i himmelen. Derfor vil de alltid være etterspurt. Her er litt ekstra informasjon om å jobbe med flyplasssikkerhet, inkludert hvordan du søker.

Ikke bare TSA lenger

Etter 9/11 ble Transportation Security Administration (TSA) eneansvarlig for endelige ansettelsesbeslutninger som ble tatt om ansettelser for flyplasssikkerhet. I november 2004 begynte imidlertid TSA å akseptere søknader fra private screeningsselskaper under dens Screening Partnership Program (SSP). Flyplasser kan 'velge bort' fra TSA som plasserer sikkerhetskontrollere for flyplasser, for å la kvalifiserte, private screeningsselskaper plassere dem. Og noen flyplasser har gjort det, for eksempel Kansas City International Airport.

TSA utviklet programmet i samsvar med Aviation and Transportation Security Act (ATSA). Det krever at private screeningsselskaper gir kompensasjon og andre fordeler til arbeidere som de ansetter for sikkerhetsjobber på flyplasser, som ikke er mindre enn de til føderale arbeidere som TSA ansetter for samme. Kort sagt, private screeningsfirmaer kan ikke kompensere deg for mindre enn det TSA kompenserer sine ansatte. Det er en viktig jobb og kompensasjon bør ikke være et problem for ansatte.

Slik søker du

TSA oppfordrer søkere til å søke online for føderale flyplasssikkerhetsjobber. Alle TSA-jobber er tilgjengelige gjennom USAJobs , den føderale regjeringens offisielle sentrale jobbbank. Som med alle andre føderale regjeringsjobber, må du søke på spesifikke flyplasssikkerhetsjobber som TSA tilbyr for øyeblikket. Du kan med andre ord ikke søke bredt om noen flyplasssikkerhetsjobber som TSA har åpne, og du kan heller ikke søke på noen som kan åpne i fremtiden. Du må være amerikansk statsborger eller amerikansk statsborger for å søke.Du må også ha:

  • TIL videregående vitnemål /generelt ekvivalensdiplom (GED) eller tilsvarende
  • Minst ett års fulltidserfaring innen sikkerhet, luftfartsscreening eller røntgenarbeid

Et annet krav inkluderer noen form for nasjonal tjenesteerfaring, for eksempel frivillig arbeid med Peace Corps, AmeriCorps eller med samfunnsorganisasjoner som en lokal kirke eller en ideell organisasjon. Så hvis du ikke har meldt deg frivillig til noen ennå, er det nå på tide å gjøre det hvis du er interessert i en stilling innen flyplasssikkerhet.

Vær forberedt på å svare på mange spørsmål

Flyplasssikkerhetsjobber er hjemmesikkerhetsjobber med nasjonal sikkerhet på spill. Følgelig, enten du søker online eller via telefon, vær forberedt på å svare på komplekse og nysgjerrige spørsmål om sikkerhetsklarering, og til å få fingeravtrykk og fotografert etter hvert.

Regjeringen holder fast på kvalifikasjoner og andre detaljer. Så før du søker, sørg for at du leser all informasjon om flyplasssikkerhetsjobber på TSAs nettsted, inkludert jobbbeskrivelsen for transportsikkerhetskontroll som vises når du klikker på en åpning. Du kan også vurdere å kjøpe en god bok om å søke på føderale regjeringsjobber.