Grunnleggende

Hvordan finne riktig praksisplass med strategisk planlegging

Praksis

•••

sturt/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å få en betalt praksisplass i løpet av sommeren er drømmen til mange studenter, men det trenger ikke bare være ønsketenkning hvis du tar den rette tilnærmingen, engasjerer deg i litt nettverk og starter søket tidlig.

I tillegg til betalte praksisplasser, kan det være lurt å se på måter å finansiere praksisoppholdet ditt på (sjekk høgskolens karrieretjenestekontor, ulike organisasjoner og stiftelser). Noen studenter er i stand til å gjøre et ulønnet praksisopphold innen sitt interessefelt ved å supplere praksisoppholdet med en deltidsjobb.

Definere en god praksisplass

Gode, vellykkede praksisplasser gir vanligvis fordeler som følgende:

 1. Lærer de grunnleggende kunnskapene og ferdighetene som kreves for å bli ansatt for en heltidsjobb (enten i selskapet der du internerte eller av en av konkurrentene)
 2. Gir opplevelser som positivt vil forbedre din gjenoppta
 3. Hjelper deg å utvikle deg profesjonelle nettverkskontakter som kan hjelpe deg i din fremtidige jobbsøking

Snakk med akademiske rådgivere, skolekarriererådgivere og professorer for å finne ut hvilke selskaper i målbransjen din som tilbyr verdifulle praksisplasser hvor du vil få ekte, verdiøkende erfaring.

Prospektering for praksisplasser

Noen av de beste praksisplassene er landet som følge av prospektering . Dette betyr å identifisere selskaper eller organisasjoner som du ønsker å jobbe for og kontakte dem direkte, noe som kan resultere i noen av de beste praksisplassene som finnes av en rekke årsaker:

 • Ved å identifisere selskaper som faktisk ikke annonserer praksisplasser, vil du unngå å konkurrere med tusenvis av andre søkere som også fant praksisoppføringen på nettet.
 • Når du kontakter en bedrift direkte, vil du ofte få en mulighet til å være med å skape den type erfaring du søker og kan få lov til å ha noen innspill til hva praksisen innebærer.

For studenter fra mindre byer og tettsteder er prospektering ofte den eneste måten å finne potensielle praksisplasser. Det er viktig å følge noen enkle strategier for å øke sjansene dine for å få praksisplassene du drømmer om. Selvfølgelig vil karrierefeltet eller bransjen du forfølger i stor grad avgjøre om betalte praksisplasser er tilgjengelige.

Selv med prospektering er det ingen garanti for at studentene vil kunne få en betalt praksisplass. Arbeidsgivere har sett en betydelig økning i antall studenter som søker praksisplasser. En del av denne økningen skyldes at flere studenter innser at arbeidsgivere ser etter studenter med relevant erfaring som kreves for å ansette for fremtidige fulltidsjobber.

En annen grunn til at en rekke seniorer (og nyutdannede) også er interessert i å finne en praksisplass, er at de foreløpig ikke kan finne en jobb innenfor sitt interesseområde.

I en studie fra 2018 som analyserte CV-en til fire millioner høyskolekandidater, viste resultatene at over 40 prosent av nyutdannede hadde tatt nyutdannede jobber som ikke krevde en høyskolegrad, og én av fem studenter jobbet fortsatt utenom gradskrevende jobber 10 år senere.


Arbeidsgivere har blitt stadig mer krevende, og de forventer at høyskolekandidater kommer med spesifikke ferdigheter og erfaring som kandidatene har tilegnet seg under praksisopphold eller på andre måter.

Betalte praksisplasser og programmer

I følge National Association of Colleges and Employers (NACE) sin 2019 Internship & Co-op-rapport, er gjennomsnittlig timelønn for en praktikant $19,05 i 2019. Mange bedrifter ansetter praktikanter som en måte å forhåndsvise dem for å se om de passer som heltidsansatte, og om lag 56 prosent av praktikantene ble omgjort til heltidsansettelser. Den gode nyheten for arbeidsgivere er at over 70 prosent av praktikanter som ble ansatt som heltidsarbeidere fortsatt var i selskapet ett år senere.

Om du tar en betalt eller ubetalt praksisplass har betydning for potensielle arbeidsgivere. I følge NACE 2019-studien mottok 66,4 prosent av 2019-utdannede som hadde jobbet betalt praksisplasser minst ett jobbtilbud. Dette står i kontrast til at bare 43,7 prosent av ulønnede praktikanter mottar minst ett jobbtilbud.

Hvis du ser etter en praksisplass som lønner seg godt, vil du ha lykke til med selskaper i teknologibransjen. Glassdoor.coms årlige undersøkelse av høyest betalte praksisplasser viser at i 2019 betaler Facebook praktikanter den høyeste lønnen med $8 000 per måned, og Amazon er nummer to med $7 725. Andre selskaper høyt på listen inkluderer Google, Microsoft, Bloomberg, Capital One og Apple.

Du kan også betale en avgift for å delta i et internship-program som inkluderer et intervju og CV-coaching, garantert plassering og et utvalg av nasjonale eller internasjonale steder. Noen av disse praksisprogrammene tilbyr også utmerket lønn, selv om forhåndsavgiftene ofte er dyre og nødvendige for å delta i programmet.

Generelt lønner det seg å være på vakt mot programmer med avgifter, men for den rette studenten som har råd til å betale et gebyr for sin praksis, finnes det noen utmerkede muligheter i spesifikke bransjer og karrierefelt, og du kan finne dem gjennom selskaper som matcher deg med praksismuligheter basert på visse egenskaper.

Gebyret du betaler regnes som en slags undervisning, og programmet ligner et semester-utlands-program. Velg byen og bransjen du vil ha praksis i, og bedriften garanterer plassering i et praksisopphold av topp kvalitet.

Eksempler på bedrifter med betalt internship-program


 1. Instituttet for internasjonal utdanning av studenter ( IES i utlandet ) har eksistert i over 60 år, og tok med seg sin første gruppe studenter til å studere i utlandet i Wien, Østerrike i 1950. I dag tilbyr selskapet internships i utlandet for fulltids sommerplassering, heltidssemesterpraksisplasser eller deltidsprogrammer . Selv om disse praksisplassene kommer med garantert plassering i din interesseindustri, er de ikke-betalt. Noen programmer kan være kvalifisert for økonomisk støtte eller stipend for å dekke kostnadene for programavgifter, rom og kost.
 2. Drømmekarrierer ble grunnlagt i februar 2000 for å hjelpe studenter med å forbedre sin akademiske erfaring ved å tilby konkurransedyktige praksisplasser på både høyskole- og videregående skolenivå. Selskapet opererer i 11 byer over hele verden, jobber med rundt 5 000 forskjellige arbeidsgivere, og har tjent mer enn 17 000 studenter som ønsker å utvikle sine karriereambisjoner.
 3. Et annet lignende selskap er Washington Center for Internships , som er en uavhengig, ideell organisasjon som tilbyr oppslukende praksisplasser og seminarer til studenter på høyskolenivå og unge fagfolk. Selskapet opererer i USA og har kontorer i 25 andre land. Det hjelper studentene med å finne praksisplasser i offentlige, private og ideelle sektorer, i en lang rekke felt, inkludert jus, medisin, journalistikk, næringsliv og politikk, blant andre.

Nyttige tips for studenter

Noen statistikker sier at opptil 80 prosent av jobbmulighetene, inkludert praksisplasser, aldri blir annonsert, og i stedet blir fylt gjennom personlige nettverk og henvisninger. Det lønner seg å snakke med alle og enhver som kan ha en form for tilknytning til målbransjen eller praksisplassen din. Du kan også ta andre skritt for å avdekke potensielle praksisplasser:

 1. Nettverk med familie, venner, bekjente, tidligere arbeidsgivere, fakultetet og høgskolens alumner for å oppsøke folk som for øyeblikket gjør den typen arbeid du ønsker å gjøre. Du vet aldri hvem foreldrene dine kjenner før du spør, eller om du har godt forbundne naboer i målbransjen.
 2. Frivillige erfaringer og deltidsjobber kan ofte bli heltidsjobber etter endt utdanning.
 3. Forskningsorganisasjoner slik at du kan inkludere den informasjonen i følgebrevet eller introduksjons-e-posten når du kontakter arbeidsgivere gjennom nettsteder eller når du leter etter praksisplasser på nettet.
 4. Lag gjennomarbeidet, målrettet fortsetter og følgebrev som fokuserer på organisasjonen og stillingen du søker til. Husk at bare én skrivefeil kan sette deg ut av driften.
 5. Ha en metodisk prosess for å logge intervjuene dine, og sett datoer for oppfølging med arbeidsgivere via e-post eller telefon. Ikke glem viktigheten av takkelapper i intervjuprosessen. Studenter føler ofte at de er en skadedyr, men mange bedrifter ser på denne oppførselen som å måle en motivert student så vel som noen som virkelig ønsker å komme og jobbe for deres spesielle bedrift.