Jobbsøking

Hvordan finne en annen jobb

Ung forretningskvinne som jobber på bærbar PC ved skrivebordet på kontoret

••• criene/iStock/Getty Images Plus

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når én lønnsslipp ikke er nok til å betale regningene, kan det være verdt å tenke på en andre jobb . Den rette jobben vil ikke bare gi noen ekstra penger, men kan også styrke din gjenoppta og til og med gi et middel til overgang til en ny karriere. Her er noen spørsmål å stille og tips å vurdere når du starter søket etter en ny jobb.

Jobbsøking vil variere

Hva er den beste måten å finne en annen jobb? Det avhenger av hvilken type jobb du ser etter – deltid, frilans, spillejobb osv. – hvor du vil jobbe, og hvordan du vil supplere inntekten din.

For noen jobber kan du søke på nettet – og jobbe på nettet også. For andre, når du skal jobbe på et fysisk sted, kan det hende du kan søke på nettet, eller du må kanskje søke personlig eller bruke kontaktene dine for å hjelpe deg med å finne riktig arbeidsgiver. Med sistnevnte type jobb er det en god idé å lete etter noe så nært hjemmet eller din første arbeidsplass som mulig. Det vil gjøre det lettere å sjonglere to jobber .

Du trenger en viss grad av fleksibilitet, både fra din primære arbeidsgiver og fra den andre jobben din.

5 spørsmål å stille før du får en ny jobb

For å være verdt det bør jobbe med en ny jobb gi håndgripelige fordeler uten å sette hovedinntektskilden din i fare. Her er hva du bør vurdere før du bestemmer deg for å begynne å lete.

Tillater din primære jobb måneskinn?

Hvis du ikke har sett på medarbeiderhåndboken din på en stund, kan du bli overrasket over å høre at arbeidsgiveren din har en policy mot å ta arbeid utenfor. For eksempel kan firmaet ditt forby arbeid som forstyrrer arbeidsoppgavene dine eller timeplanen din, eller som avslører proprietær informasjon.

Har du tid?

Før du i det hele tatt begynner å lete etter deltidsarbeid, gjør et ærlig og nøyaktig regnskap for hvordan du bruker tiden din akkurat nå.

Hold en dagbok i en uke eller så, skriv ned alt du bruker tid på å gjøre hver dag. Inkluder arbeidstimer, tid brukt på matlaging, rengjøring og husarbeid, pluss tid brukt på fritid og trening. Spør deg selv om du har råd til å gi opp noe av det.

Hvis du finner ut at du bruker fem timer om dagen på å ta igjen Netflix, kan svaret være ja; hvis det å få en ny jobb ville bety å gi avkall på ekstra oppdrag som holder deg i sjefens gode nåder, eller la medlemskapet på treningsstudioet bortfalle, kan svaret være nei.

Er det nok penger til å være verdt tiden din?

Skattene du betaler i fulltidsjobben din er stort sett usynlige fordi myndighetene tar sin bit før du ser en krone. Noen deltidsjobber vil være på samme måte - arbeidsgiveren vil trekke statlige, føderale og eventuelle lokale skatter, pluss trygd, etc., før du får sjekken. Men selv i så fall kan du ende opp med å tjene mye mindre enn du hadde planlagt. Hvis du bare har noen timer i uken til å jobbe og lønnsslippen etter skatt ikke er så mye, kan det være bedre å klippe kuponger eller kutte utgifter.

Hvis du jobber som entreprenør, vil du være ansvarlig for dine egne skatter. Avhengig av situasjonen din, kan du bestemme deg for enten å justere forskuddstrekk på hovedjobben din eller betale kvartalsvise beregnede skatter.

Vil det å få en ny jobb tilby mer enn penger?

Selv om du ikke står til å tjene massevis av penger på en deltidsjobb, er det fortsatt grunner til å gjøre det uansett. En lavtlønnet deltidsjobb kan være verdt investeringen hvis:

  • Du vil få ferdigheter eller erfaring som vil gjøre deg mer ansettbar eller hjelpe deg med å gå inn i en ny rolle eller bransje.
  • Du vil knytte kontakter som kan føre til profesjonelle muligheter langs linjen.
  • Du vil ha en sjanse til å 'prøve ut' en ny rolle før du gjør et totalt karriereskifte.
  • Din nåværende jobb oppfyller ikke et stort behov i livet ditt, for eksempel en sjanse til å gi tilbake til samfunnet ditt eller reise mer eller engasjere seg i en hobby som for øyeblikket ikke betaler alle regningene dine.

Bør du få en ny jobb eller starte din egen bedrift?

Husk at du starter en liten bedrift eller tar på seg noen deltidsjobber eller sidejobber kan være alternativer. Du kan bli din egen fremtidige arbeidsgiver hvis du har kompetanse til å bli selvstendig næringsdrivende.

7 tips for å finne en annen jobb

Her er tips for å finne en ny jobb, inkludert informasjon om hvilke typer jobber som gir gode andre jobber, hvor du kan søke jobb, alternativer for å starte en liten bedrift og flere måter å tjene ekstra penger på.

Se gjennom de beste andre jobbene

Før du starter et jobbsøk, sjekk ut denne listen over beste andrejobber , gjelder også frilans , sesongmessige , og deltidsjobber, for å få noen ideer om hva du kan tenke deg å gjøre.

Start med en jobbsøkemotor

Du kan bruke jobbsøkemotorer å finne en annen jobb. Søk ved å bruke nøkkelord som 'online', 'arbeid hjemmefra', 'fjernpendling', 'deltid', 'kveld', 'helg', 'frilans' og så videre. Du trenger ikke å legge til et sted når du søker etter jobber på nettet – men legg til byen eller byen din når du søker etter jobber der du skal jobbe på stedet.

Finn en online jobb

Det er ekte hjemmearbeidsjobber der ute, og den rette kan være en fin måte å supplere inntekten på. Slik gjør du det finne eksterne arbeidsmuligheter – og hvordan unngå svindel.

Finn en deltidsjobb

Noen kan sjonglere med to heltidsjobber, men det er tøft. Å jobbe deltid i jobb nr. 2 er et bedre alternativ. Lære de beste sidene å bruke for å søke etter stillingsannonser , tips for hvordan du finner og søker på en deltidsjobb, CV og brev, og tips om jobbsøk for deltidsjobbsøkere.

Finn en annen jobb personlig

Ser du etter en deltidsjobb i servicebransjen? Det kan være greit å besøke arbeidsgivere som restauranter, hoteller, feriesteder og butikker måte å finne en annen jobb i disse sektorene. Introduser deg selv for lederen og spør om jobber. Et polert utseende og en optimistisk personlighet vil være avgjørende. Prøv å besøke på ikke-rushtid.

Bruk dine kontakter

Nettverk gjennom venner, familie, naboer og andre kontakter , og spør om de eller noen de kjenner ansetter. Denne teknikken vil være spesielt egnet for små organisasjoner, som foretrekker å ansette ansatte som anbefales på det sterkeste.

Finn en frilansjobb

Finn frilansarbeid ved å bruke de samme nettverksstrategiene, søk på nettet eller meld deg på en av de mange apper som kobler kontingente arbeidere med midlertidige spillejobber . Mange vil tillate deg å jobbe så mye eller så lite som du velger og velge tilgjengelighet avhengig av din endrede tidsplan.

Artikkelkilder

  1. SHRM. Forbud mot måneskinn formulert for bredt . Åpnet 16. desember 2020.