Jobbsøking

Hvordan finne en sommerleirjobb

sommerleirtekst og leker i blå bakgrunn.TOPPVISNING

••• Carol Yepes / Getty ImagesLurer du på hvilke sommerjobber som er ledige? Hvis du liker å jobbe med barn og være ute, bør du kanskje vurdere å søke på en leirjobb.

Sommerleirer ansetter tusenvis av tenåringer og eldre studenter hver sommer for å jobbe som rådgivere, undervisende ansatte, aktivitetsspesialister, kjøkkenpersonale, kontorarbeidere og gardens. Selv om det er mange jobber, en effektiv jobbsøkingskampanje er avgjørende for å finne riktig posisjon .

Her er noen tips for å hjelpe deg med å få en morsom leirjobb i sommer.

Tips for å finne en sommerleirjobb

Bygg din opplevelse

Hvis du er under 17 , spør om rådgiver-i-utdanningsstillinger eller støttejobber på kjøkkenet, landskapsarbeidet eller kontoret. De fleste leire krever at rådgivere er 17 eller 18 år gamle. Noen leirjobber kan imidlertid være tilgjengelige for 16 år eller yngre (avhengig av ansettelsespolitikk og statlige arbeidslover). Sjekk leirens jobbsøknad og ansettelsesinformasjon for detaljer.

For rådgiver- og aktivitetsspesialiststillinger, få litt erfaring arbeider med barn. Barnevakt, veiledning, frivillig arbeid med skolefritidsordninger, hjelpe trenere med barnelag, hjelpe drama-/dans-/musikklærere, hjelpe speiderledere eller opptre som storebror/storesøster er alle eksempler på levedyktig erfaring.

Spør veiledere, presteskap, trenere, lærere eller frivillige koordinatorer på college om forslag til hvordan du kan melde deg frivillig og få erfaring.

Start jobbsøket ditt tidlig

Start søket så tidlig som mulig, når de fleste jobber fortsatt er ledige. Leire begynner normalt å ansette i vintermånedene. Men ikke bekymre deg hvis du får en sen start. Noen stillinger er ofte fortsatt ledige i mai og juni.

Målrett jobbsøkingen din

For de som retter seg mot spesialiststillinger , sørg for at du får sertifiseringer eller sikker referanser som vitner om din kompetanse innen svømming/vannsport, kunst, drama, sport, teknologi, ridning, klatring, osv. Du bør gjøre dette i forkant av søket etter en sommerleirjobb. Sørg for å nevne sertifiseringene dine på CV-en og søknaden.

Definer hvilke typer leire du ønsker å målrette mot, inkludert overnattings- eller dagleirer, spesielle behovsleirer, eller de med et spesielt fokus som miljø, eventyr, kunst, musikk, sport, akademisk osv. Dette vil gjøre det lettere for deg å søke etter en stilling.

Noen leire er spesialiserte . Hvis du har hovedfag i psykologi, sosialt arbeid, utdanning eller et helserelatert fag, bør du vurdere å jobbe på en leir for de med spesielle behov, som leirer rettet mot vekttap, astma, lærevansker, kreft eller følelsesmessige utfordringer.

Trykk på ditt nettverk

Leirer drives ofte av lærere og trenere , så spør dine favoritter om ideer om jobber. Hvis du har imponert dem, kan de til og med ansette deg eller henvise deg til en jobb.

Hvis du har deltatt på en leir eller et rekreasjonsprogram som et yngre barn, vurder å kontakte direktøren. Mange leirer ansetter gjerne tidligere campere, som er kjent med hvordan programmet eller leiren fungerer.

Søk på nettet

Søk på en rekke nettsteder som viser sommerleirjobber som CampJobs, CampChannel, CampPage og CampDepot. Se også gjennom noen av sommerjobbsidene som Cool Works for interessante oppføringer. Søk på Google etter 'leirjobber' og posisjonen din for å få flere oppføringer.

Bruk de samme stedene for å identifisere leire og søk deretter på nettet eller kontakt leirdirektører for å spørre om jobber. Ikke alle leire vil legge ut jobber på sidene nevnt ovenfor, men alle vil ansette unge mennesker for sommerjobber.

Selv om du ikke ser en stilling oppført, ta kontakt direkte til alle leire du virkelig ønsker å jobbe på.

Du kan ringe opp leiren, eller sende en e-post. Her er et eksempel på en eksempel på forespørselsbrev .

Ta kontakt med lokale KFUM og andre ungdomsorganisasjoner siden mange skal drive sommerdag- og/eller overnattingsleir.

Hvis du foretrekker en lokal dagjobb , kontakt rekreasjonsavdelingen din i byen og/eller fylket for å spørre om stillinger med sommerprogrammene deres.

Tips for å søke leirjobber

Når du har funnet leire, er neste trinn å sende inn en søknad.

Gjør din CV klar

Det betyr at du vil ha din CV klar . Legg vekt på din relevante erfaring i CV-en din – og husk, selv om du ikke har jobbet på en leir tidligere, er erfaring med barn fortsatt relevant.

Sørg for å inkludere eventuelle sertifiseringer du har oppnådd på CV-en og søknadene.

Vær forberedt på intervju

Etter å ha lagt inn søknaden din, vil du være sikker på at du er godt forberedt intervjuer . Bruk litt tid på leirens nettside på forhånd, slik at du har en følelse av deres verdier, historie og filosofi.

Ta en titt på noen vanlige spørsmål om leirrådgiverintervjuer slik at du vil føle deg trygg under intervjuet. Og til slutt, etter intervjuet ditt, ikke glem å sende en takkebrev .