Musikkarrierer

Hvordan (og hvorfor) sparke noen fra bandet ditt

to menn har en seriøs samtale

•••

John Wildgoose/Caiaimage/Getty Images

Å sparke et bandmedlem er et tøft forslag. Først må du være sikker på at du til og med har rett til å sparke noen fra bandet og fortsette å bruke samme navn og materiale. Ikke anta at dette er tilfelle, fordi det kan være juridiske problemer involvert.

Så mye som ingen liker å sparke en medarbeider eller bandkamerat, noen ganger må det gjøres. Det er lite du kan gjøre for å få det til å høres ut som gode nyheter for personen som får støvelen, men det er ting du kan gjøre for å redusere nedfallet og beskytte deg selv og bandet. Før du tar steget, sørg for at det er verdt det. Møter ikke personen opp på prøver? Er oppførselen deres giftig for resten av gruppen? Kanskje er de ikke opp til jobben musikalsk, eller kanskje er det bare en personlighetskonflikt som ikke kan løses.

De dukker ikke opp for å trene

Band har forskjellige tilnærminger til å øve avhengig av timeplaner og musikkmål. Det viktige er at dere alle er på samme side med hvordan ting gjøres i bandet deres. Hvis resten av dere er absolutt forpliktet til å gjennomføre regelmessige øvinger og jobbe hardt mens du er der, men bandkameraten din ikke er det, så har du et problem. Deres mangel på forpliktelse til å øve vil sannsynligvis smitte over på andre områder av musikken din.

Deres oppførsel er et problem

Hvis noen i bandet ditt for alltid skal slåss på arenaer, dukke opp for sent til viktige avtaler, eller overdrive musikk-biz utskeielser på bekostning av arbeidet du gjør, dette slags dårlig oppførsel kan virke veldig rock and roll for dem, men i virkeligheten får de deg til å se dårlig ut og gir bandet ditt et rykte som kan påvirke sjansene dine for å få nye show, og tiltrekke seg ledere og agenter , og så videre. Hvis du blir kastet ut fra hvert sted du møter opp for å spille, er det på tide med litt skadekontroll.

Bandet ditt er deres sideprosjekt

Når man skal i gang som band, er det ikke uvanlig å hente inn musikere som har andre prosjekter på gang. Det er greit, men den slags forhold har sin måte å gå sin gang på. Dette bandmedlemmet kan bli så begeistret for musikken din at bandet ditt blir hovedsaken deres, eller de kan allerede være så forpliktet til en annen handling at du alltid kommer til å være andrefiolin. Hvis ting begynner å skje for bandet ditt – som å få store turnémuligheter eller en avtale – så trenger du noen som kan være med på prosjektet hele veien.Hvis du har noen som bare ikke kan, må du finne noen til å fylle skoene deres, uansett hvor store.

De er ikke opp til jobben

Ikke alle musikere passer for hvert band. Hvis du har noen i bandet ditt som ikke er musikalsk på nivå når det kommer til å spille sangene dine eller utmerker seg på ting bandet ditt egentlig ikke trenger, ville de sannsynligvis vært mer fornøyd med å spille med en annen gruppe – og du ville vært mer fornøyd med en annen musiker som spiller låtene dine.

Dere jobber ikke bra sammen

Du tror kanskje at du kan tolerere noen på grunn av deres dyktighet, men i det lange løp er dyktighet ikke nok for at et band skal lykkes; det krever forpliktelse til bandet og hverandre, og gjensidig respekt. Hvis du er et nytt band som bygger musikkarrieren din sammen, trenger du ikke å gjøre det med folk du ikke tåler. Nå er tiden inne for å bygge et band du kan dra på denne reisen med, og det er mye lettere hvis dere alle liker hverandre og støtter hverandre. Det kommer ikke til å bli lettere å komme overens når avtaler, penger og store beslutninger begynner å komme inn i bildet.

Ting å gjøre før du sparker en bandkamerat

Når du vet at du er klar til å skille lag og la bandkameraten din gå, er det et par ting du trenger å vite før du snakker. Først vil du forsikre deg om at du har myndighet til å gjøre det, for i de fleste tilfeller kan du ikke bare vise noen døren. Avhengig av hvilket medlem av bandet som blir sparket, kan det hende at resten av gruppen ikke kan fortsette å bruke samme navn og sanger. Hvis personen du kvitter deg med har et eller annet krav på eierskap i bandet – som for eksempel et grunnleggermedlem – ser du kanskje mer på et bandbrudd enn en enkel sparking.Du står fritt til å fortsette med resten av bandet, men du spiller kanskje under et annet navn og med nytt materiale. Du kan ikke fortsette å bruke andres kreative arbeid mens du klipper dem ut av det med mindre det er tydelig skrevet under en bandkontrakt.

Hvis du har en kontrakt, omhandler den nesten helt sikkert situasjoner som fyringer og akseptable grunner for oppsigelse fra bandet. Hvis du har avtalen, må du overholde den, men kontrakten kan tillate deg å sparke en nøkkelperson for en sak som er angitt i kontrakten og fortsette å bruke navnet og musikken – med den nødvendige kompensasjonen, selvfølgelig.

Hvis du har en platekontrakt og personen du ønsker å sparke personen er spesifisert som en nøkkelmedlem i den platekontrakten risikerer du at plateselskapet dropper deg som helhet. Etiketten mener dette medlemmet er så viktig at å miste dem ville resultere i et annet band enn det de signerte. Dette er vanligvis tilfellet med en forsanger. For eksempel, hvis U2 sparket Bono, ville de definitivt ha et merkeproblem. Men et nøkkelmedlem kan være et hvilket som helst bandmedlem som plateselskapet ditt ser på som kritiske for prosjektet og det offentlige bildet ditt.

Hvordan gjøre fyringsmessen økonomisk

Den økonomiske kompleksiteten ved å sparke et bandmedlem avhenger av hvor du er i karrieren når sparken finner sted. Hvis det ikke kommer inn penger og ingen avtaler er i ferd med å bli signert som denne musikeren har hjulpet deg med gjennom talentet, arbeidet eller forbindelsene deres, kan det ganske enkelt handle om å sette ned litt penger i god tro. På den annen side, hvis du har en platekontrakt, album som selges, lisensinntekter blir generert på sanger denne musikeren hjalp til med å skrive, så kan ting bli rotete.

Hvis du har en kontrakt, vet du nøyaktig hvordan du skal håndtere situasjonen, men hvis du ikke gjør det, diskuter problemene og skriv en avtale skriftlig – spesielt hvis denne personen investerte mye penger i bandet og skal betales tilbake. Hvis det blir for komplekst eller for omstridt, få megler eller advokat involvert for å hjelpe deg med å komme til enighet. Det er lettere å håndtere dette nå enn at det har blitt noe mer rotete, som en rettssak. Dessuten er det rettferdig.

Hvordan lage fyringsmessen personlig

Å sparke noen gjør deg vanligvis ikke glad i dem. I en perfekt verden vil musikeren som blir sluppet være enig i at dette bare ikke fungerer og gå videre, men dette skjer ikke alltid. Prøv å overbevise personen du gir slipp på at det er i begges beste interesse å holde hele denne saken så profesjonell som mulig. Hvis du kan, kom til enighet om hvordan du skal løse spørsmålene som vil dukke opp.

Etter at støvet har lagt seg – og det vil det til slutt – vil folk huske nåden du viste i situasjonen. Det vil gjøre deg mer attraktiv å jobbe med. Behandle det avtroppende bandmedlemmet med så mye respekt som mulig. Hvis du skylder dem penger, se at de får det. Hvis de kjøpte noe til bandet, sørg for at de får det tilbake. Hvis du vet om en konsert som kan passe for dem, send den videre.

Gjør gjerningen og pakk den inn

Ikke forleng fyringsprosessen. Sett deg ned, ha diskusjonen, og sørg for at du er klar over hvordan eventuelle løse tråder vil bli bundet opp. Hvis du trenger å forhandle noen ting, skriv dem skriftlig. Det er det beste og mest rettferdige for alle parter, og det vil la dere begge komme videre med å forfølge musikalske ambisjoner mye raskere.