Jobbsøking

Slik følger du opp etter et telefonintervju

Forretningsmann bruker mobiltelefon mens han skriver notater

••• Morsa Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Arbeidsgivere gjør ofte sin første runde med kandidatintervjuer per telefon, og det er viktig å gjøre alt du kan for å bli kalt tilbake til et nytt intervju. Selve intervjuet er selvfølgelig viktig, men hva du gjør etterpå betyr også noe. Sørg for å følge opp etter et telefonintervju.

Vanligvis vil personalsjefen kontakte deg for å sette opp en telefonavtale. Under dette planlagte telefonintervjuet vil du bli spurt om en rekke spørsmål om din arbeidserfaring, opplæring eller utdanning, og din forståelse av hva stillingen kan innebære.

Få råd for oppfølging etter et telefonintervju, når du skal følge opp, og hva du skal inkludere i e-posten eller notatet, og se gjennom eksempler på takkebrev fra telefonintervju.

Den beste måten å følge opp etter et telefonintervju

Balansen

Etter at du har fullført et jobbintervju over telefonen, er det viktig å følge opp med et takkebrev eller takk e-postmelding , akkurat som du ville gjort etter ethvert ansikt til ansikt-intervju.

Fordi de vil intervjue mange kandidater på dette tidspunktet, vil det å sende et takkebrev umiddelbart etter samtalen minne intervjueren om hva du sa, holde deg på topp, gjenta ekspertisen og ferdighetene du ville ha med deg til jobben, og også bidra til å skille deg ut fra konkurrentene.

Ta notater under intervjuet

Under intervjuet, sørg for at du har penn og papir for hånden slik at du kan notere spørsmålene du ble stilt, svarene dine og informasjon intervjueren ga om arbeidsgiveren og deres forventninger.

Når intervjuet avsluttes, takk intervjueren for tiden. Spør hva som er neste trinn ansettelsesprosessen vil være og tilby å gi tilleggsinformasjon som kan hjelpe dem med å ta ansettelsesbeslutningen. Ikke glem å be om e-postadressen deres.

Når skal du si takk

Den beste tiden å sende ut en takke-e-postmelding for intervju er med en gang, mens intervjuet fortsatt er friskt i intervjuerens minne. Send korrespondansen din innen 24 timer etter intervjuet, når det er mulig. Hvis det har gått lengre tid enn det, send en likevel.

Å takke intervjueren, og gjenta din interesse for jobben og dine kvalifikasjoner for den, er en viktig del av jobbsøkingen.

Husk at et velskrevet takkebrev er nesten som et andre intervju ved at det fortsetter diskusjonen du nettopp hadde på telefon. Den minner også intervjueren om styrkene du presenterte under intervjuet. Det er en fin måte å forsterke på dine beste ferdigheter .

Hva du skal inkludere i takkebrevet eller e-posten

Her er hva du skal inkludere når du sier takk for et jobbintervju:

Tilpass notatet ditt

Prøv alltid å gjøre takkebrevet ditt spesifikt for samtalen du hadde med intervjueren. Unngå generiske fraser og tilpass notatet slik at det gjenspeiler detaljene i intervjuet. Kanskje du kan nevne en faglig interesse som du og intervjueren delte.

Nevn alt du har glemt å ta opp

Å skrive et takkebrev gir deg en mulighet til å nevne alt du skulle ønske du hadde sagt under intervjuet, men ikke fikk anledning til å si. Eller kanskje gjennomgå noe du skulle ønske du hadde sagt annerledes.

Ta opp eventuelle bekymringer

Brevet vil også tillate deg å proaktivt ta opp eventuelle bekymringer du måtte ha følt at intervjueren kan ha hatt angående din arbeidshistorie, tilgjengelighet, vilje til å reise eller flytte eller andre problemer.

Minn intervjueren om dine kvalifikasjoner

Til slutt, husk at dette takkebrevet er en gylden markedsføringsmulighet for deg. Tut litt på deg selv ved å minne intervjueren kort på ferdighetene du tilbyr og, basert på det du lærte i intervjuet, hvordan du tror du vil passe perfekt for jobben.

Vis din interesse for jobben og selskapet

Uttrykk din interesse for det du har lært om bedriftens kultur, legg ved en kopi av CV-en din til e-postmeldingen din for enkelhets skyld, og avslutt med å si håp om at de vil velge deg til et ansikt-til-ansikt-intervju.

For å oppsummere er det viktig å vise at du setter pris på intervjuet uavhengig av om det ble gjennomført personlig eller over telefon. Som en generell regel, hver gang du snakker med noen fra selskapet – enten personlig, video eller over telefon – er det passende å sende en takkemelding.

Ikke bare er det gode manerer å skrive et takkebrev – men det er også et svært effektivt verktøy for selvmarkedsføring. Forhåpentligvis vil takkebrevet hjelpe deg med å holde deg i intervjuerens sinn når de velger ut kandidater til den andre intervjurunden.

La intervjueren ha et positivt inntrykk

Innledende telefonintervjuer kan være litt nervepirrende for jobbkandidater bare på grunn av usikkerheten og på grunn av din manglende evne til å lese uttrykkene og kroppsspråket til intervjueren din.

Ved å skape et positivt inntrykk gjennom et oppriktig, velskrevet takkebrev, legger du et sterkt grunnlag for din eventuelle ansettelse og suksess hos din nye arbeidsgiver.

Gjennomgå takkebrev og eksempler på e-post

Når du ikke er sikker på hva du skal skrive, se gjennom disse eksempler på takkebrev og e-poster for telefonintervjuer for å komme i gang med ditt eget brev som formidler din takknemlighet for intervjuet.