Finne En Jobb

Hvordan komme tilbake til jobb etter en karrierepause

Kvinnemøte intervjupanel

••• sturti / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Mange arbeidende mødre tar en pause etter fødselen av barnet sitt i gjennomsnitt på to år. Og det er ikke bare mødre: Enten det er på grunn av arbeidsledighet eller personlige faktorer, og om din karrierestopp var planlagt eller uplanlagt, er det ikke uvanlig å ta seg tid borte fra jobben.

Men det kan være utfordrende å komme tilbake til arbeidsstyrken etter en lengre periode borte. Noen rekrutterere og ansettelsesledere vil forstå ca år unna ni-til-fem-malen, men andre kan føle frykt for å ansette deg.

Og, med tiden borte fra arbeidsstyrken, dine ferdigheter – sammen med dine gjenoppta og intervjuferdigheter – kan trenge en oppdatering. Det kan også være vanskelig å føle seg trygg og kvalifisert.

Tips for å komme tilbake i arbeidsstyrken etter en karrierepause

Overveldet? Nervøs? Ikke vær: Slik får du et vellykket jobbsøk og overgang tilbake til jobb etter en permisjon.

Vurder jobbens ønsker og behov

Ikke dykk umiddelbart inn i søk på stillingsannonser. Ta deg heller tid til å vurdere hva du ønsker: Hva slags jobb vil være tilfredsstillende og gledelig? Og vil du gå tilbake til en rolle som den du hadde før du forlot arbeidsstyrken, eller vil du prøve noe litt annerledes?

Vurder hva du ønsker å få ut av en jobb, og hvorfor (bortsett fra økonomiske årsaker) du er interessert i å jobbe igjen. Husk også behovene dine, enten de er lønnskrav, fleksible timer eller noe annet.

Lag en liste over ting du må ha for din neste jobb.

I tillegg, reflekter over karriereavbruddet eller sabbatsperioden. Lærte du en ny ferdighet, frivillig, starte et sidekjas , eller ta kurs? Selv om du ikke jobbet aktivt, kan det hende du har bemerkelsesverdige prestasjoner å nevne under intervjuer eller legge til i CV-en din.

Lær din industri og nettverk på nytt

Hvis det er en stund siden du jobbet, må du kanskje gjøre deg kjent med bransjen din og jobbmulighetene i den. Noen mulige skritt å ta:

 • Undersøk din bransje: Bruk litt tid på Glassdoor.com , undersøker selskaper og din bransje. Du kan være spesielt interessert i å finne ut lønnsspennet for roller som er av interesse for deg. Her er mer informasjon om hvordan undersøke bedrifter før intervju .
 • Nettverk : Ta kontakt med tidligere kolleger for å fortelle dem at du kommer tilbake til arbeidsstyrken. Ikke bare kan du få potensielle potensielle kunder, men disse kontaktene kan også oppdatere deg om de siste bransjeutsiktene – de store aktørene, den nye sjargongen, osv. Spør kontaktene dine om råd og tips for å komme tilbake i arbeidsstyrken.
 • Delta på konferanser og informasjonsintervjuer: Setter opp casual informasjonsintervjuer kan også hjelpe deg med å føle deg oppdatert på din bransje. Dette vil bidra til å beholde din referanser fersk under jobbintervjuer. Konferanser kan også hjelpe deg med å komme opp i fart, i tillegg til å være en mulighet til å utvide nettverket ditt. Selv deltakelse i en LinkedIn-gruppe relatert til din bransje kan hjelpe deg med å komme tilbake i sporet.

Frisk ferdighetene dine

Under bransjeundersøkelsen din kan du oppdage at det er en helt ny verden av sjargong. Nye programmer kan være avgjørende. Eller kanskje verktøyene er de samme, men det er bare en stund siden du brukte dem.

Frisk opp ferdighetene dine før du går ut på intervjuer eller sender ut følgebrev – dette vil hjelpe deg å føle deg mer selvsikker som kandidat.

Her er noen ideer:

 • Frivillig: Selv om det ikke er relatert til feltet ditt, kan frivillig arbeid på regelmessig basis få deg til å bli vant til et strukturert miljø som arbeidsgivere liker å se. Det er en bonus hvis frivillighet bygger opp eller vedlikeholder ferdigheter som potensielle arbeidsgivere ønsker å se hos kandidater.
 • Klasser: Hvis det er nye produkter eller programmer tilgjengelig som ikke er kjent for deg, bør du vurdere å ta et kurs (enten det er personlig eller online). Når du har mestret den nye ferdigheten, kan du inkludere den i ferdighetsdelen på CV-en din .
 • Nyhetsbrev, podcaster osv.: Til en viss grad trenger du kanskje ikke nye ferdigheter. Noen felt endres ikke raskt. Det kan bare være at du trenger å minne deg selv på hvordan bransjen fungerer, enten det betyr å bla gjennom de gamle lærebøkene dine, delta på konferanser eller begynne å lese bransjenyheter, lytte til podcaster, abonnere på nyhetsbrev osv.

Øv deg på jobbsøkeferdigheter

Hvis det er vanskelig å huske sist gang du søkte på en jobb, må du sannsynligvis oppdatere CV-en din. (Og kanskje din LinkedIn-profil , også!) Mens du oppdaterer CV-en din, bør du vurdere å velge en funksjonell versjon , i stedet for en kronologisk – Dette kan bidra til å redusere gapet i arbeidshistorien din.

Du vil også trene på å intervjue - det betyr å se gjennom svarene dine på vanlige intervjuspørsmål og montere en intervjuantrekk . I tillegg, se disse tips for å svare på intervjuspørsmål om å være uten jobb sammen med hvordan forklar et sysselsettingsgap på CV-en din .

Forklar karriereavbruddet ditt – men hold det kort

Hvis du har hatt en lang pause, må du sannsynligvis diskutere det i følgebrevet ditt, samt under intervjuer .

Uansett hva som er årsaken til den utvidede permisjonen fra arbeidsstyrken, hold forklaringen din kort. En enkel setning holder.

Her er noen eksempler:

 • Jeg har brukt tid på å ta vare på en syk slektning.
 • Det var viktig for meg å være hjemme med barnet mitt frem til barnehagen.
 • Jeg har jobbet frivillig i en veldedig organisasjon for hjemløse mens tar bokføringskurs .
 • Jeg har brukt de siste årene på å reise rundt i verden og jobbet med språkkunnskapene mine.

Uansett hvilken grunn du har for å være borte, prøv å destillere det ned til noe kort – og returner deretter samtalen til arbeidet du gjorde før du var borte. Din erfaring forblir relevant, selv om det har gått litt tid.

Artikkelkilder

 1. LinkedIn Nyheter. ' Nesten halvparten av mødrene jobber, tar en pause og jobber igjen. Hvorfor er det fortsatt et slikt stigma? ' Åpnet 18. januar 2021.