Juridiske Karrierer

Hvordan få en BigLaw-jobb: Ace Your Summer Associate Interviews

Forretningskvinne på jobbintervju

••• Klaus Vedfelt/Riser/Getty ImagesHvis du har sikte på en BigLaw jobb og har allerede fullført intervjuer på campus (OCI), det er på tide å snakke om sommerintervjuer. Du ønsker å gjennomføre sommerintervjuet ditt, slik at du kan få tilbakeringing og få tilbudet.

Acing det første sommerintervjuet med kollega

Å holde alle firmaer og lokasjoner rett er en av de mest utfordrende delene av OCI for elever ved prestisjetunge skoler. (Tøft liv, ikke sant?) Utover det grunnleggende, her er hva firmaer ser etter i et første sommerintervju med kollegaer.

Er du personlig?

Tenk på den stakkars advokatfirmaet OCI-intervjueren, som må snakke med tilfeldige jusstudenter hele dagen . Jusstudenter er gode på mange ting, men dessverre er sosial interaksjon ikke nødvendigvis høyt på listen.

For å imponere en intervjuer trenger du ikke å være Conan O'Brien. Du trenger bare å dekke det grunnleggende: pent antrekk, passende hårklipp og sminke (hvis relevant), fast håndtrykk, mintfrisk pust og en generelt hyggelig oppførsel. Få øyekontakt, smil, svar direkte på spørsmål og så videre. Nå disse minimumskravene, og du vil bli en stjerne!

Er du i utgangspunktet dyktig?

Advokater får betalt for å være kompetente og kunne ting. I OCI-sammenheng betyr dette at du trenger å vite hvorfor du er interessert i å jobbe i dette firmaet, hvilken type arbeid du tror du til slutt vil gjøre, og ha en viss forståelse av realitetene i BigLaw-livet. (Det er generelt ikke tilrådelig å fortelle intervjueren hvor glad du er for å forlate kontoret kl. 05.00 for å trene for den kommende triatlonen.)

Hvis det er klart for intervjueren at du ikke har sett på nettstedet deres i detalj, får du ikke tilbakeringing. På samme måte, hvis du ikke kan snakke sammenhengende om alt i søknadspakken din (inkludert skriveeksemplet ditt , hvis du sendte inn en), får du ikke tilbakeringing. Du trenger ikke å bli gal her, men det passer deg tenk på spørsmålene du vil bli stilt og forberede noen skriptede svar.

Og selvfølgelig vil du være sikker du har noen gode spørsmål til dem fordi det er en del av det å være en kompetent intervjuperson.

Er du en god passform?

På et eller annet nivå er det ikke mye du kan gjøre med at du passer med enkelte firmaer. Noen firmaer er preppy, noen er sprø, noen er cerebrale eller gründere, og så videre. Hvis firmaet bare vil ansette noen som ser ut som de eksisterende partnerne, vel, du er i utgangspunktet uheldig hvis du ikke er en gammel hvit fyr.

Når det er sagt, forhåpentligvis intervjuer du med firmaer som ville vært en god kulturell passform for deg. Forutsatt at det er tilfellet, se etter områder med fellestrekk, enten det er det faktum at intervjueren gikk på samme jussskole som du går på (å spørre om hvordan ting har endret seg i nabolaget er en flott forespørsel med eldre partnere) eller faktum at du er interessert i praksisområdet deres.

Igjen, uten å gå over bord, prøv å slippe disse koblingene inn i samtalen - slik at du kan være en av gjengen. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å jobbe med disse godbitene i samtalen, sørg for å trene til intervjuet på forhånd.

Vil du sjenere noen?

Ok, så du har kommet forbi den første portvakten - hva kan hindre deg i å ringe tilbake? Ethvert hint at du kanskje ikke er trygg å forlate med en klient! Advokatfirmaer har blitt brent av nok sommermedarbeidere til at de vil ikke tar ofte sjansen på noen som sender en You can't trust me-stemning.

Så, i grunnen, bit deg i tungen. Ingen ufarlige bemerkninger av noe slag (seksistiske, rasistiske, alderistiske, velg ditt valg) er passende, noensinne.

Og vær veldig, veldig forsiktig med humor! Det er en god sjanse for at du ikke er så morsom som du tror, ​​og du vil ikke bli husket som fyren som fortalte en veldig dum vits som ingen syntes var morsom. Mennesker vil husk, og ikke på en god måte.

Er karakterene dine høye nok?

Ah, ja, lagret det beste til sist! Til syvende og sist spiller det ingen rolle hvor fantastisk du er til å intervjue ... hvis karakterene dine ikke er høye nok, får du sannsynligvis ikke tilbakeringing.

Mange firmaer opprettholder interne matriser med akseptable karakterområder på forskjellige skoler. Selv om litt avvik kan være tillatt, er disse vanligvis ganske faste. Så før du velger firmaene du vil intervjue med, trenger du en ganske god ide om hvem de ønsker å ansette. (Ofte vil skolen frigi denne informasjonen siden det er bortkastet alles tid å la studenter intervjue med firmaer som aldri vil ansette dem.)

Det er greit å ha noen få bedrifter på listen din, men sørg for at du er innenfor det akseptable området for de fleste av dem, eller du leker med ilden.

Med disse faktorene i tankene, bare prøv å slappe av, vel vitende om at du er godt forberedt, og gå inn og bli med på sommerintervjuet!