Grunnleggende

Hvordan få erfaringen for en strafferetts- eller kriminologikarriere

Rettsmedisiner undersøker et mordvåpen

••• Andrew Brookes / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

For både nyutdannede som gjør seg klare til å gå inn i arbeidsstyrken og for erfarne folk som ønsker å gjøre et karriereskifte, står ofte en stor hindring i veien: erfaring. Det er det eldgamle jobbsøkerparadokset. Du kan ikke få jobb uten å ha erfaring, men du kan ikke få noen erfaring hvis du ikke har jobb.

I kriminologi og strafferettslige karrierer , problemet gjenstår: hvordan kan du få en jobb hvis du ikke har noen erfaring innen feltet, og hvis du ikke kan få en jobb, hvordan får du erfaring?

Har du erfaring?

Så frustrerende som det kan virke, finnes det løsninger. Det er mulig å få den erfaringen du trenger for å få jobben du ønsker. Faktisk kan det hende du allerede har det. For å sette deg selv i den beste posisjonen for å få karrieren du drømmer om, må du artikulere erfaringen du har, og deretter utvide den med erfaring du trenger.

Første ting først

Før du bekymrer deg for jobberfaring, sørg for at du vet hvilken jobb du vil ha. Altfor ofte bestemmer folk seg for å gjøre en karriereendring eller få en grad i et felt uten å gjøre den forskningen som er nødvendig for å finne ut om de vil kunne få en jobb eller ikke.

Ved å bestemme hva slags yrker du vil være interessert i i god tid før du begynner å treffe bakken på jobbsøkingen, kan du begynne å jobbe med å få erfaring fra den virkelige verden innen ditt valgte felt.

Hvilken erfaring trenger du?

Forutsatt at du har gjort din forskning, vil du vite hvilken type erfaring og utdanning du trenger og hva slags ferdigheter bransjen din krever. For en ide om hva slags erfaring du trenger når det gjelder jobber innen strafferett og kriminologi , her er en rask oversikt over noen av de grunnleggende ferdighetene og erfaringene arbeidsgivere vil se:

 • Skriftlig kommunikasjon
 • Muntlig kommunikasjon
 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Analytisk
 • Undersøkelser
 • Kundeservice og offentlig kontakt
 • Ansvar
 • God dømmekraft
 • Beslutningstaking
 • Ærlighet
 • Integritet
 • Offentlig tjeneste

Noen jobber, som f.eks å bli politimann , vil kreve minimal erfaring fra det faktiske feltet. I stedet kan relevant arbeidserfaring finnes i en rekke yrker og miljøer, inkludert tidligere sysselsetting, høyskoleutdanning og tidligere militærtjeneste.

Artikulere tidligere erfaring

De polygraf eksamen eller bakgrunnsundersøkelser vil gå langt for å demonstrere ditt nivå av ærlighet og integritet. Resten må du forklare i CV-en eller jobbsøknaden. Her er de gode nyhetene: Sjansene er store, hvis du graver i tidligere arbeidserfaring, vil du sannsynligvis finne at du allerede har det du trenger. I hvert fall i det abstrakte.

Nøkkelen til er å kunne artikulere hvordan erfaringen du allerede har kan oversettes til den karrieren du ønsker. For eksempel kan skriftlige kommunikasjonsferdigheter demonstreres gjennom høyskolekurs og korrespondanse med potensielle arbeidsgivere.

Kundeservice og offentlig kontakt kan vises gjennom en rekke deltidsjobber, inkludert ventebord og arbeid som kasserer. I hovedsak kan enhver jobb du noen gang har hatt der du var pålagt å samhandle med publikum demonstrere mellommenneskelige ferdigheter, kundeservice, arbeidserfaring med offentlig kontakt og til og med muntlig kommunikasjon.

Få erfaringen du trenger

Men hva skjer når du finner ut at erfaringen din ikke helt stemmer overens med arbeidsgivernes forventninger? Her er delen du ikke vil høre. Sannheten er at hvis du er seriøs med å få jobben du ønsker, kan det hende du må jobbe gratis – en liten stund uansett.

Mange profesjonelle karrierer innen kriminologi og strafferett vil kreve at du har tidligere erfaring innen ditt valgte felt. Den erfaringen trenger imidlertid ikke nødvendigvis å være betalt erfaring.

Hvis du fortsatt går på skolen, se etter praksisplasser, enten det er betalt eller ubetalt. Du kan finne dem gjennom universitetets karriereutviklingskontor eller ved å kontakte de typene byråer du ønsker å jobbe for og be om å snakke med noen på deres ansettelses- eller rekrutteringskontor.

Hvis du allerede har fullført skolen, bør du vurdere frivillig arbeid, informasjonsintervjuer og jobbskygging . Fordi så mange strafferettslige og kriminologiske jobber er offentlige tjenestestillinger, er det ganske sannsynlig at du vil være i stand til å dra på tur, reisefasiliteter og til og med gi deg tid til å hjelpe på enkelte områder.

Praksisplasser og frivillig arbeid kan bidra til at du får den erfaringen du trenger. De kan også demonstrere ditt engasjement for ditt valgte yrke og, enda viktigere, gi deg viktige kontakter for å hjelpe deg i jobbjakten.

Finne praksisplasser og muligheter

Når du ser etter muligheter for å jobbe frivillig eller i praksis, må du være sikker på at frivilligarbeidet ditt er relevant for jobben du prøver å få. For eksempel, hvis drømmen din er å jobbe i rettsmedisinsk vitenskap, vil du vise erfaring med å jobbe i et laboratorium med feltforskning. Det kan oppnås ved å kontakte ditt lokale universitet for informasjon om å hjelpe til i de fysiske vitenskapelige avdelingene.

Noen steder å se etter muligheter for praksisplasser og frivillig arbeid inkluderer:

 • Høyskoler og universiteter
 • Lokalt politi, lensmenn og statlige patruljestasjoner
 • Institusjoner for psykisk helse
 • Kommunikasjonssentre
 • Ungdomsrettssentre
 • Tilfluktsrom for hjemløse
 • Narkotika- og alkoholrådgivningssentre
 • Tilfluktssentre for vold i nære relasjoner

Bare fordi du tror du mangler erfaring betyr ikke det at du trenger å gi opp drømmejobben. Det er mulig å finne suksess i jobbsøkingen din ved å se på erfaringen du allerede har og artikulere hvordan den erfaringen kan oversettes til din valgte karriere.

Arbeid mot jobben du ønsker

Selv om du ikke har den erfaringen, med litt selvbestemmelse og personlig oppofrelse, kan du få ferdighetene du trenger gjennom praksisplasser og frivillig arbeid. Gjennom forskning, arbeid og engasjement vil du ikke ha noen problemer med å finne en god jobb innen strafferettspleie eller kriminologi.