Karriereråd

Hvordan få og gi påtegninger på LinkedIn

•••

Daniel Grill / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva vil det si å støtte eller bli støttet på LinkedIn ? Godkjenning av ferdigheter er en enkel måte for LinkedIn-forbindelsene dine å bekrefte ekspertisen din.

LinkedIn lar deg velge opptil 50 ferdigheter og fremheve dem i delen for ferdigheter og anbefalinger på profilen din. Når du har valgt hvilke ferdigheter du vil vektlegge, kan dine førstegrads LinkedIn-forbindelser støtte deg for disse kompetansene.

Å inkludere ferdighetspåtegninger i profilen din kan hjelpe deg med å rangere høyere i LinkedIn-søk, bygge din personlige merkevare og tiltrekke oppmerksomheten til rekrutterere og ansettelsesledere.

LinkedIn-anbefalinger vs. anbefalinger

For det første er det viktig å vite at ferdighetspåtegninger er forskjellige fra LinkedIn anbefalinger .

TIL anbefaling på LinkedIn er en skriftlig referanse som støtter deg og ditt arbeid. Det involverer vanligvis noen få setninger (eller et par avsnitt) publisert på profilen din. Du kan vurdere dette som et virtuelt anbefaling brev for alle å se.

Ferdighetspåtegninger fungerer annerledes enn anbefalinger. Enhver førstegradsforbindelse kan besøke profilen din, lese ferdighetslisten din og trykke på godkjenningsknappen for ferdighetene de vet at du har.

Anbefalinger er relativt enkle å gi – alt som trengs er ett klikk. Du ønsker imidlertid ikke å bli godkjent for alle tenkelige ferdigheter. Velg kun ferdigheter som du ønsker å vektlegge for å ansette ledere.

På samme måte bør du ikke være for rask til å støtte alle du kjenner for hver ferdighet. Det kan hende du faktisk ikke hjelper dem med å fremheve ferdighetene de vil at ansettelsesledere skal se.

Anbefalinger på LinkedIn-profilen din

Når noen ønsker å støtte deg, vil LinkedIn gi forslag til hvilke ferdigheter du bør støtte deg for (f.eks. blogging, Adobe Photoshop, produktutvikling, etc.). Anbefalingene du mottar vil bli oppført på profilen din i en seksjon kalt Ferdigheter og anbefalinger (oppført under Utdanning og før Anbefalinger).

Du kan også fremheve de tre beste ferdighetene dine, endre rekkefølgen på ferdighetene dine, skjule spesifikke ferdighetsanbefalinger eller velge bort anbefalinger helt.

Hvor nyttig er ferdighetspåtegninger? Selv om det er vanskelig å kvantifisere hvordan påtegninger vil påvirke rekrutterere eller arbeidsgivere som vurderer profilen din, er det trygt å si tre ting:

 1. Godkjenninger vil aldri skade profilen din (med mindre du blir godkjent for ferdigheter du ikke vil ha publisert);
 2. Mangel på påtegninger kan gjøre seerne skeptiske til dine sosiale medier kunnskapsrike så vel som andre ferdighetssett du gjør krav på profilen din; og…
 3. Kombinert med anbefalinger vil en stor mengde anbefalinger få deg til å se ut som en superstjerne i bransjen din.

Hvordan få de riktige ferdighetsanbefalingene

Det er viktig at ferdighetsanbefalingene du får, stemmer overens med dine evner og erfaring. Den beste måten å sette opp profilen din for å få nøyaktige ferdighetsanbefalinger er å starte med å spesifisere et bredt utvalg av kritiske ferdigheter og kunnskapsressurser på profilen din, slik at du kan gi potensielle støttespillere mange alternativer. Pass på at du dekker så mange ferdigheter områder som mulig innenfor din bransje, spesielt hvis du går over til et nytt felt.

LinkedIn tilbyr også en ferdighetsvurdering funksjon som lar deg verifisere ferdighetene dine ved å ta en online quiz. Når du har bestått vurderingen på 70-talletthpersentil, kan du legge til et verifisert ferdighetsmerke på profilen din.

Eksempler på LinkedIn-godkjenning

LinkedIn kategoriserer ferdighetene dine i fem områder:

 • Toppferdigheter
 • Bransjekunnskap
 • Verktøy og teknologier
 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Andre ferdigheter

Prøv å inkludere en kombinasjon av både generelle og spesialiserte ferdigheter i listen over ferdigheter som er åpne for godkjenning. Hvis du forgrener deg inn i et nytt felt og ennå ikke har mange spesialiserte ferdigheter, sørg for at du inkluderer så mange overførbare ferdigheter som mulig.

Hvordan få ferdighetsanbefalinger

En av de beste måtene å få ferdigheter på LinkedIn er å støtte andre, spesielt de som har sett deg bruke ferdighetene dine. LinkedIn-medlemmer mottar et e-postvarsel når anbefalinger legges til i profilen deres, og dette hjelper deg med å bli lagt merke til.

Eksempelmelding som ber om en påtegning

Du kan også sende en enkel privat melding, for eksempel:

John,

Du har kanskje lagt merke til at jeg nylig har lagt til anbefalinger til profilen din. Jeg bygger opp den komponenten av profilen min og vil gjerne ha noen påtegninger som du kan føle deg komfortabel med å legge til gitt vårt tidligere arbeidsforhold.

Spesielt søker jeg godkjenning for [følgende ferdigheter]. Siden jeg ønsker å være en hjelp for deg også, vennligst gi meg beskjed om det er/er ferdigheter du vil ha flere anbefalinger for.

Takk skal du ha!

Mary

Utvide

Hvordan slå av ferdighetsanbefalinger

Du kan velge hvilke ferdighetsanbefalinger som skal vises på profilen din – eller velge bort dem helt.

Slik velger du bort spesifikke ferdighetsanbefalinger:

 • Klikk på meg-ikonet øverst på LinkedIn-hjemmesiden
 • Klikk på Vis profil
 • Rull ned til Ferdigheter og anbefalinger
 • Klikk på navnet på den spesifikke ferdigheten du vil fjerne fra profilen din
 • Skjul anbefalinger ved å veksle til høyre for tilkoblingen du ønsker å fjerne anbefalingen til

Og her er hvordan du slår av alle anbefalinger:

 • Klikk på meg-ikonet øverst på LinkedIn-hjemmesiden
 • Klikk på Vis profil
 • Rull ned til Ferdigheter og anbefalinger
 • Klikk på Rediger-ikonet
 • Klikk på Juster godkjenningsinnstillinger
 • Slå alternativet Jeg ønsker å bli godkjent til Nei
 • Klikk på X i høyre hjørne for å lagre

Dette vil forhindre at tilkoblinger støtter deg før du endrer innstillingene dine for å godta anbefalinger.

Slik slår du av godkjenningsvarsler

Hvis du ikke vil at e-posten skal fylles med varsler om anbefalingene du får, kan du slå dem av. Dette er hvordan:

 • Klikk på meg-ikonet øverst på LinkedIn-hjemmesiden
 • Velg Innstillinger og personvern
 • Klikk på Kommunikasjonsdelen
 • Klikk på LinkedIn, e-post eller push
 • Klikk på Profil
 • Bruk Rediger-ikonet for å slå av eller endre varslingsfrekvensen

Hvordan slette og legge til ferdigheter

Det er en god idé for deg å gå gjennom listen over ferdigheter og påtegninger med jevne mellomrom. Rull ned delen på profilen din og klikk på blyantikonet på høyre side.

Sett toppferdigheter. LinkedIn lar deg velge tre ferdigheter som toppferdigheter. For å gjøre en ferdighet til en toppferdighet, klikk på pin-ikonet til venstre for ferdigheten. Det vil gå fra hvitt til blått og flytte til toppen av ferdighetslisten din. Dette lar folk vite at du ønsker å bli kjent for disse ferdighetene fremfor alle andre.

Fjern ferdigheter. Når du blar gjennom listen over ferdigheter, kan du legge merke til noen du ikke vil ha på profilen din. Bare klikk på søppelbøtteikonet til høyre for å fjerne dem.

Omorganisere ferdigheter. Hvis du vil omorganisere ferdighetene dine, kan du velge ikonet med fire linjer til høyre, klikke og dra til stedet du vil at det skal bli.

Legg til en ferdighet. For å legge til en ferdighet, lukk ut av boksen for redigering av ferdigheter og velg Legg til en ny ferdighet til høyre for seksjonen Ferdigheter og anbefalinger. LinkedIn vil foreslå noen ferdigheter (basert på din erfaring), eller du kan skrive inn ferdigheter du vil ha oppført. Husk at LinkedIn lar deg liste opp til 50 ferdigheter.

Artikkelkilder

 1. LinkedIn Hjelp. Godkjenninger av ferdigheter – Oversikt . Åpnet 23. november 2020.

 2. LinkedIn Hjelp. Velge bort påtegninger . Åpnet 23. november 2020.