Jobbsøking

Hvordan få en god jobb uten en høyskolegrad

Forretningsfolk i jobbintervju

•••

peepo/E+/Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Noen ganger vil du se en jobb som virker som en ideell passform for deg – Med ett stort unntak. Hva gjør du når stillingsannonsen sier: Høyskolegrad anbefalt eller Høyskolegrad påkrevd og du ikke har den graden?

Den gode nyheten er at det finnes måter å få en god jobb på uten høyskoleutdanning, selv om stillingslisten sier at det er et krav. Faktisk sier noen ansettelsesledere dette fordi det er lettere å be om en høyskolegrad enn å grave ned i hvilke ferdigheter som er mest verdifulle for jobben. Hvis du kan demonstrere at du har ferdighetene og erfaringen som trengs for jobben, vil noen arbeidsgivere overse at du mangler en grad.

Det er noen ting du kan gjøre gjennom jobbsøkingsprosessen for å få en god jobb som betaler godt uten høyskoleutdanning.

Spør: Kan jeg gjøre jobben?

Før du søker på jobben, se nøye på stillingsannonse . Les stillingsbeskrivelsen, se spesielt på nødvendige ferdigheter eller erfaringer. Still deg selv spørsmålet: Kan jeg gjøre jobben? Hvis du har de fleste ferdighetene og evnene som trengs for jobben, men bare mangler den nødvendige graden, gå for det.

Husk at hvis graden er oppført som anbefalt eller ønsket i stedet for nødvendig, vil ansettelseslederen være mer sannsynlig å se på en søker uten graden.

Imidlertid, hvis du mangler graden og du ikke har mange av de nødvendige ferdighetene og arbeidserfaringene, vil du kanskje ikke søke. Det er ingen vits i å kaste bort tid og energi på å søke på en jobb som ikke passer for deg.

Vurder å ta kurs

Selv om du ikke er i stand til å få en fireårig bachelorgrad (eller en toårig associate's degree), kan du alltid ta små skritt i utdanningen din som vil imponere en ansettelsesleder:

  • Vurder å ta kurs i din bransje ved en lokal høyskole. Du kan da inkludere disse kursene i utdanning delen av CV-en din.
  • Du kan også fullføre sertifikatprogrammer relatert til jobben og inkludere dem på CV-en din. Mange sertifikatprogrammer har fleksible tidsplaner, og noen er til og med online.

Alle disse tingene vil vise en ansettelsesleder at selv om du ikke har en høyskolegrad, jobber du mot å utvikle en sterk akademisk bakgrunn.

På samme måte, inkludere all utdanning du har . Hvis du har høyskoleerfaring, kan du si bachelorstudier på CV-en din eller liste opp de relaterte kursene (eller sertifikatprogrammene) du har tatt.

Uansett hva du gjør, ikke lyv. Ikke si at du har en bachelorgrad hvis du bare fullførte deler av studiene. Arbeidsgivere vil sjekk bakgrunnen din under ansettelsesprosessen, og hvis du lyver, kan de det trekke tilbake et tilbud eller til og med sparke deg.

Koble ferdighetene dine til stillingslisten

Når du ikke har utdanningskravene, sørg for å vise hvordan du passer godt for jobben på alle andre måter. Den beste måten å gjøre dette på er å koble ferdighetene og erfaringene dine til stillingsannonsen .

Inkluder evt søkeord fra stillingslisten, spesielt ferdighetsord . For eksempel, hvis stillingsannonsen sier at søkere må ha erfaring med dataanalyse, kan du nevne dine år med arbeid innen dataanalyse i CV-sammendraget ditt eller i sammendraget av tidligere jobber.

Nettverk så mye som mulig

Nettverk er en god måte å komme på intervju når du søker jobb og mangler den nødvendige graden. Når du søker, ta kontakt med alle du kjenner i selskapet . Gi dem beskjed om at du søker på jobben, og se om de er villige til det skrive en anbefaling til deg , eller fortelle ansettelsessjefen om deg . I din følgebrev , nevn at du snakket med denne personen om jobben.

Du kan også gjøre dette hvis du ikke har funnet en bestemt stilling. Ta kontakt med eventuelle kontakter og spør om du kan snakke med dem om bransjen eller om din nåværende jobbsøking. Dette kan føre til informasjon om en ledig stilling.

Vær positiv

I din følgebrev , unngå å fokusere på mangelen på en grad. Setninger som, jeg vet at jeg ikke har en bachelorgrad, men ... fremhever bare mangelen på en grad. Fokuser i stedet på ferdighetene du har, og forklar hvordan jobberfaringene dine gjør deg godt egnet for jobben.

Tips til jobbintervjuet

Hvis du får jobbintervju , flott! Her er noen tips som hjelper deg å imponere ansettelseslederen, selv om du ikke har den nødvendige bachelorgraden.

Prosjekttillit. Som følgebrevet ditt, unngå defensive uttalelser som, jeg vet at jeg ikke har en bachelorgrad, men... Ta bare opp mangelen på en grad hvis de spør.

Hvis du fokuserer for mye på de kvalifikasjonene du ikke har, vil ikke arbeidsgiveren se hvilke kvalifikasjoner du har.

Fokuser på dine ferdigheter og erfaring. Når du svarer på spørsmål, prøv å nevne eventuelle nøkkelord fra stillingsannonsen. Sørg for å fremheve dine ferdigheter og erfaringer som gjør at du passer godt for jobben.

Vis hvordan du vil tilføre verdi. Fordi du ikke har den nødvendige graden, må du gå utover for å vise at du er den rette personen for jobben. En måte å gjøre dette på er å fokusere på hvordan du vil tilføre verdi til selskapet . Kanskje du har bidratt til å redusere kostnader eller økt effektivitet hos andre selskaper. Fremhev disse erfaringene og forklar at du også ønsker å tilføre verdi til dette selskapet.

Forbered et svar på det sannsynlige spørsmålet. Selv om du ikke vil understreke at du mangler en bachelorgrad, kan ansettelseslederen spørre deg om det. Du kan få et spørsmål som: Jeg ser at du ikke har en bachelorgrad. Tror du dette vil hindre deg i jobben? Sørg for å ha et svar forberedt. Når du svarer, prøv igjen å understreke kvalifikasjonene dine (i stedet for å fokusere på ulempene ved å ikke ha graden).

Artikkelkilder

  1. Washington Post. Søkes til enhver jobb: En bachelorgrad. Er det smart ? Åpnet 15. november 2020.

  2. Glassdør. 15 flere selskaper som ikke lenger krever en grad – søk nå . Åpnet 13. november 2020.