Jobbsøking

Hvordan få en flott sommerjobb

Når du er på jakt etter sommerjobb, er det lurt å starte jobbsøkingen tidlig. De tidligere begynner du å søke sommerjobb , jo flere valg har du, og jo større sannsynlighet er det for at du finner en jobb som passer godt til det du ønsker å gjøre i sommer.Her er hvordan du søker etter og søker på sommerjobber, sammen med informasjonen du trenger for å søke, tips om jobbsøk og råd om hvor du kan lete for å finne en fantastisk sommerjobb.

Sjekk på arbeidspapirer

Tenåring dagdrømmer i klasserom med en bærbar datamaskin

Heltebilder / Getty Images

Hvis du er yngre enn 18 år, i noen stater, kan det hende du må skaffe arbeidspapirer for å lovlig kunne jobbe. Skaff deg dem nå, så kan du begynne å jobbe så snart du får jobben.

Det beste stedet å finne ut om du trenger arbeidspapirer er skoleveiledningskontoret. Hvis du trenger arbeidspapirer , kan rådgiverne gi deg skjemaet du trenger for å fylle ut eller fortelle deg hvor du kan få tak i det.

Gjør referansene dine klare

Et elevmøte med en lærer om å gi en referanse.

SolStock / Getty Images

Før du begynner å søke på sommerjobber, få en liste med tre referanser klar til å gi til intervjuere. Hvis du ikke har jobbet før, kan naboer og bekjente være villige til å skrive en personlig referanse for deg.

Lærere, professorer eller akademiske rådgivere, frivillige ledere, trenere, kan også gi en personlig referanse. Barnevakt og frivillige referanser er greit hvis du ikke har jobbet før.

Sørg for å spørre referansegiveren din på forhånd om du kan bruke dem som referanse.

Skriv en CV og følgebrev

CV med et sammendrag

Copyright AndreyPopov/iStockPhoto

For mange sommerjobber, spesielt innen detaljhandel og gjestfrihet, trenger du kanskje ikke en CV. Du vil kunne fylle ut en jobbsøknad for å søke. For andre må du skrive en CV og følgebrev som en del av søknadsprosessen. Se gjennom disse eksemplene og tipsene for skriving sommerjobb-CV og følgebrev for å komme i gang.

Bestem hvilken type sommerjobb du vil ha

Mann i Camp Chipawa-t-skjorte som hjelper to barn med å bygge bål som leirrådgiver

Heltebilder / Getty Images

Før du søker sommerjobb, er det lurt å bruke litt tid på å bestemme seg for hva du vil gjøre. Ikke bare vil du ende opp med en sommerjobb som du trives med; du vil også spare tid på jobbsøking fordi du kan målrette søket ditt for å fokusere på jobbene som passer godt til dine interesser.

Er du interessert i å jobbe med barn? Ta en titt på leirrådgiverstillinger eller sommerveiledningsprogrammer. Hva med å jobbe på stranden, i en park, på fjellet eller på en annen utendørsjobb? Det er mange sesongbaserte stillinger tilgjengelig på feriesteder og fornøyelsesparker.

Vurder internering på et museum, i en dyrehage eller i en annen organisasjon relatert til dine karriereambisjoner. Det er mange alternativer for sommerjobber, så det første trinnet er å bestemme hvilken type sommerjobb du ønsker.

Få hjelp med et sommerjobbsøk

videregående elev snakker med en rådgiver

Steve Debenport / Getty Images

Hvis du er en videregående skole eller høyskolestudent, sjekk med veiledningskontoret for videregående skole eller karrieretjenestekontoret for videregående skole og spør hvordan de kan hjelpe deg med jobbsøkingen.

Sjekk ut arbeidsprogrammer for sommer ungdom

Ungdomsstudiegruppe

Getty Images/John Henley

Summer Youth Employment Programs (SYEPs) gi arbeidserfaring til ungdom. Dette er vanligvis by-, stat- eller ideelle sommerprogrammer som går mellom juni og august. Deltakerne matches med sommerjobber på inngangsnivå i lokale organisasjoner, og får arbeidserfaring og karriereråd.

Mange steder kan du finne og søke på stillinger i ditt nærområde online.

Nettverk for å finne sommerjobber

Basketballtrener snakker med studenter i et treningsstudio

Inti St Clair / Getty Images

Nettverk fungerer virkelig når du leter etter sommerjobber, og det er ikke vanskelig å gjøre. Snakk med lærere, familie, tidligere arbeidsgivere, trenere, venner, venneforeldre – alle og enhver du kan tenke deg – og spør om de kan hjelpe deg med sommerjobbsøkingen.

Nettverk er fortsatt den beste måten å finne en jobb på, og de fleste er glade for å gi råd, assistanse og ledere.

Søk etter sommerjobber på nett

student som bruker en datamaskin for å søke etter jobb

Heltebilder / Getty Images

Det finnes en rekke nettsteder som viser ledige sommerjobber. Søk på jobbtavlene som fokuserer på sommerjobber og sommerleirjobber først. Søk deretter på jobbsidene og bruk jobbsøkemotorene ved å søke etter 'sommerjobber' som et nøkkelord, sammen med posisjonen din.

Sjekk også de lokale nettstedene - lokale jobbtavler og nettbaserte søkeannonser for avisen din. Mange arbeidsgivere som ansetter for sommerjobber annonserer kun lokalt.

Søk online for sommerjobber

jobbsøknad på ipad

Vinnstock / Getty Images

I mange tilfeller vil du kunne søke jobber på nett . Avhengig av jobben og organisasjonen du søker til, kan det hende du trenger en CV, og eventuelt et følgebrev, eller du må rett og slett fylle ut en nettbasert jobbsøknad.

For noen organisasjoner kan det hende du må søke direkte online via et søkersporingssystem. I andre tilfeller vil du bli bedt om å sende CV og følgebrev på e-post for å søke på sommerjobben.

Uansett er det viktig å følge instruksjonene når du søker på jobber online eller via e-post. Du må kanskje fylle ut en profil, laste opp eller sende CV-en og følgebrevet på e-post, og ta en ansettelsestest, som en del av den elektroniske søknadsprosessen.

Søk personlig på sommerjobber

Søknad om ansettelse og pen

Tetra Images / Getty Images

Er du interessert i en sommerjobb i en lokal fornøyelsespark, strand eller park, eller i en butikk i byen eller på kjøpesenteret? En av de beste måtene å finne denne typen sommerjobb på er å søker personlig . Så planlegg å bruke litt tid på å besøke potensielle jobbsider og fylle ut jobbsøknader .

Å søke på deltid eller sommer, ikke-profesjonell jobb som tenåring er litt forskjellig fra å søke på en fulltids profesjonell stilling. De skal kle seg pent og ryddig for intervjuer. Business casual er vanligvis passende. For eksempel ville kaki og en pen poloskjorte fungere bra. Skoene dine bør være moderate og du bør unngå ekstreme frisyrer eller farger.

Sørg for at du kler deg riktig, er klar til å fullføre en søknad og er forberedt på et intervju på stedet.