Karriere Planlegging

Hvordan få hjelp fra en karriererådgiver

Hvordan velge en profesjonell karriereveiledning

to forretningsmenn diskuterer

•••

Jim Arbogast / Digital Vision / Getty Images

Gjennom karrieren vår møter vi mange situasjoner der vi kan dra nytte av objektive råd. Vi kan være i ferd med velge en karriere , avgjøre om vi skal bytte karriere eller jobb, gå inn i arbeidsstyrken igjen, jobbsøke eller komme oss etter et jobbtap. Vi innser at dette er en overveldende prosess og vi ønsker og trenger litt hjelp.

En rose med et hvilket som helst annet navn

Karriererådgiver , karriereutviklingstilrettelegger, karriereveileder, jobbcoach og yrkesrådgiver er bare noen av navnene du kan komme over når du ser etter noen som kan hjelpe deg med karrieren din. Det kan bli veldig forvirrende hvis du ikke er en informert forbruker.

La oss begynne med å si at det er noen skruppelløse individer der ute som gir en feilaktig fremstilling av seg selv. Du kan se annonser fra de som garanterer deg en bedre betalt jobb, en mer tilfredsstillende karriere og til slutt et bedre liv. I virkeligheten kan ingen garantere deg noen av disse tingene.

En god karriereutviklingsprofesjonell kan hjelpe deg med å utforske karrieremuligheter, kan informere deg om arbeidsmarkedstrender og kan vurdere dine ferdigheter, interesser og arbeidsrelaterte verdier. En profesjonell karriereutvikling kan hjelpe deg med å skjerpe jobbsøkeferdighetene dine, og kan hjelpe deg å lære hvordan du kan bevege deg opp på bedriftsstigen.

Selv om legitimasjon ikke er det eneste du bør se på, er de et godt utgangspunkt når du skal velge noen til å gi deg råd om karrieren din. Akkurat som du aldri ville vurdert å oppsøke en lege som ikke har en medisinsk grad, bør du aldri betale noen for karriereråd med mindre de har faglig legitimasjon.

Når du har funnet ut at personen du søker råd fra har riktig legitimasjon, må du finne ut om de er 'riktige' for deg. Er denne personen kunnskapsrik om akkurat ditt felt, og føler du deg komfortabel med å snakke med dem?

Lover denne personen bare det de kan levere? En profesjonell karriereutvikling kan ikke garantere deg suksess. Ingen kan. Et kort intervju med karriereutviklingseksperten er vel verdt tiden din og bør være verdt deres.

Karriererådgivere

Mange karriererådgivere er medlemmer av Nasjonalt karriereutviklingsforbund . NCDA tilbyr spesielle medlemskategorier for å anerkjenne de som har nådd visse profesjonelle prestasjonsnivåer. Master Career Counselors, for eksempel, har mastergrader i rådgivning eller relaterte felt. NCDA-medlemmer er oppført på den organisasjonens nettsted. Karriererådgivere kan ha lokale lisenser fra statlige lisensstyrer.

Karriereutviklingsformidlere

Det er mange mennesker som gir karriereveiledning, men som ikke er profesjonelle karriererådgivere. Dette faktum ble anerkjent av flere faggrupper som slo seg sammen for å utvikle legitimasjonen Global Career Development Facilitator (eller GCDF), som gir standarder, opplæringsspesifikasjoner og legitimasjon for de som tilbyr disse tjenestene.