Jobbsøking

Hvordan bli ansatt av ditt drømmeselskap

Kvinne ler med kolleger

•••

Thomas Barwick / Iconica / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

På et tidspunkt i karrieren har nesten alle et drømmeselskap de ville elske å jobbe for og en jobb de ville vært begeistret for å ha. Enten det er for høy lønn, kjempefint fordeler og fordeler , en morsom eller utfordrende bedriftskultur , en kort reisevei (eller mulighet til å jobbe hjemmefra og ikke pendle i det hele tatt), eller til og med noe så grunnleggende som timer som matcher timeplanen din, det er en jobb der ute som passer for deg.

Hvis du har noen få selskaper du virkelig vil jobbe for, bør du ha dem på radaren din – og komme deg på deres – selv før du starter jobbsøknadsprosessen.

Hvis du ikke har en liste over selskaper som passer perfekt, ta deg tid til å lage en. Jo mer fokusert jobbsøkingen din er, jo lettere blir det å bli ansatt.

Hvordan finne selskaper du kunne tenke deg å jobbe for

Hvis du ikke har en liste over arbeidsgivere ennå som du ville bli begeistret for å jobbe for, ta deg tid til å finne ut hvilke egenskaper din ideelle arbeidsgiver ville ha, hvis du valgte hvilket selskap du skulle jobbe for. Deretter lage en liste over målarbeidsgivere ved å undersøke selskaper for å finne de som passer til dine interesser, ferdigheter og hvor du er plassert på karrierestigen. Sjekk også lister over topprangerte arbeidsgivere som Fortune 100 beste selskap å jobbe for og Glassdoor's Beste steder å jobbe .

Når du har generert en liste over beste arbeidsgivere som samsvarer med arbeidsmiljøet, kompensasjonen, fordelene, fordelene og mulighetene for avansement som du leter etter, er det på tide å komme på radaren deres som en potensiell ansatt.

Tips for å bli ansatt av ditt drømmeselskap

Det er flere fordeler med å 'spore' et selskap i en periode før du søker. For eksempel, avhengig av størrelsen på selskapet, hvis du følger det på LinkedIn, Instagram eller Twitter, «liker» Facebook-siden deres eller blir med i nyhetsbrevet deres, kan de allerede gjenkjenne navnet ditt når det er på tide å søke.

Lær så mye du kan om arbeidsgiveren

Undersøker selskaper på forhånd er en god måte å lære om organisasjonen på, slik at når det er på tide å intervjue, trenger du ikke å streve for å gjøre bakgrunnsundersøkelser. Ta deg også tid til å være sikker på at dette er et selskap som er ideelt for deg.

Hvis du er genuint interessert i en arbeidsgiver av flere grunner enn at du bare trenger en jobb, vil det vise seg.

Du vil kunne snakke med interesse og entusiasme. Du vil sannsynligvis også ha en velformet mening og flere overbevisende anekdoter å dele når du blir spurt om noe som Hva vet du om dette selskapet? ' eller ' Hva ser du deg selv gjøre i løpet av de første 30 dagene på jobben? '

Med et bredt spekter av kunnskap om selskapets bakgrunn, vil du også kunne imponere intervjueren din hvis de ber om ditt perspektiv på hendelser knyttet til organisasjonens fortid, som et nytt produkt eller prosjekt det kan ha rullet ut, eller en høy -profilproblem den kan ha vært involvert i. Å vise at du har vært aktiv og engasjert – selv som en outsider – lover godt for hvordan du vil prestere i organisasjonen.

Og selvfølgelig er det den åpenbare fordelen med å vite om ledige stillinger før konkurransen. Ved å holde deg oppdatert med en selskapets stillingsside , ikke bare vil du være blant de første som får vite om nye muligheter, men du vil også kunne overvåke hva slags arbeidere selskapet ser etter og hvilken type jobb du har gode sjanser til å få.

Når du får en følelse av selskapets ansettelsesprosess , vil du være bedre i stand til å ta gjennomtenkte avgjørelser, som når du bør søke eller hvilket stillingsnivå du bør søke på. Du kan ha flere av jobbkravene enn du tror du gjør.

Ta deg tid til gjennomgå ditt profesjonelle merke , og rebrand deg selv om nødvendig, for å sikre at legitimasjonen din stemmer overens med det selskapet ser etter når det ansetter kandidater.

Spor selskapene du gjerne vil jobbe for

Her er noen tips for å spore drømmeselskapet ditt hjelpe deg selv å bli ansatt :

Følg selskapet på sosiale medier. Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, Pinterest — det er så mange sosiale mediekanaler, og sjansen er stor for at selskapet eller selskapene du er ute etter sannsynligvis har kontoer på minst noen få av dem. Ta kontakt med dem alle og vær oppmerksom på oppdateringene deres. Her er mer om hvordan du bruker sosiale medier i jobbsøkingen .

Ta kontakt med selskapet på LinkedIn. Følg selskapet på LinkedIn, se hvem du er knyttet til i selskapet og hvem du kan få kontakt med, og sjekk selskapets LinkedIn-side for de siste stillingsannonsene. Her er retningslinjer for sending av LinkedIn-meldinger og invitasjoner å koble.

Se etter spesifikke ansettelsesrelaterte kontoer. Noen større selskaper har individuelle kontoer for ansettelsesformål; for eksempel, UPS tweeter ledige stillinger fra @upsjobs. Hvis du blar nedover feeden, vil du se mange ledige stillinger. Twitter kan være en god måte å komme i kontakt med en bedrifts personalavdeling som ellers kan være vanskelig å nå.

Rydd opp i handlingen din. Hvis du skal samhandle med et selskap på sosiale medier , må du sørge for at din online tilstedeværelse er profesjonell. Se gjennom profilene dine på sosiale medier for å sikre at det ikke er noe upassende eller upassende, og sjekk din personverninnstillinger for å se hvem som kan se hva på siden din.

Legg til bokmerke for ledige stillinger. De fleste bedrifter har en 'karriere'-del av nettstedene sine satt til side for å legge ut ledige stillinger. Bokmerk disse sidene og gjør det til en vane å sjekke dem med jevne mellomrom.

Lag en tidsplan med tidsfrister og angi kalendervarsler for deg selv. Hvis målet ditt er å søke om et årlig program som et stipend, eller for en bedrifts sommerjobbåpninger, hold et Excel-dokument som viser alle viktige datoer og frister, og angi varsler ved hjelp av en online kalender på smarttelefonen eller datamaskinen.

Se etter en mulighet til å møte en rekrutterer. Mange bedrifter deltar i jobbmesser og karriere nettverksarrangementer . Sjekk arbeidsgiverens hjemmeside for å se om det er noen du kan delta på. I så fall har du en mulighet til å dele CV-en din og koble til personlig. Pass på å ta deg tid til følge opp rett etter hvert arrangement med alle rekruttererne du møter.

Ikke vær redd for å kontakte selskapet. Hvis du har et spørsmål - for eksempel om en jobb du har sett på er besatt, om selskapet ønsker å fylle en bestemt type stilling, eller hvor snart du kan søke for en sesongjobb — Sørg for å komme i kontakt med selskapet. Bare send en høflig og profesjonell e-post stiller spørsmålet ditt. Ikke bare vil det gjøre organisasjonens personalavdelingen kjent med navnet ditt, men det er en god illustrasjon på din entusiasme og interesse.

Flere måter å bli lagt merke til av drømmeselskapet ditt

Her er enda flere måter å bli lagt merke til av et selskap du gjerne vil jobbe for , inkludert en sjekkliste med seks måter du kan skille deg ut fra mengden av jobbsøkere og gjøre det beste inntrykket på.