Jobbsøking

Hvordan få en jobb som lærer engelsk i utlandet

Grunnleggende ord på engelsk

••• Katarzyna Bialasiewicz/Getty ImagesMange amerikanere drømmer om å jobbe i utlandet for å oppleve livet i en annen kultur, tilegne seg eller styrke fremmedspråkkunnskaper, gjenforenes med en spesiell venn fra et år med studier i utlandet, eller for å yte tjeneste i et utviklingsland.

Den mest praktiske måten for de fleste amerikanere å gjøre denne drømmen til virkelighet er å undervise i utlandet. Det vanligste faget de underviser i er engelsk (som andrespråk). Les nedenfor for mer informasjon om hvordan du får en jobb som lærer i utlandet.

Jobber som underviser ved internasjonale skoler

Hundrevis av andre undervisningsmuligheter finnes i et bredt spekter av fag ved internasjonale skoler som tjener barna til engelsktalende diplomater, forretningsfolk og andre utlendinger.

Stillinger ved internasjonale skoler typisk krever sertifisering eller tilsvarende bakgrunn i lærerutdanning og noe erfaring (vanligvis to eller flere år) med å undervise i staten.

Som i USA, er det lettere for kandidater med bakgrunn i etterspurte disipliner som matematikk og naturfag å sikre jobb. Geografisk fleksibilitet, vilje til å hjelpe til med idrett eller andre fritidsaktiviteter, enslige lærere eller de med en partner som også er lærer vil være mer attraktive for mange skoler.

Lær engelsk i utlandet

Et stort antall amerikanere får jobber som lærer engelsk i utlandet hvert år. Engelsk har blitt det dominerende språket for internasjonal handel, så eksportland, spesielt i Asia og Latin-Amerika, er ivrige etter å få innbyggerne til å lære språket.

Potensielle lærere trenger ofte ikke undervisningserfaring eller opplæring i å undervise i engelsk som andrespråk for å sikre jobb. Mange programmer eksisterer som kan lette plassering av amerikanere i lærerstillinger på forskjellige steder.

Populære alternativer inkluderer Jet-program , som plasserer lærerassistenter på skoler over hele Japan. Kandidater bør planlegge et år i forveien siden fristen er i slutten av november. Det chilenske utdanningsdepartementet ansetter også lærerassistenter for offentlige skoler og gir bolig med vertsfamilie, helseforsikring og et beskjedent stipend for å dekke noen levekostnader.

De regjeringen i Spania tilbyr et veldig populært program der amerikanske og kanadiske statsborgere fungerer som kultur- og språkassistenter i skolesystemet og mottar et stipend på minst 700 euro per måned for et 8-måneders oppdrag som går fra oktober til mai. Språkassistenter jobber 12–16 timer per uke, og gir god tid til å oppleve spansk kultur utenfor klasserommet. I tillegg får deltakerne sykeforsikring.

Utviklede land i Asia som Japan og Korea tilbyr noen av de mest lukrative engelskundervisningsmulighetene, som annonseres gjennom nettsteder som goabroad.com .

Potensielle lærere bør kommunisere med nåværende amerikanske lærere ved disse skolene for å få førstehåndskunnskap om arbeidsforhold før de signerer kontrakter. Spør karrierekontoret på høgskolen din for alumnikontakter som har undervist i utlandet og undervisningsorganisasjoner som annonserer eller rekrutterer gjennom skolen din.

Hvordan finne utenlandske jobbmuligheter

Kandidater får vanligvis stillinger ved å jobbe gjennom organisasjoner som Internasjonal skoletjeneste (ISS), Søk Associates , eller TIE Online (Medlemsavgift på $39 kreves for full tilgang). Disse tjenestene kan koble kandidater til skoler.

Andre jobbsøkere søker direkte til skolene. Search Associates og ISS holde lærermesser i USA hvor internasjonale skoler intervjuer kandidater til jobber. Disse organisasjonene viser også mange ledige stillinger gjennom sine nettsider for registrerte. Abonnementsavgifter påløper.

Search Associates tilbyr også et praksisprogram for et begrenset antall nyere høyskoleutdannede uten undervisningslegitimasjon.

De Forsvarsdepartementet (DOD) driver sine egne skoler for avkom av militært personell stasjonert utenlands. I de fleste tilfeller er kravene lik kravene til andre internasjonale skoler med litt mer fleksibilitet i noen tilfeller når det gjelder krav som sertifisering og erfaring. Stillinger for lærervikar kan nås med bare en generell bachelorgrad, og veiledere kan ansettes med bare en videregående grad.

Internasjonale serviceprogrammer

Deltar i et internasjonalt serviceprogram som Fredskorps er en annen måte å reise utenlands for å undervise. Undervisning i engelsk er en av de vanligste plasseringene for fredskorpsfrivillige. Frivillige har muligheten til å jobbe i utviklingsland i Afrika, Latin-Amerika og Øst-Europa. Noen frivillige underviser også i matematikk, naturfag og helse.

Peace Corps krever ingen gebyrer, og frivillige mottar en rekke fordeler, inkludert en flyttegodtgjørelse på $8000 etter fullført tjenesteperiode, låneassistanse, gratis reise til tjenestestedet, helsedekning og preferanse for føderal ansettelse.

De som fullfører Peace Corps-oppdraget, blir medlemmer av et stort nettverk av alumner som kan være til enorm hjelp med fremtidige karrierer.

Mange andre programmer, som CIEE , tar gebyrer, men de inkluderer ofte opplæring, visumstøtte, jobbplassering og andre fordeler.