Jobbsøking

Slik får du CV-en din forbi søkersporingssystemet

Personer og utklippstavle med jobbkandidatliste og forstørrelsesglass. Ansettelse, jobbsøking, ansettelser, rekruttering, rekruttering, hr konsepter. Moderne flat design. Vektor illustrasjon

Jane_Kelly / Getty Images

Online søknadssystemer har gjort det enklere enn noen gang å søke på en jobb – men vanskeligere enn noen gang å få CV-en din lagt merke til. Hvordan kan du klare deg og bli valgt ut til et intervju?

For å komme forbi søkersporingssystem (ATS), trenger du en CV som selger kvalifikasjonene dine i termer som en robot kan forstå. Lær hvordan du bruker de riktige søkeordene, formater CV-en din riktig, og spikret detaljene som vil bringe profilen din til de ansvarlige.

Automatiserte systemer som gjenopptar skjermen

Hva er et søkersporingssystem? For å screene et stort volum av CV-er, bruker mange arbeidsgivere programvare for å hjelpe dem med å gjennomføre en innledende screening av CV-er. Mer enn 98 % av Fortune 500-selskapene bruker en ATS, ifølge data samlet inn av Jobscan. Mange mellomstore organisasjoner bruker også en.

Disse systemene siler ut eller avviser mange innsendte CV-er, enten fordi dokumentene ikke gjenspeiler de ønskede kvalifikasjonene eller fordi de er formatert på en måte som systemet ikke kan forstå.

ATS fordeler og ulemper

Søkersporingssystemer kan være et upersonlig eller forvirrende hinder for de som søker arbeid, men det kan være fordeler for jobbsøkere så vel som ulemper. Det er viktig å forstå disse for å ha størst sjanse for å bli lagt merke til.

Fordeler
  • Passende, nøyaktige søkeord bør få de rette kandidatene lagt merke til.

  • Tradisjonelle sidegrenser for CV er mindre viktige.

  • Godt skreddersydde applikasjoner har mindre sannsynlighet for å tape på generiske applikasjoner.

  • Kandidater som har gjort leksene sine belønnes.

Ulemper
  • Formateringsproblemer kan føre til avvisning.

  • Systemalgoritmer mangler menneskelig oppfinnsomhet og instinkter.

  • Å skreddersy applikasjonen for systemet kan føre til tap av fokus.

  • Systemet kan omgå kvalitetskandidater.

10 tips for å få CV-en din forbi Applicant Tracking System (ATS)

1. Velg de riktige søkeordene

Sørg for at søknaden din inneholder søkeord relevant for jobben du søker på. Gjennomgå kvalifikasjonene som er oppført og underforstått i stillingsannonsen. Pass på at du også besøker selskapets nettsted for å finne ut om en mer detaljert stillingsbeskrivelse er tilgjengelig.

Hvis det ikke er mye informasjon tilgjengelig, kan du gå gjennom lignende ledige stillinger på store jobbsider som Indeed.com for å få ytterligere innsikt. Eller intervju fagfolk i ditt målfelt og spør om nøkkelordene og sjargongen de vil anbefale å bruke gitt kunnskapen og ferdighetene som er høyest verdsatt i feltet.

Lag en liste over ord og uttrykk som brukes for å beskrive den ideelle kandidaten og inkorporer dem i jobbsøknadsmateriellet ditt.

2. Bruk kritiske søkeord mer enn én gang

Bruk de viktigste søkeordene mer enn én gang hvis mulig, men ikke gå over. Det vil ikke være noen straff for repetisjon, og systemene teller ofte poeng for hver omtale av en nøkkelaktiva, opp til et realistisk punkt.

3. Innlemme en ferdighetsseksjon eller et sammendrag av kvalifikasjoner

TIL ferdighetsdelen lar deg liste opp nøkkelord for ferdigheter som du kanskje ikke kan jobbe med i andre deler av CV-en din.

4. Tilpass CV-en for jobben

Generiske CVer er fienden til sporingssystemer for søkere og vil være de første dokumentene som blir filtrert ut. Sørg for å skreddersy din CV til hver jobb du retter deg mot. Inkluder så mange av søkeordene og setningene du har identifisert i stillingsbeskrivelsen som mulig, men sørg for at skrivingen din fortsatt høres naturlig ut og leser godt.

5. Ikke forlat datoene for ansettelse

Systemer kan være screening basert på mengden erfaring som kreves for en bestemt jobb.

6. Hold formatet enkelt og unngå fancy grafikk

Vanlig tekst Word-dokumenter er vanligvis de lettest fordøyelige av automatiserte sporingssystemer. PDF-filer kan være plagsomme for automatiserte sporingssystemer. Bruk en skriftstørrelse på minst 11 punkter og marger på minst én tomme på alle sider.

7. Ikke bekymre deg for lengden

Du kan vanligvis bruke et noe lengre dokument enn tradisjonell 1- eller 2-siders CV siden lengden vanligvis ikke betyr noe for søkersporingssystemer. De fleste systemer vil generere et sammendrag av CV-dataene dine for beslutningstakere og ikke gi din faktiske CV.

Noen arbeidsgivere vil imidlertid hente det faktiske dokumentet ditt og se det på nettet. For å gjøre rede for begge tilfellene, bruk et enkelt, men attraktivt format og unngå unødvendig og blomstrende språk som vil distrahere leseren fra å fokusere på dine viktigste kvalifikasjoner.

8. Vær oppmerksom på merkevaren din

Noen arbeidsgivere bruker også programvare for å søke på nettet og vurdere din tilstedeværelse på sosiale medier. Dyrk din profesjonelt merke på nett. Sørg for at fakta representert gjennom sosiale medieprofiler stemmer overens med din CV og søknader.

9. Husk menneskene

Utvikle og lagre en 'kun for menneskelige øyne'-versjon av CV-en din for små arbeidsgivere og når du dropper CV-er eller nettverksbygging. Du bør også ta med noen ekstra kopier av din tradisjonelle CV til intervjuene dine.

10. Ikke legg alle eggene dine i én kurv

Uansett hvor godt CV-en din er utformet for bruk med en ATS, bør du fortsatt prioritere nettverksstrategier høyt. Gitt flommen av nettbaserte CVer som sendes inn til arbeidsgivere, hjelper det å ha talsmenn i organisasjoner som påpeker deres syn på at du er en levedyktig kandidat.

Mange arbeidsgivere har en ansattes henvisningsprogram , og en godkjenning fra et medlem av deres ansatte kan gjøre det mulig for deg å omgå en ATS-skjerm.

Artikkelkilder

  1. Jobscan. Over 98 % av Fortune 500-selskapene bruker søkersporingssystemer (ATS) . Åpnet 10. februar 2021.