Ledelse Og Ledelse

Slik får du organisert arbeidslivet

Oversikt over et organisert kontorarbeidsområde

••• Roxana Beatrfz Wegner / Bidragsyter / Getty Images

Blir du ofte overveldet av arbeidsmengden din og lider av informasjonsoverbelastning? Er du frustrert over at du ikke vet hvordan eller hvor du skal begynne? Ikke bekymre deg. La oss ta en titt på de områdene i arbeidslivet ditt som trenger organisering og takle dem én om gangen.

Organiser deg selv

Det viktigste tidsfordriv hemmeligheten er at du må gjøre de riktige tingene først. Det er lett å bruke for mye tid på ting som haster, men som ikke er viktige.

Trikset er å holde fokus på de viktige tingene og ikke kaste bort dyrebar tid på noe annet. Her er et par måter å gjøre det på.

Først, følg 80/20-regel, også kjent som Paretos prinsipp . Hvis du bruker det på tidsstyring, kan du konkludere med at 80 prosent av tiden din brukes på å fokusere på kun 20 prosent av dine virkelige jobbansvar. Eller at det å bruke 20 prosent av tiden din til ett stort mål vil gjøre at 80 prosent av jobben din går jevnere.

Å tenke gjennom hvordan 80/20-regelen gjelder for arbeidslivet ditt kan hjelpe deg med å administrere tiden din mer effektivt.

For det andre, lag en huskeliste. Hold det rimelig. Å krysse av disse elementene én etter én er merkelig givende. Det forteller deg at du får jobben gjort.

Organiser skrivebordet ditt

Hver dag kastes det mer informasjon til deg. Du er for opptatt til å håndtere det med en gang, så du lar det hope seg opp. Det er en dårlig vane. Sett i stedet av bare noen få minutter av hver dag til å gå gjennom rotet.

Dette er en annen merkelig givende oppgave. Ser du hvor mye mindre haugen er nå?

Organiser rommet ditt

Enten du har et hjørnekontor med vidstrakt utsikt eller en vinduløst avlukke , det er alltid ting du kan gjøre for å organisere plassen din som vil hjelpe deg å bli mer produktiv.

Ikke bare godta det som det er. Tenk på hva som ville fungere for deg. Hvis du foretrekker å jobbe stående, invester i et stående skrivebord. Hvis en slettbar tavle kan hjelpe, skaff deg en. Hvis du er fascinert av konseptet Feng Shui, les deg opp på det og bruk disse prinsippene på arbeidsområdet ditt.

Organiser innkommende informasjon

De fleste e-postprogrammer gir deg verktøy for å administrere e-posten din og redusere rot. Tiden brukt på å bruke disse verktøyene kan spare deg for timer på veien.

Dårlig organiserte mennesker har en tendens til å ha en enorm e-postboks, og det er deres livs plage. Lag mapper med titler som samsvarer med dine hovedoppgaver. Sorter gjennom innboksen og oppbevar hver melding i den som passer.

Hvis du sliter med å slette e-post, kan du opprette en annen mappe og dumpe alt som ikke får plass i den, i tilfelle du trenger det.