Menneskelige Ressurser

Hvordan gode ledere motiverer sine ansatte

Lederens handlinger er mest effektive for å oppmuntre til motivasjon

Bilde av Lisa Fasol The Balance 2019

Realiteten, når du snakker om hvordan du motiverer ansatte, er at de allerede er motiverte. Som leder har du ansvaret for å finne ut hvordan du kan utnytte den motivasjonen for å nå arbeidsmålene . Heldigvis kontrollerer du de viktigste miljøfaktorene som er nødvendige for å oppnå dette.

Miljøfaktorer under lederens kontroll

Den viktigste faktoren under din kontroll er forholdet ditt til hver enkelt ansatt. Dette er den viktigste faktoren ledere kontrollerer. Den nest viktigste faktoren er en arbeidsmiljø og organisasjonskultur som fremmer ansattes motivasjon og engasjement.

Ideelt sett består arbeidskulturen av et miljø der ansatte er klarert , behandlet som de voksne de er, og ikke mikrostyrt . Ansatte er betrodd verdiene, visjonen, oppdraget og det strategiske rammeverket som de forventes å gjøre jobben sin innenfor.

De mottar hyppig kommunikasjon, blir sett på med respekt og behandlet med høflighet, og har innspill til alle aspekter av arbeidet de er ansatt for å produsere. De oppfordres også til å si fra om hva de tror når de er med på å løse et problem for en kunde. Og organisasjonen stoler på dem med sin viktigste og mest kritiske økonomiske informasjon, slik at de ikke blir blindet av forretningsproblemer.

Dette er faktorer som bidrar til å skape et arbeidsmiljø der ansatte velger å være motiverte for å oppfylle kravene til arbeidet sitt. Ingenting er sterkere enn en gruppe medvirkende, motiverte medarbeidere.

7 måter ledere kan motivere ansatte på – i dag

Inspirert kvinne på telefonen

Klaus Vedfelt/ Taxi/ Getty Images

Ingen arbeidsplass vil noen gang gi ledere det perfekte arbeidsmiljøet og kulturen for å støtte deres innsats for å fremme ansattes motivasjon. Men du kan skape et miljø som motiverer dine ansatte og øker deres tilfredshet ved å ta syv nøkkeltrinn, for eksempel å gi dem muligheter til å øke kunnskapen og ferdighetene sine og gi dem all informasjonen de trenger for å gjøre jobben sin effektivt.

Ledelse betyr mest i motivasjon

kollegaer snakker

Martin Barraud/Caiaimage/Getty Images

Den viktigste følelsen som ansatte tar med seg på jobb er motivasjon, ifølge Jon Gordon, forfatter av 'Suppe: En oppskrift for å gi næring til ditt team og kultur.' Selv om noen ledere ønsker å zappe følelser fra arbeidsplassen helt, argumenterer Gordon for at dette er en feil og deler sin visdom om hvordan du kan koble til dine ansattes iboende motivasjon i utfordrende tider ved å dyrke relasjonene dine med dem, skape et klima av tillit, forvente bare det beste fra teamet ditt, og mer.

Du kan gjøre dagen deres: 10 tips til lederen om motivasjon

Mann og kvinne kledd i formell forretningsantrekk samarbeider

Ariel Skelley/Blend Images/Getty Images

Øk motivasjonen og moralen på arbeidsplassen ved å forstå at som dine ansattes leder er du passet deres til en høykonjunkturdag. Ord betyr noe, men det er mye mer du kan gjøre for å hjelpe ansatte å få tak i motivasjon og høy moral, inkludert å sette høye standarder og klare forventninger, fokusere på deres personlige og faglige utvikling, og starte hver dag med et smil og en lysende holdning.

Det handler om lederne ... Duh!

Kontorleder hjelper ansatt med problemer

Tom Werner/Getty Images

David Maister, bestselgende forfatter, ekspert på ledelse av profesjonelle tjenestefirmaer og tidligere professor ved Harvard Business School, gir deg et vindu til hans innsikt i hvordan ledere kan katalysere ansattes motivasjon. Først og fremst, oppfør deg som om du er en del av teamet ved å hjelpe til med arbeidet, gjøre deg tilgjengelig for alle som har et personlig eller arbeidsrelatert problem, og aktivt hjelpe dine medarbeidere til å nå sine mål.

Lederskap inspirerer til motivasjon

kollega tar over te

Glow Images, Inc/Glow/Getty Images

Utvid motivasjonsverktøysettet ditt med seks lederhandlinger du kan ta for å fremme tillit og trygghet på arbeidsplassen samtidig som du minimerer angst, fiendtlighet og kynisme. Begynn med å kommunisere ærlig og ofte med hver ansatt i gruppen din, bli virkelig kjent med de ansatte (og la dem bli kjent med deg), og gi teamet din egen optimisme og visjon.

Bunnlinjen for å motivere ansatte: 10 tips

Bunnlinjen når du

Culture RM Exclusive/Marcel Weber/Culture Exclusive/Getty Images

Få fremgang mot å skape et arbeidsmiljø der ansatte velger å være positive, entusiastiske og motiverte. Strategier for å oppnå denne typen miljø inkluderer å behandle ansatte med respekt, anerkjenne deres bidrag til teamet, gi entydig veiledning, svare raskt på klager og forespørsler om hjelp eller tilbakemelding, og be dem fortelle deg hva som motiverer dem hvis ingenting annet ser ut til å fungere .

Du trenger å vite hva motivasjon er – egentlig

Motiverte forretningsfolk som jobber sammen om et prosjekt.

Hill Street Studios / Getty Images

Forstå at motivasjon i utgangspunktet er en persons egen drivkraft for å oppnå noe, som å vinne en pris eller fullføre et prosjekt. Som sådan trenger ikke de ansatte at du motiverer dem, men snarere for å sette scenen ved å styrke dem til å motivere seg selv. Hvis du får dette, vil du være i en bedre posisjon til å strukturere arbeidsmiljøet for å engasjere, begeistre, motivere og beholde dine ansatte .

Hvordan vise respekt på jobben

Tre samarbeidende kvinnelige ansatte

Cavan Images/Iconica/Getty Images

Det vanligste svaret på spørsmål om hva ansatte ønsker fra arbeidsplassen sin i det daglige innebærer deres behov for å bli behandlet med verdighet og respekt. Undersøk noen av måtene du kan vise respekt på på arbeidsplassen – fra å se på tonefallet og kroppsspråket ditt til å delegere meningsfulle oppdrag for å behandle alle med høflighet og vennlighet og oppmuntre til fri uttrykk for meninger og ideer.

Topp 10 måter å vise takknemlighet på

Medarbeidere feirer

Cultura/Lilly Bloom/Riser/Getty Images

Vis dine ansatte at du setter pris på dem for hvem de er på en rekke måter, i tillegg til å verdsette deres bidrag til organisasjonen. Forslag inkluderer å spørre dem om deres interesser og aktiviteter utenfor arbeidsplassen, ta med en og annen pose bagels eller smultringer som teamet kan dele, eller ta dem med til lunsj på en bursdag eller annen spesiell dag.

Gi motiverende ansattes anerkjennelse

Håndhilser

kristian sekulic/E+/Getty Images

Etabler utvetydige, objektive kriterier for anerkjennelse av ansatte og kommuniser dem til alle ansatte for å unngå forvirring, sårede følelser og dårlig moral. Dette betyr å stave ut nøyaktig leveringene eller atferden ansatte vil bli anerkjent for og hvordan de vil bli gjenkjent. Det betyr også å anerkjenne hver ansatt som oppfyller kriteriene.