Jobbsøking

Hvordan håndtere å få sparken

Prøv å fokusere på hva de neste trinnene dine vil være

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Hvordan håndtere å få sparken

Balansen / Theresa Chiechi

Får sparken , dessverre, kan skje med de beste av oss. Uansett omstendigheter, hva bør du gjøre hvis du har fått sparken?

Først av alt, ikke slå deg selv opp. Ikke dvel ved det, siden det ikke hjelper situasjonen din.

Fokuser heller på hva du skal gjøre videre og hvordan du skal finne en annen jobb . Husk at en annen hindring – stigmaet ved å bli oppsagt – nettopp har blitt lagt til jobbsøkingen din. Når det er sagt, er det måter du kan løse dette problemet på og sette det i minst et nøytralt, om ikke et positivt, lys.

Hva du ikke bør gjøre etter å ha blitt sparket

Selv om det er vanskelig, kan du gjøre en dårlig situasjon verre ved gjør eller sier feil ting til feil personer når du har fått sparken. Det er naturlig å føle seg sint, trist og frustrert; bare sørg for å begrense negative kommentarer og klager til dine nærmeste venner og familie.

Men ikke bare gå ut døren. Det er ting du trenger å vite før du kan gå videre.

Trinn å ta i umiddelbar ettervirkning

Her er hva du skal spørre arbeidsgiveren din om å få sparken , gjelder også spørsmål om sluttvederlag , ytelser, arbeidsledighet og potensielle referanser.

Hvis du føler deg emosjonell, sjokkert eller på annen måte uforberedt på denne samtalen, kan du spørre om du kan avtale en avtale for å diskutere disse problemene.

I noen tilfeller vil du kanskje anke avfyringen din . Det er imidlertid best å ta tak i bekymringene dine den dagen du får sparken. Når du er hjemme og vurderer de neste trinnene dine, vil det være viktig å vite når den siste lønnsslippen din kommer og om arbeidsgiveren vil gi en nøytral referanse som ikke nevner at du har fått sparken.

Urettmessig oppsigelse og arbeidsledighetstrygd

Før du starter et jobbsøk, vurder hvor du står fra et juridisk perspektiv. Var din avfyring legitim eller kunne det vurderes urettmessig oppsigelse ? Kan du, eller bør du, vurdere å saksøke for urettmessig oppsigelse ?

Er du kvalifisert for arbeidsledighet fordeler? Hvis du ble sparket for uredelig oppførsel, er du kanskje ikke kvalifisert, men ikke anta at det er tilfelle. Sjekk med ditt statlige arbeidsledighetskontor, spesielt hvis du har en annen oppfatning enn arbeidsgiveren din om hvordan du skilte lag.

I mange tilfeller, hvis det ikke er entydig, vil arbeidsledighetskontoret lene seg mot den arbeidsledige arbeidssøkeren, snarere enn arbeidsgiveren, når de tar en beslutning om dagpenger .

CV og følgebrev

Alle dine jobbsøkskorrespondanse må være positiv. Det er ikke nødvendig å nevne at du fikk sparken i CV-en din eller i din følgebrev . Sørg for at din følgebrev ta opp stillingen du søker på og hvorfor og hvordan du er kvalifisert for den. Det er alt du trenger å gjøre. Det er ingen vits i å ta opp omstendighetene rundt din avreise før du må.

Jobbsøknader etter sparken

Ved utfylling jobbsøknader , ikke vær negativ, men vær ærlig og ikke lyv, for det vil komme tilbake og hjemsøke deg.

Du kan bruke språk som 'jobben avsluttet' eller 'avsluttet' hvis du trenger å oppgi hvorfor du ikke lenger jobber i jobben. Hvis du blir spesifikt spurt om du har fått sparken, må du svare ja.

Å lyve på en jobbsøknad er grunnlag for oppsigelse når som helst i fremtiden og kan koste deg i fremtiden arbeidsledighetstrygd .

Intervjuer for jobber etter å ha blitt sparket

Her er hvor får sparken kommer til å bety mest. Du kan være sikker på at du kommer til å bli spurt spørsmålet 'Hvorfor forlot du din siste jobb?' Det beste alternativet er å holde det kort og til poenget og unngå å krenke din tidligere arbeidsgiver.

Noen ganger er det sannferdig å si 'stillingen passet ikke godt, og vi skiltes på gode vilkår' i stedet for å si 'jeg fikk sparken.' Uansett hvordan du adresserer det, ikke lyv, for det kan komme tilbake å hjemsøke deg hvis en potensiell arbeidsgiver sjekker referanser eller gjennomfører en bakgrunnssjekk.

Ta deg tid til å forberede svar på spørsmål om å få sparken, så du vet nøyaktig hva du vil si, i stedet for å prøve å komme med et svar på stedet. Jo mer forberedt du er, jo mindre vil avfyringen skape et negativt inntrykk for en intervjuer.

Får sparken og går videre

Hvor vanskelig det enn kan være, må du komme over å få sparken og gå videre. Du må kunne overbevise arbeidsgivere om at du, uavhengig av hva som har skjedd tidligere, er en sterk kandidat til en ny stilling og kan gjøre jobben. Å fokusere på ferdighetene og erfaringen du har, i stedet for oppsigelsen, vil bidra til å selge deg til arbeidsgiveren og hjelpe deg med å få jobben.