Jobbintervjuer

Hvordan håndtere jobbintervjustress

Stresset, ung forretningsmann venter på intervju

•••

Paul Viant/Photographer's Choice RF / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du på utkikk etter jobb og stresset over intervju? Du er ikke alene. Jobbintervjuer kan være tøft, selv om du har gått på mange av dem. Det høye nivået av angst rundt intervju kan gjøre livet vanskelig, og til og med sabotere sjansene dine for å få jobb.

Noe angst rundt intervjuer er normalt og kan skjerpe fokuset ditt som kandidat. På den annen side, hvis du er stresset, kommer du ikke til å intervjue godt.

Nøkkelen til intervjusuksess er å holde angsten under kontroll, slik at stressnivået er håndterbart. Her er noen tips for å håndtere pre-intervjuet og under jobbintervjuet jitters, slik at du kan mer enkelt håndtere og unngå stress , og lykkes med intervjuene dine .

Forbered deg på forhånd

Grundige forberedelser kan bidra langt mot å lette intervjustress. Identifiser de mest relevante ferdighetene dine, og vær klar til å dele eksempler eller anekdoter som viser hvordan du har brukt disse styrkene på jobb, frivillige, akademiske eller co-curricular roller, og hvordan du har generert noen positive resultater. Her er tips om hvordan forberede seg til et jobbintervju . Hvis du er intervjuer utenfor byen eller i en annen stat , er det noen flere trinn du kan ta for å forberede deg på et vellykket intervju.

Hvis du er en introvert, kan intervjuer være veldig stressende. Gjennomgå disse intervjutips for introverte for å hjelpe deg med å bli klar.

Undersøk selskapet

Undersøk målbedriften din grundig, og vær forberedt på å fortelle hvorfor arbeidsgiveren og jobben i fokus samsvarer med dine interesser. Her er hvordan undersøke et selskap.

Øv dine intervjuferdigheter

Ordtaket 'øvelse gjør mester' gjelder for intervjuer. Jo mer kjent intervjuet føles for deg, jo mindre angst vil du føle for prosessen. Møt rådgivere, mentorer og venner for hån eller praksisintervjuer . Oppfør så mange informasjonsintervjuer som mulig med alumni eller personlige kontakter for å få tillit til å dele informasjon om din bakgrunn.

Ikke stol på denne jobben

Gjennomfør en energisk jobbsøking for å generere så mange intervjuer som mulig. Stresset forbundet med et enkelt intervju vil sannsynligvis være lavere hvis du har mange andre jern i ilden. Her er mer om hvordan du søker jobb effektivt .

Prøv å unngå negativ tenkning

Stress rundt intervjuer er ofte påvirket av våre antakelser eller uttalelsene vi kommer med til oss selv om prosessen. Å identifisere og motvirke angstprovoserende tanker kan bidra til å senke nivåene av angst. Noen av de negative tankene som kan øke angstnivået ditt inkluderer:

'Jeg må få denne jobben, ellers blir jeg håpløst arbeidsledig.'

  • Imøtegå denne tenkningen med utsagn som understreker at ingen intervju vil avgjøre arbeidsfremtiden din. Det vil være andre alternativer og andre sjanser til å få en god jobb.

«Jeg har bare rotet til det svaret, jeg er toast, og jeg vil aldri bli ansatt her.»

  • Ett dårlig svar slår normalt ikke en kandidat ut av betraktning. Et intervju er som en test, å få 85 eller 90 kan være bra nok til å få jobben.

«Jeg er redd for at de vil stille meg et spørsmål som overrasker meg, og jeg vil se tåpelig ut.»

  • Hvis du er godt forberedt, vil du normalt kunne dele noen svar som reflekterer positivt på dine styrker. Hvis du virkelig er stum, så si noe sånt som 'Det er et flott spørsmål, kan jeg ta det litt ekstra og komme tilbake til deg?' Du kan til og med oppgi det aktuelle svaret som en del av oppfølgingskommunikasjonen.

'Det er ingen måte jeg er kvalifisert for denne jobben.'

  • Mentalt gjennomgå kvalifikasjonene dine gjentatte ganger før intervjuet for å overbevise deg selv om at du har de riktige tingene.

Fokus på suksess

Mange idretts- og jobbtrenere mener at visualisering av bilder av suksess kan forbedre ytelsen og lindre angst. Prøv ofte å forestille deg positive interaksjoner med intervjueren din, spesielt i timene rett før intervjuet.

Rådgivere anbefaler avspenningsteknikker, for eksempel progressiv muskelavslapning eller pusteøvelser som en måte å håndtere angst på.

Det er andre strategier du kan bruke for å håndtere jobbsøkingsstress , også. Hvis angsten din rundt intervju er overdreven, kan du vurdere å engasjere en psykolog for å identifisere de underliggende problemene og hjelpe deg med å utvikle effektive mestringsstrategier.

Et annet poeng å huske på er at hvis du ikke får denne jobben, kommer det en til. Det var bare ikke ment for meg. Betrakt det som en lærerik opplevelse og gå videre til neste mulighet.