Grunnleggende

Hvordan håndtere flere jobbtilbud

Tips for å håndtere mer enn ett jobbtilbud

Kvinne som vurderer en avgjørelse

•••

Thomas Barwick / DigitalVision / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Mottar mer enn én jobbtilbud samtidig er det et spennende prospekt når du søker jobb. Imidlertid kan dette scenariet også være utfordrende og stressende for kandidater. Hva å gjøre? Hvilken bør du ta? Hvordan kan du være sikker på at du tar den beste avgjørelsen?

Først av alt, hold deg rolig og innse at dette er en god ting. Du har et valg å ta, og du vil kunne sammenligne jobbene for å finne ut hvilken som passer best.

Få fakta om hver jobb

Ideelt sett vil du lære alt som er å vite om hver mulighet, slik at du kan utføre en sammenlignende analyse med full informasjon. Du vil også være forsiktig med å slå av noen av arbeidsgiverne eller få dem til å tro at du ikke setter en høy verdi på tilbudet deres.

Håndtert forsiktig, er dette en mulighet til å akseptere et tilbud på jobben som passer best for deg på dette tidspunktet i karrieren.

Enten du leter etter mer penger, en fleksibel timeplan eller et annet sett med ansvar, kan du kontrastere tilbud for å hjelpe deg med å ta beslutninger.

Alternativer for håndtering av flere jobbtilbud

Følgende strategier vil hjelpe deg å gjøre det beste ut av denne utfordrende og spennende situasjonen:

Uttrykk entusiasme uten å si ja.
Hver gang du mottar et attraktivt tilbud, uttrykk ditt høye nivå av spenning og takknemlighet for tilbudet. Avklar når arbeidsgiver trenger å vite din beslutning. Motstå impulsen til å akseptere på stedet hvis du har andre attraktive alternativer å vurdere.

Takk skal du ha. Jeg er så glad for å motta tilbudet ditt! Jeg tror denne stillingen passer utmerket for meg på dette tidspunktet i min karriere. Når trenger du å vite min offisielle avgjørelse? Jeg vil gi dette min største oppmerksomhet og komme tilbake til deg innen onsdag.

Utvide

Få all informasjon
Hvis du mottar flere tilbud innen samme frist for aksept, vil din oppgave ganske enkelt være å bestemme hvilket alternativ som er å foretrekke. Sørg for at du har all nødvendig informasjon om begge alternativene for å ta et rasjonelt valg. Hvis ikke, ta kontakt med arbeidsgiveren og be om avklaring angående usikkerhet knyttet til fordeler, avansement, arbeidsforhold, jobbinnhold, veiledning eller andre spørsmål du måtte ha.

Utvikle en beslutningsmatrise
En beslutningsmatrise kan hjelpe deg veie hvert jobbalternativ .

  • List opp de 7 - 10 faktorene som du setter mest pris på i en jobb, som lønn, fordeler, stressnivå, læringspotensial, avansementmuligheter, fleksibilitet, balanse mellom arbeid og privatliv, etc.
  • Tildel deretter en vekt på en skala fra 1 - 10 som gjenspeiler betydningen av hver faktor for deg.
  • Til slutt, tilordne en verdi fra 1 - 10 som indikerer hvor mye av den faktoren hver jobb gir deg.

hvis du tildeler et viktighetsnivå på 7 for avansement og en bestemt jobb gir en potensiell oppfyllelse på 6 for den faktoren, har du en totalvekt 42 for avansement.

Utvide

Gjør det samme for alle beslutningsfaktorene dine, og sammenlign totalsummene for jobbene det dreier seg om. Bruk denne informasjonen sammen med din magefølelse eller intuitive følelse for å ta et informert valg. Husk at magen din noen ganger kan være den beste indikatoren på om du bør eller ikke bør ta en jobb .

Når du venter på et annet tilbud

Et mer utfordrende scenario er når du har et tilbud fra én arbeidsgiver, og du tror at et annet like eller mer attraktivt tilbud kan komme fra en annen organisasjon. I disse tilfellene, hvis du ikke er komfortabel med å akseptere det faste tilbudet, bør du prøve å samle tidsvinduene for beslutningstaking.

En måte å stille opp tidsrammene på er å skape en rimelig forsinkelse med den første arbeidsgiveren som har gitt tilbudet. For eksempel kan du be om muligheten til å møte ansatte på ditt nivå hvis du ikke var i stand til å gjøre det under screeningsprosessen.

Vær imidlertid forsiktig hvordan du setter inn en forespørsel om ekstra tid slik at du ikke skaper tvil om graden av interesse.

Jeg er veldig interessert i denne jobben og fra alt jeg har hørt er bakgrunnen min en utmerket match. Jeg er en forsiktig person og ville føle meg mest komfortabel hvis jeg kunne snakke med kolleger i lignende roller (eller skygge dem for en dag) før jeg fullførte aksepten min.

Utvide

Nevn det andre tilbudet
En annen tilnærming er å jevne med arbeidsgiveren som har gitt tilbudet og nevne at du har et annet tilbud på vent. Det er en viss risiko med denne tilnærmingen, men hvis den håndteres skånsomt, vil de fleste arbeidsgivere bare se en kandidat mer gunstig hvis de er i høy etterspørsel.

Jeg er så glad for at du har tilbudt meg muligheten til å jobbe med firmaet ditt. Jeg tror at jeg kan bidra veldig sterkt i denne rollen og vil ha stor glede av arbeidet. Jeg har et annet firma som har friet til meg, og jeg tror et tilbud kan ventes snart. Selv om jeg er sterkt tilbøyelig til din posisjon, ville jeg vært mest komfortabel om jeg kunne gjøre et komparativt valg. Er det noen sjanse for at du kan gi meg frist til neste onsdag for å fullføre min aksept?

Utvide

Vær forberedt på å svare hvis de avslår forespørselen din. Du kan si at du setter pris på omtanken og vil komme tilbake til dem innen avtalt svardato.

Prøv å få et annet tilbud
En annen måte å samle tidsvinduet på er å henvende seg til arbeidsgiveren som ikke har gitt tilbud ennå. I dette tilfellet kan du spørre om de er i stand til å fremskynde prosessen siden du har mottatt et annet tilbud. Igjen, du må formulere forespørselen din nøye.

Jeg har fått et nytt tilbud, og de må vite avgjørelsen min innen mandag. Jeg foretrekker å jobbe for firmaet ditt, men vil ikke gå glipp av denne andre jobben og ikke sitte igjen med ingenting. Er det noen sjanse for at du kan komme til en avgjørelse om mitt kandidatur før mandag?

Utvide

Hvis du bruker denne tilnærmingen, bør du være klar til å svare hvis de sier nei. I dette tilfellet kan du si at du vil prøve å få en utvidelse på det andre tilbudet.

Hva du skal gjøre etter at du har bestemt deg for en jobb

Uansett hvilken beslutning du tar, er det viktig å handle raskt og nådig. Kom tilbake til ansettelseslederen så snart som mulig og takk for muligheten – selv om du må avslå. Følg deretter disse tipsene:

  • Hvis du godtar jobbtilbudet: Send en akseptbrev for jobbtilbud , inkludert din skriftlige aksept, takk og detaljer om jobben, inkludert startdato.
  • Hvis du avslår jobbtilbudet: Send en jobbavvisningsbrev uttrykke din takknemlighet og en kort grunn til hvorfor du avslår muligheten.
  • Hvis du mottar et betinget jobbtilbud: Svar så raskt som mulig . Takk dem for tilbudet og inkluder din aksept (eller en forespørsel om å veie andre tilbud).

Bunnlinjen

FÅ FAKTA OM HVER JOBB: Lær så mye du kan om kompensasjon, fordeler, ansvar og så videre.

SAMMENLIGN OG KONTRASTER JOBB: Bruk en beslutningsmatrise for å hjelpe deg med å se hvordan hver rolle måler seg mot hverandre.

VÆR NÅDELIG OG SPILL I DITT SVAR: Enten du aksepterer eller avslår, vær høflig og uttrykk din takk.